EUROLYGA 2023

Europos taurėje – paini „Ryto“ situacija ir neparankūs varžovai

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai Europos taurės turnyre pralaimėjo daugiau rungtynių negu laimėjo. Vis dėlto likus dviem turams iki pirmojo etapo pabaigos, vilniečių likimas yra jų pačių rankose.

Vilniaus komandos laukia svarbus mūšis antradienį.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilniaus komandos laukia svarbus mūšis antradienį.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilniaus komandos laukia svarbus mūšis antradienį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniaus komandos laukia svarbus mūšis antradienį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-12-10 15:22, atnaujinta 2019-12-10 15:24

Jei „Rytas“ laimės abejas likusias rungtynes, jis tikrai pateks į „Top 16“ etapą. „Rytas“ gali patekti į kitą etapą net ir pralaimėjęs abejas rungtynes, bet nesėkmių atveju reikėtų laukti palankių rezultatų kitose arenose.

Kad neverstų savo sirgalių pernelyg smarkiai jaudintis, „Rytui“ reikia antradienį laimėti devintojo turo rungtynes namie su Bursos „Tofaş“ klubu. „Tofaş“, irgi dar neužsitikrinęs kelialapio į kitą etapą, yra Vilniaus klubo kaimynas B grupės turnyro lentelėje. Bursos krepšininkai laimėjo ketverias rungtynes ir yra treti, vilniečiai iškovojo tris pergales ir yra ketvirti.

Varžovai

„Tofaş“ krepšininkai į Lietuvą atvyksta puikios nuotaikos. Praėjusį šeštadienį jie Turkijos lygoje susikovė su lydere Izmyro „Karşıyaka“ komanda ir savo aikštėje šventė sunkią pergalę 94:88.

Šis taškas buvo labai vertingas, nes lapkričio antroje pusėje Bursos krepšininkai patyrė dvi nesėkmes žaisdami su Stambulo klubais „Fenerbahçe“ bei „Darüşşafaka“ ir buvo beatsilieką nuo lyderių. Tačiau pergalė prieš „Karşıyaka“ ekipą dar labiau sustiprino intrigą superlygoje, kurioje „Tofaş“ užima ketvirtąją vietą (laimėjo 8 iš 11 rungtynių).

„Rytas“ sekmadienį irgi kovojo su nacionalinės lygos lyderiais, bet išvykoje pripažino Lietuvos čempiono Kauno „Žalgirio“ pranašumą 72:78 ir LKL čempionate dalijasi antrąją vietą su Klaipėdos „Neptūnu“ (laimėjo 8 iš 13 rungtynių).

Pastarosiomis savaitėmis Vilniaus komanda buvo išmušta iš vėžių. Per pertrauką tarp Europos taurės aštuntojo ir devintojo turų „Rytas“ pralaimėjo net trejas iš ketverių LKL rungtynių. Vilniečiai nusileido ne tik lentelėje toli į priekį pabėgusiam „Žalgiriui“, bet ir abiem pagrindiniams konkurentams kovojant dėl antrosios vietos „Neptūnui“ bei Panevėžio „Lietkabeliui“.

„Ryto“ aritmetika

Europos taurės B grupėje kelialapius į kitą etapą jau užsitikrino po 6 rungtynes laimėję Venecijos „Reyer“ ir Belgrado „Partizan“ klubai. Dėl kitų dviejų kelialapių kovoja „Tofaş“ (4 pergalės), „Rytas“, Krasnodaro „Lokomotiv“ (po 3) ir Limožo CSP (2).

Geriausioje padėtyje yra „Tofaş“. Jei Bursos klubas nugalės Vilniuje, užsitikrins kelialapį į kitą etapą.

Per paskutinius du turus „Rytas“ žais su „Tofaş“ (namie) ir „Reyer“ (svečiuose). Kitose 9-ojo turo rungtynėse susitiks CSP – „Reyer“ (antradienį) ir „Lokomotiv“ – „Partizan“ (trečiadienį), 10-ojo turo rungtynėse susitiks „Tofaş“ – „Lokomotiv“ ir „Partizan“ – CSP.

Kadangi įtakos komandų išsidėstymui gali turėti visos šešerios likusios rungtynės, galimų variantų vis dar yra labai daug. Tačiau tarp jų yra keletas labai paprastų variantų.

Vilniaus komandai aiškiausias ir palankiausias variantas – laimėti abejas likusias rungtynes. Jei „Rytui“ pavyks tą padaryti, jis tikrai pateks į kitą etapą. O jei nugalės Bursos klubą 11 taškų ar didesniu skirtumu, tikrai užims trečiąją vietą.

„Rytas“ gali jau šią savaitę užsitikrinti kelialapį į kitą etapą, tačiau jam reikia ne tik įveikti „Tofaş“ klubą, bet ir sulaukti palankių rezultatų kitose arenose.

Galimi du variantai:

1) Jei „Rytas“ nugalės bet kokiu skirtumu, o CSP ir „Lokomotiv“ šiame ture pralaimės.

2) Jei „Rytas“ nugalės 11 taškų ar didesniu skirtumu, o CSP šiame ture pralaimės (tada „Lokomotiv“ rungtynių rezultatas vilniečiams nebus svarbus).

Jei Vilniaus komanda pralaimės Bursos klubui, o „Lokomoitv“ arba CSP šiame ture pasieks pergalę, „Rytas“ praras iniciatyvą. Tokiu atveju vilniečiams kitą savaitę reikės ne tik įveikti Venecijos krepšininkus, bet ir laukti gerų žinių iš kitų arenų.

Kita vertus, vis dar įmanomas variantas, pagal kurį „Rytas“ patektų į kitą etapą net pralaimėjęs abejas likusias rungtynes. Taip atsitiktų, jei „Lokomotiv“ irgi dukart pralaimėtų, o CSP iškovotų ne daugiau nei vieną pergalę.

Kitos grupės

Kitose grupėse teisę žengti į „Top 16“ etapą užsitikrino Patrų „Prometheas“, Bolonijos „Virtus“, „Andorra“, „Monaco“ (A grupė), Malagos „Unicaja“, Stambulo „Galatasaray“ ir Oldenburgo EWE (D grupė).

Painiausia padėtis C grupėje. Joje dar nė viena komanda neiškovojo kelialapio į kitą etapą.

Bursos „Tofaş“

Turkijos lyga. Laimėjo 8 iš 11 rungtynių ir dalijasi 4 vietą (pirmauja po 9 pergales iškovoję Stambulo „Anadolu Efes“, Izmyro „Karsiyaka“ ir Stambulo „Fenerbahçe“). Pralaimėjimus patyrė žaisdamas su „Bursaspor“, „Fenerbahçe“ ir Stambulo „Darüşşafaka“. Praėjusį šeštadienį namie nugalėjo „Karşıyaka“ 94:88 (D.Williamsas 21, M.Yaşaras 18, B.Ermişas 14, 12 rez.perd.).

Lyderiai: D.Williamsas (18,3 tšk., 7,8 atk.kam.), S.Mejia (12 tšk., 3,6 rez.perd.), M.Yaşaras (10,1 tšk.), T.Phillipas (10 tšk.) ir B.Ermişas (8,4 tšk., 6,8 rez.perd.).

Europos taurė. Laimėjo 4 iš 8 rungtynių ir grupėje užima trečiąją vietą. „Tofaş“ namie laimėjo 3 iš 4 rungtynių (pralaimėjo tik „Reyer“ klubui), svečiuose – 1 iš 4 rungtynių (nugalėjo tik „Lokomotiv“ klubą).

Lyderiai: D.Williamsas (15 tšk., 8,1 atk.kam., 5,3 išpr.praž.), M.Lojeski (12,8 tšk.), S.Mejia (12,2 tšk.), T.Phillipas (11,5 tšk., 5,1 rez.perd., 4,8 išpr.praž.) ir D.J.White‘as (10,2 tšk.).

Net penki rezultatyviausi „Tofaş“ žaidėjai yra amerikiečiai. Jie pelnė beveik tris ketvirtadalius (71,2 proc.) komandos taškų.

Pirmosios rungtynės. Bursoje „Rytas“ pralaimėjo 81:91 (T.Holloway 20, P.Cruzas 17, C.Bairstow 11/ D.Williamsas 16, M.Yaşaras 14, T.Phillipas ir M.Mustafa po 11). Per šias rungtynes turkų krepšininkai pelnė net 50 iš 91 komandos taško, M.Yaşaras pasiekė karjeros, o B.Ermişas ir B.Durmazas – sezono rezultatyvumo rekordus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.