EUROLYGA 2023

Košmariška Kauno „Žalgirio“ statistika: vienoje grafoje – prasčiausi Eurolygoje

„Nežinau, ką padaryti, kad metimai būtų dar laisvesni ir daugiau laisvesnių, nemoku, nebus geriau“, – tokie žodžiai skambėjo iš Šarūno Jasikevičiaus lūpų po jau penktojo pralaimėjimo iš eilės Eurolygoje.

Kauno komanda tapo prasčiausia Eurolygos komanda atakuojant iš toli.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno komanda tapo prasčiausia Eurolygos komanda atakuojant iš toli.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2019, 9:16 PM

Ir tas pralaimėjimas 62:69 Berlyno ALBA krepšininkams išryškino itin skaudų dalyką. Žalgiriečiai rungtynėse Vokietijoje pirmoje dvikovos dalyje pataikė vos vieną tritaškį iš 16, o rungtynės užbaigė su dviem tolimais metimais iš 23 bandymų. Tai viso labo 8,7 procento taiklumas.

„Patys matote, krepšinyje reikia įmesti kamuolį į krepšį“, – teko pripažinti Š.Jasikevičiui.

Po 11-os Eurolygos turų „Žalgiris“ tapo tiek prasčiausiai pataikanti komanda iš trijų taškų zonos, tiek ir mažiausiai pataikanti.

Žalgiriečiai iš viso metė 239 tritaškius metimus ir pataikė vos 75 (31,38 proc.). Tai yra blogiausias rezultatas visoje Eurolygoje. Šalia žalgiriečių rikiuojasi Belgrado „Crvena zvezda“ (32,08 proc.) ir Vitorijos „Baskonia“ (32,22 proc.). Geriausiai atakuojanti komanda Eurolygoje iš toli – Milano „Olimpia“. Ji iš 259 metimų pataikė 111 kartų (42,86 proc.).

Tačiau Maskvos CSKA krepšininkai yra išmetę ir pataikę daugiausiai tritaškių – iš 316 bandymų tikslą pasiekė 133. Tuo tarpu „Žalgirio“ 75-i pataikyti tolimi metimai yra prasčiausias rezultatas Eurolygoje. 77-is tolimus metimus yra pataikusios Miuncheno „Bayern“ ir „Crvena zvezda“ komandos. Visos kitos yra pataikiusios bent po 80-imt tritaškių metimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.