EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ košmaras Berlyne: mistika dėl tritaškių ir neguodžiantis faktas sirgaliams

„Nežinau, ką padaryti, kad metimai būtų dar laisvesni ir daugiau laisvesnių, nemoku, nebus geriau“, – tokie žodžiai skambėjo iš Šarūno Jasikevičiaus lūpų po jau penktojo pralaimėjimo iš eilės Eurolygoje.

 Kauno komanda turėjo tvirtą sirgalių užnugarį, tačiau komanda nebuvo jų lygyje.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Kauno komanda turėjo tvirtą sirgalių užnugarį, tačiau komanda nebuvo jų lygyje.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Berlynas (Vokietija)

Nov 29, 2019, 11:23 AM, atnaujinta Nov 29, 2019, 11:30 AM

Kauno „Žalgiris“ Vokietijos sostinėje turėjo milžinišką palaikymą, o žaliai-baltų sirgalių armija, greičiausiai, gerokai viršijo tūkstantį. Tačiau žalgiriečiai daug progų džiūgauti savo sirgaliams nesuteikė ir Berlyno ALBA krepšininkams pralaimėjo 62:69.

Po šios nesėkmės „Žalgiris“ atsidūrė priešpaskutinėje turnyro lentelės vietoje, o Š.Jasikevičius po rungtynių buvo ir piktas, ir pasimetęs.

Lrytas.lt apžvelgia žalgiriečių pralaimėjimą Berlyne.

Košmaras prie tritaškio linijos

Dar sekmadienį „Žalgiris“ surengė tritaškių fiestą LKL rungtynėse su Alytaus „Dzūkija“, kuomet pagerino ir šio sezono tolimų metimų rekordą. Kauniečiai realizavo 21 tritaškį iš 41 bandymo. Tai buvo antras geriausias rezultatas lygos istorijoje.

Kauno komandos naujokas K.C.Riversas vos atvykęs dzūkams įsūdė penkis tritaškius. Tačiau ketvirtadienį visi taiklūs tolimi metimai išgaravo.

„Žalgiris“ pirmoje rungtynių dalyje pataikė vos vieną tritaškį iš 16, o rungtynės užbaigė su dviem tolimais metimais iš 23 bandymų. Tai viso labo 8,7 procento taiklumas.

„Patys matote, krepšinyje reikia įmesti kamuolį į krepšį“, – teko pripažinti Š.Jasikevičiui.

Ir keisčiausia tai, kad nemaža dalis tų pramestų tritaškių tikrai buvo tikrai turint geras progas mesti. Žaidėjai atakavo jei ne visiškai laisvi, tai tikrai turėjo pakankamai erdvės metimui. Rungtynėse šaudė pro šalį ir patikimi snaiperiai – Artūras Milaknis (0/5), tas pats K.C.Riversas (0/4).

„Negali sakyti, kad nesisekė dėl tritaškių. Buvo tikrai ir gerų metimų, aišku, buvo ir blogesnių. Kažkur paskubėjome, bet tikrai nemanau, kad čia yra kokia bėda. Juk prieš kelias dienas įmetėme juos, dabar neįmėtėme visi. Taip jau būna krepšinyje“, – po rungtynių beliko konstatuoti A.Milakniui.

Toks varžovų siaubingas pataikymas iš trijų taškų zonos stebino ne tik pačius žalgiriečius, bet ir varžovų trenerį Aito Garcia Renesesą.

„Tikrai nesitikėjau, kad jie iki pertraukos pataikys vos vieną tritaškį metimą iš 16-os“, – stebėjosi ALBA strategas.

Sirgalių nepateisinę lūkesčiai

„Žalgirio“ sirgalių būrys šiame sezone Berlyne gausiausiai surinko palaikyti savo mylimos komandos, jei palyginsime su kitomis išvykomis. Tačiau kurti pergalingą atmosferą „Žalgirio“ krepšininkai leido tikrai trumpoje atkarpoje po ilgosios pertraukos.

Tuomet „Žalgiris“ buvo surengęs spurtą 12:2 ir pirmavo 40:34, o sirgaliai traukė įprastas skanduotes, kurios girdisi ir „Žalgirio“ arenoje. Ir jos garsiai skambėjo visoje „Mecedes-Benz“ arenoje. Tačiau netrukus ALBA labai greitai neutralizavo „Žalgirio“ spurtą ir kėlinį užbaigė pirmaudami minimaliu skirtumu 47:46.

Geresnę energiją ALBA demonstravo ir ketvirtajame kėlinyje, o žalgiriečiai atrodė itin sutrikę. ALBA pabėgo 58:50, o Š.Jasikevičius buvo priverstas kėlinio viduryje kviestis žaidėjus pokalbiui.

Tačiau ALBA toliau siautėjo puolime, o Š.Jasikevičius ėmė minutės pertraukėles vieną po kitos. Vis tik žaidėjai trenerio neišgirdo ir „Žalgiris“ dar karto pralaimėjo Eurolygoje.

Tūkstantinė sirgalių armija taip ir liko nieko nepešusi Berlyne.

„Noriu padėkoti komandos aistruoliams, buvo nuostabu. Deja, bet komanda nebuvo tame pačiame lygyje kaip sirgaliai“, – duoklę „Žalgirio“ gerbėjams atidavė Š.Jasikevičius.

Strategas pripažino, kad ir jis pats šioje dvikovoje nebuvo sirgalių lygyje.

Mariaus Grigonio netektis

Dvikovoje su Berlyno ALBA „Žalgiris“ vertėsi be vieno iš savo lyderių Mariaus Grigonio. Prieš rungtynes Š.Jasikevičius pranešė, kad gynėjas su komanda į Vokietiją nevyks.

Vėliau lrytas.lt šaltiniai patvirtino, kad Kauno ekipa M.Grigonį planuoja nukreipti pas ispanų medikus papildomiems tyrimams. Taip pat gali būti, kad žaidėjui Kaune bus atliekama operacija.

Eurolygoje M.Grigonis vidutiniškai per 26 min. įmesdavo 11,5 taško, atkovodavo 2,6 kamuolio, atlikdavo 2 rezultatyvius perdavimus ir rinkdavo 11 naudingumo balų.

Tų gynėjo taškų ir metimų svarbiais momentais, kaip rungtynėse su Stambulo „Fenerbahce“, labai trūko ketvirtadienį. „Žalgirio“ gretose pralaimėtose rungtynėse vos du žaidėjai pelnė dviženklį taškų skaičių – Lukas Lekavičius (12 taškų) ir Zachas LeDay (15 taškų). Iš esmės tai ir buvo pagrindiniai „Žalgirio“ varikliui itin blankiai atrodžiusioje komandoje ketvirtadienį.

Kol kas K.C.Riversas atvyko užimti vietą, kuri atsilaisvino atleidus meksikietį Alexą Perezą. Tačiau dabar iškritus iš rikiuotės M.Grigoniui Š.Jasikevičiui teks pasukti galvą dėl rotacijos. Rungtynėse su Berlyno ALBA jis vertėsi tik 9 žaidėjais, o ant suolo liko Martinas Gebenas, Rokas Jokubaitis ir Karolis Lukošiūnas.

„Nesame ta komanda, kuri turi 12-a supertalentų, tad jaučiasi kiekvieno žaidėjo netektis. Jo trūko ir labai trūko“, – apie žaidimą be M.Grigonio po rungtynių kalbėjo A.Milaknis.

Tad „Žalgiriui“ reikia skubiai daryti išvadas, nes viltis sužibėti Eurolygoje gali užgesti gerokai anksčiau, nei pastaruosiuose sezone. Juolab, kad kitą savaitę laukia kietas riešutėlis Eurolygoje – išvyką į Maskvą ir rungtynės su turnyro čempionais CSKA krepšininkais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.