EUROLYGA 2023

M. Špokas apie FIBA burtus: „Pasižiūrėkite į kitas grupes ir pamatysite, kad mūsų – sėkminga“

Trečiadienį Lietuvos krepšinio rinktinės vedliai sužinojo, su kokiomis rinktinėmis teks kovoti Kaune per kitų metų vasarą vyksiantį vieną iš keturių olimpinių atrankos turnyrų. Dariaus Maskoliūno vedama komanda pradžioje A grupėje kausis su Pietų Korėja ir Venesuela.

M.Špokas (kairėje) ir T.Balaišis-Sėkla.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
M.Špokas (kairėje) ir T.Balaišis-Sėkla.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-11-27 17:02, atnaujinta 2019-11-27 18:17

Jei lietuviai su šiomis komandomis susitvarkys, tuomet pusfinalyje varžysis su viena iš B grupės komandų – Lenkija, Angloja ir Slovėnija.

„Kaip vertinti burtus? Manau, kad pozityviai“, – tikino Ženevoje FIBA burtų ceremoniją stebėjęs Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Viena grėsmingiausių ekipų bus dabartinė Europos čempionė Slovėnija, kurią į priekį ves galingai NBA kovojantis Luka Dončičius.

Tuo tarpu pasaulio čempionate Kinijoje Pietų Korėjos krepšininkai nieko gero nenuveikė ir galutinėje įskaitoje buvo 26-oje vietoje.

Su Venesuela, kuri 2019 metų planetos pirmenybėse liko 14-oje vietoje, mūsų šalies atstovai varžėsi šioje šalyje per 2012 metų olimpinę atranką ir paliko ją be kelialapio.

B grupėje žaisianti Lenkija pasaulio pirmenybėse užėmė aštuntąją poziciją, o Angolos nacionalinė rinktinė liko 27-oji. Slovėnija į pasaulio čempionatą nepateko.

„Gavome tiktai gerą grupę, išskyrus slovėnus – jie yra Europos čempionai, savo gretose turintys žvaigždę Luka Dončičių. Tačiau tai žiūrovams suteiks papildomą motyvaciją. Reikia suprasti, kad šiame etape nėra silpnų komandų. Tačiau pasižiūrėkite į kitas grupes ir suprasite, kad mūsų grupė yra sėkminga“, – kalbėjo M.Špokas.

– Kokie LKF laukia artimiausi darbai? Kalbėsitės dėl kontrolinių rinktinės mačų, galvosite apie bilietų pardavimą į varžybas?

– Dabar rinktinės lauks FIBA atrankų langas į Europos čempionatą. Tačiau norėsime pradžiuginti visus mūsų sirgalius ir, galbūt, prieš Kalėdas pabandysime paleisti į prekybą bilietus į olimpinę atranką Kaune.

– Ar realu kad nacionalinė ekipa prieš olimpinę atranką sužaistų dar kelias kontrolines rungtynes?

– Kalbėjomės su treneriu Dariumi Maskoliūnu – jis planavo kelias dvikovas. Čia, Ženevoje, ir kalbėjomės su keletu potencialių varžovų, su jų federacijomis, sugrįžę tuos duomenis pateiksime D.Maskoliūnui ir per kelias artimiausias dienas sudėliosime planą, su kuo ir kada norime žaisti.

– Tai bus tik namų rungtynės?

– Tai priklausys nuo trenerio, nuo sąlygų, bet visi visada nori žaisti namie, todėl ir mes norėtume tai daryti pas save.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.