EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ senbuviai rūbinėje pasiteisinimų neieškojo: „Taip jau būna krepšinyje“

„Reikia pergalės. Reikia tiesiog visiems susiimti ir tą vieną pergalę išplėšti bet kokiu būdu“, – įkritus į pralaimėjimų ruožą kalbėjo Kauno „Žalgirio“ gynėjas Artūras Milaknis.

 Žalgiriečiai buvo susikrimtę po dar vieno pralaimėjimo Eurolygoje.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Žalgiriečiai buvo susikrimtę po dar vieno pralaimėjimo Eurolygoje.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Berlynas (Vokietija)

Nov 29, 2019, 6:41 AM, atnaujinta Nov 29, 2019, 9:18 AM

Ketvirtadienį Lietuvos čempionų rūbinėje nesigirdėjo džiaugsmų, o žaidėjai sėdėjo nuleidę akis. Jose dar mirgėjo liūdni vaizdai iš Berlyno ALBA tvirtovės, kur „Žalgiris“ pralaimėjo 62:69 ir patyrė penktąją nesėkmę iš eilės.

Po šio pralaimėjimo žalgiriečiai atsidūrė visiškame turnyro lentelės dugne.

„Jie pastatė gynybą, apie kurią mes žinojome. Atkirsdavo vieną žmogų, kitiems duodavo mesti, bet kamuolys neįkrito į krepšį. Bet kartais taip būna krepšinyje.

Negali sakyti, kad nesisekė dėl tritaškių. Buvo tikrai ir gerų metimų, aišku, buvo ir blogesnių. Kažkur paskubėjome, bet tikrai nemanau, kad čia yra kokia bėda. Juk prieš kelias dienas įmetėme juos, dabar neįmėtėme visi. Taip jau būna krepšinyje.

Žaidžiame daug tokių gerų atkarpų rungtynėse, o vietomis tiesiog nesiklijuoja niekas“, – dvikovos su ALBA akcentus vardino A.Milaknis.

Šiose rungtynėse „Žalgiriui“ teko verstis be traumuoto Mariaus Grigonio, o jo, pasak A.Milaknio, ypač trūko.

„Nesame ta komanda, kuri turi 12-a supertalentų, tad jaučiasi kiekvieno žaidėjo netektis. Jo trūko ir labai trūko“, – tikino krepšininkas.

Žaidėjas pripažino, kad dabar svarbiausia bet kokiu būdu iškovoti pergalę ir atgauti pasitikėjimą savo jėgomis.

„Reikia pergalės. Reikia tiesiog visiems susiimti tą vieną pergalę ir išplėšti bet kokiu būdu. Tuomet viskas pasitaisytų. Kartais tikrai būna tų gerų atkarpų, bet kažkur pritrūksta ilgesnio gero žaidimo laiko.

Visi žaidžiame ir norime laimėti. Sunki atkarpa, nevaidinsime ir to neneigsime, bet mano nuomone, tai reiktų tos vienos pergalės, už kurios užsikabintume, atsirastų pasitikėjimo“, – kalbėjo A.Milaknis.

Po rungtynių gerokai susikrimtęs buvo ir Edgaras Ulanovas. Krepšininkas teigė, kad ALBA su savo gynyba išmušė iš vėžių, o dabar reikia judėti pirmyn.

 

„Nieko nepadarysi, tiesiog reikia treniruotis.

Rungtynėse mus puolime išmušdavo su ta avantiūriška jų gynyba, buvo kažkoks neužtikrintumas. Gynyboje tikrai buvo ir gerų momentų“, – sakė E.Ulanovas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.