EUROLYGA 2023

Veteranas Rudy Fernandezas dar liks „Real“ ekipoje

Ilgametis Madrido „Real“ komandos ir Ispanijos nacionalinės rinktinės gynėjas Rudy Fernandezas baigia derybas su kubu karališkajame klube liks dar dvejiems metams.

R.Fernandezas <br>M.Kulbis
R.Fernandezas <br>M.Kulbis
R.Fernandezas <br>G.Šiupario nuotr.
R.Fernandezas <br>G.Šiupario nuotr.
R.Fernandezas <br>Zumapress/Scanpix nuotr.
R.Fernandezas <br>Zumapress/Scanpix nuotr.
R.Fernandezas <br>M.Patašius
R.Fernandezas <br>M.Patašius
R.Fernandezas <br>G.Bitvinsko nuotr.
R.Fernandezas <br>G.Bitvinsko nuotr.
R.Fernandezas 
R.Fernandezas 
R.Fernandezas <br>G.Bitvinsko nuotr.
R.Fernandezas <br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Dec 11, 2019, 5:02 PM, atnaujinta Dec 11, 2019, 5:46 PM

Dabartinis 34-erių ispano kontraktas baigsis po šio sezono, tačiau krepšininkas radijo laidoje atskleidė, jog su klubu derasi dėl naujos sutarties.

„Mes kalbamės su komanda ir esu labai patenkintas tuo, kaip viskas klostosi. Aš noriu tęsti savo pasirodymą „Real“ klube, o ekipa parodė, kad taip pat norėtų manęs. Taigi tęsime darbą dar kelis metus“, – kalbėjo R. Fernandezas.

Krepšininkas į „Real“ atvyko 2011-aisiais, kai dėl lokauto paliko NBA „Dallas Mavericks“. Pasibaigus lokautui ispanas buvo iškeistas į „Denver Nuggets“, tačiau nutarė tęsti pasirodymą „Real“ ir pasirašė sutartį. Per 7 metus Madride R.Fernandezas su „Karališkuoju“ klubu iškovojo du Eurolygos titulus.

R. Fernandezas šį sezoną Eurolygoje pelno po 7,2 taško, atkovoja po 2,3 kamuolio, atlieka po 2 rezultatyvius perdavimus bei renka po 8,8 naudingumo balo.

Ispanijos krepšininkas išgarsėjo Lietuvoje dėl konflikto ir muštynėmis su broliais Nauriu ir Normundu Maciais.

Istorija su garsiaisiais broliais Maciais prasidėjo 2013-ųjų kovo 7-ąją, kai Eurolygos „Top 16“ etapo mače „Žalgiris“ kovėsi su Madrido „Real“ ir šiam nusileido po įspūdingos kovos ir pratęsimo – 104:105.

Tąkart broliai prie arenos išėjimo laukė Rudy Fernandezo ir bandė kažką aiškinti jam dėl pasisakymų spaudoje apie „sovietinę Lietuvą ir komunistinę šalį“.

Vyrams susistumdžius, N. Macius galva trinktelėjo krepšininkui į veidą, kuris buvo užsidėjęs garso ausinės. Ispanas policijoje rodė didelę mėlynę ant veido, o vienas iš brolių tikino, kad krepšininkas stumdėsi, todėl jis pats nukentėjo – žaidėjas ausine susistumdymo metu pats prasikirto galvą ir todėl bėgo kraujas.

Broliai buvo sulaikyti, tačiau jau kitą dieną buvo laisvėje, o teisėsauga taip ir nepareiškė Lietuvos pasus vos 7 dienas turintiems broliams jokių rimtų kaltinimų. Tačiau Eurolyga stojo į „Real“ žvaigždės pusę, uždraudė broliams Maciams rodytis šios organizacijos rengiamuose turnyruose, o Kauno „Žalgiriui“ skyrė 25 tūkst. eurų baudą.

Nors abu broliai žadėjo kuo greičiau grąžinti skolą „Žalgiriui“, dalinai atsiskaityti su kauniečiais jiems pasisekė pavasarį: Kauno ekipa iš vyrų pavedimu gavo 5000 eurų.

„Prieš dvejus ,etus kalbėjomės su „Žalgirio“ vadovu Pauliumi Motiejūnu, kuris pasakė, jog būtina ne kalbėti, o daryti darbus. Jei mes parodysime, kad atiduodame skolą „Žalgiriui“, Paulius tikino, apie tai informuos ir Eurolygą“, – kalbėjo vienas iš brolių Normundas Macius.

Abu dvyniai ne kartą kūrė planus, kaip būtų galima kuo greičiau sugrąžinti pinigus „Žalgiriui“, tačiau nė vienas iš jų nebuvo veiksmingas. Krepšinio sirgalių veidais siekiantys tapti broliai bandė pardavinėti savo vardo alų ir sūrį, pinigus skolai padengti surinkti per „Eurobasket 2015“ čempionatą Rygoje įkūrę sirgalių palapinę Lietuvos aistruoliams, sutarę dėl skolos padengimo su keliais garsiais verslininkais, pardavinėję krepšinio atributiką su vardu „Braliukai“.

Tačiau visi šie projektai nebuvo itin pelningi, kad galėtų padengti visą „Žalgirio“ Eurolygai sumokėtą baudą. Iki šiol broliai Maciai yra neįleidžiami į jokius Eurolygos organizacijos rengiamas varžybas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.