EUROLYGA 2023

FIBA burtus įvertinęs D. Maskoliūnas prasitarė, kad prisibijojo kitų nei Slovėnija rinktinių

„Žinant pastaruosius kelis burtų ciklus, kurie nebuvo Lietuvos krepšinio rinktinei sėkmingi, tai šitie burtai, manau, neblogi“, – po FIBA burtų, kuriuose paaiškėjo mūsų šalies rinktinės varžovės olimpinėje atrankoje kalbėjo naujasis nacionalinės ekipos vedlys 48-erių Darius Maskoliūnas.

Darius Maskoliūnas<br>G.Šiupario nuotr.
Darius Maskoliūnas<br>G.Šiupario nuotr.
Darius Maskoliūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Darius Maskoliūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Darius Maskoliūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Darius Maskoliūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Darius Maskoliūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Darius Maskoliūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Darius Maskoliūnas<br>G.Šiupario nuotr.
Darius Maskoliūnas<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 27, 2019, 6:42 PM, atnaujinta Dec 9, 2019, 3:40 PM

Trečiadienį Ženevoje FIBA metė burtus – suskirstė 24 komandas į keturias grupes po 6 komandas, o po kitą vasarą įvyksiančių krepšinio batalijų tik keturios ekipos gaus kelialapius į Tokijo olimpiadą.

Pasibaigus burtų traukimo ceremonijai tapo aišku, kad Kaune

Dariaus Maskoliūno vedama komanda pradžioje A grupėje kausis su Pietų Korėja ir Venesuela.

Jei lietuviai su šiomis komandomis susitvarkys, tuomet pusfinalyje varžysis su viena iš B grupės komandų – Lenkija, Angloja ir Slovėnija, kurios taip pat žais Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Viena grėsmingiausių ekipų bus dabartinė Europos čempionė Slovėnija, kurią į priekį ves galingai NBA kovojantis Luka Dončičius.

„Stebėti šios ekipos žaidimo iš pagrindų tikrai neteko – to neslėpsiu, tik pasižiūrėjau įvairių geriausių jų varžybų momentus.

Nieko naujo nepasakysiu, kad slovėnų vunderkindas L.Dončičius yra pas juos svarbiausias ir dabar NBA turi kosminę pradžią – muša visus lygos rekordus.

Tai unikalus žaidėjas ir nereikia daugiau plėstis. Ar tai bus vieno L.Dončiaus komanda, kai iš jos pasitraukė Zoranas Dragičius?

Vienareikšmiškai kol kas tai vieno krepšininko rinktinė, tačiau jei jie vis dėlto surinks visus savo patyrusius žaidėjus, tai ji bus labai stipri ir pavojinga. Tiesa pasakius, kaip ir visos kitos šios atrankos ekipos“, – tikino D.Maskoliūnas.

Vis dėlto statistika byloja, kad kiti varžovai nėra tokie įspūdingi: pasaulio čempionate Kinijoje Pietų Korėjos krepšininkai nieko gero nenuveikė ir galutinėje įskaitoje buvo 26-oje vietoje.

Su Venesuela, kuri 2019 metų planetos pirmenybėse liko 14-oje vietoje, mūsų šalies atstovai varžėsi šioje šalyje per 2012 metų olimpinę atranką ir paliko ją be kelialapio.

B grupėje žaisianti Lenkija pasaulio pirmenybėse užėmė aštuntąją poziciją, o Angolos nacionalinė rinktinė liko 27-oji. Slovėnija į pasaulio čempionatą nepateko.

– Ar kitos rinktinės gali prilygti Slovėnijai?

– Atminkite, kad viską lems tik vienas mačas – nebus galima atsirevanšuoti. Kiekviena gali iššauti ir kitą aplošti. Aš manau, kad mes turime apsibrėžti situaciją, jog turime įveikti visus ir įvykdyti numatytą planą.

– Ką išskirtumėte be slovėnų?

– Pasakyčiau netiesa, jei tikinčiau, kad labai daug žinau apie varžovus. Gal pasinaudosiu nuvalkiota fraze, kad pastaruoju metu visi moka žaisti krepšinį.

Ir dar kartą pasakysiu, kad žaidžiamas tik vienas mačas su varžovu. Aš tik gerai žinau Lenkijos ekipą, kuri kovojo planetos pirmenybėse, kur žinau didžiąją dalį jų žaidėjų. Apie kitus – Venesuelą ir Pietų Korėją – nelabai ką galiu pasakyti. Bet viskam ateis laikas.

– Ar galvojote, kurios rinktinės per burtų traukimo ceremoniją nenorėjote, į grupę su Lietuvą?

– Mes svarstėme apie burtus ir buvo aišku, kad vis tiek gausime vieną stiprų varžovą. Esmė, kad visus reikia įveikti. Galbūt, asmeniškai aš prisibijojau kitų komandų nei Slovėnija.

– Kokių?

– Tebūnie tai lieka su manimi... Visos rinktinės yra pajėgios – tiek italai, tiek vokiečiai.

– Jau aiškūs nacionalinės ekipos pasirengimo kontūrai?

– Jie negali būti aiškūs, nes mes dar nežinome, kada patys baigsime LKL čempionato kovas. Todėl dar ir nežinome, kada baigs savo kovas vokiečiai, tie patys italai, vėl, tik preliminariai galime mąstyti apie mūsų NBA krepšininkus – matome, kad „Memphis Grizzlies“ kovoja taip, kad Jonas Valančiūnas Lietuvoje gali atsidurti kur kas anksčiau... Faktas tik toks, kad norime turėti kuo daugiau laiko pasirengimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.