EUROLYGA 2023

Čempionų lygos savaitė: neišlaikytas itališkas egzaminas, ilgiausia kelionė ir D. Dulkio fiesta

Antrasis šį sezoną itališkas egzaminas buvo per sunkus abiem Čempionų lygoje žaidžiantiems Lietuvos krepšinio klubams. Aštuntajame ture varžovams iš Italijos nusileido ir Panevėžio „Lietkabelis“, ir Klaipėdos „Neptūnas“.

Deividas Dulkys smaginosi atakuodamas iš toli.<br>FIBA.com nuotr.
Deividas Dulkys smaginosi atakuodamas iš toli.<br>FIBA.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2019, 8:47 AM

Šiame ture pirmąją nesėkmę patyrė per visą Europą keliavusi absoliuti turnyro lyderė Lagūnos „Tenerife“, o dar po vieną žingsnį atkrintamųjų varžybų link žengė dvi B grupės lyderės Atėnų AEK ir Jeruzalės „Hapoel“, kurioms laimėti padėjo Lietuvos krepšininkai.

Panevėžiečiai. Nors Panevėžio „Lietkabelis“ žaidė namie, jam antradienį nepavyko pratęsti trijų pergalių serijos. Panevėžio komanda iškėlė baltą vėliavą žaisdama su Italijos vicečempionu Sasario „Dinamo“ klubu, kuriam pralaimėjo 82:86.

„Lietkabelis“ jau pirmosiomis minutėmis atsiliko 0:8 ir varžovų nepavijo. Iki trečiojo kėlinio vidurio apskritai atrodė, jog šeimininkams bus sunku išvengti sutriuškinimo – komandą tempė vienas Željko Šakičius (jis iki 28-osios min. pelnė 25 iš komandos įmestų 45 taškų). Visgi atkutus Tomui Dimšai ir Vyteniui Lipkevičiui padėtis pagerėjo. Panevėžio komanda atkūrė intrigą, tačiau prarasta buvo per daug, tad Nenado Čanako auklėtiniai turėjo pasveikinti su pergale varžovus.

Panevėžio komandai net 31 tašką pelnė Ž.Šakičius (5/8 dvitaškių, 4/7 tritaškių, 9/6 baudų), kurio rezultatyvumo vidurkis pakilo iki 20,5 taško. Geriausiai kroatui talkinęs V.Lipkevičius pelnė 14 taškų ir pakartojo asmeninį sezono rekordą.

Asmeninį sezono rekordą taip pat pakartojo „Dinamo“ puolėjas Paulius Sorokas. Jis į panevėžiečių krepšį įmetė 9 taškus.

Padėtis. Kitą savaitę „Lietkabelis“ vėl žais namie. Į Panevėžį atvyks „Manresa“, kuri šiame ture išvykoje nugalėjo Torūnės „Polski Cukier“ klubą 121:102.

Manresos komandoje rezultatyviausiai žaidė Deividas Dulkys, kuris per 26 min. pelnė 20 taškų (1/2 dvitaškių, 6/9 tritaškių, 0/1 baudos). Iš viso „Manresa“ pataikė 19 tritaškių.

„Manresa“, „Dinamo“ ir Ankaros „Türk Telekom“ iškovojo po 6 pergales ir dalijasi pirmąją vietą A grupėje. 3 kartus laimėjęs „Lietkabelis“ dalijasi penktąją vietą, bet tik tašku atsilieka nuo ketvirtojoje pozicijoje esančio Strasbūro SIG.

Klaipėdiečiai. Klaipėdos „Neptūnui“ trečiadienį Italijoje vykusios rungtynės susiklostė priešingai nei „Lietkabeliui“. Klaipėdiečiai iki trečiojo kėlinio vidurio ilgai pirmavo, bet galiausiai pripažino Brindizio „Happy Casa“ pranašumą 82:96. Maža to, kad „Neptūnas“ neiškovojo pergalės – jis varžovams nusileido didesniu skirtumu, negu spalio viduryje laimėjo namie (Klaipėdoje rezultatas buvo 81:71).

Klaipėdos komanda subyrėjo trečiajame kėlinyje. Jo pradžioje „Neptūnas“ pirmavo 58:53, bet paskui kelių minučių atkarpą pralaimėjo 6:23. Įsibėgėjusi „Happy Casa“ buvo nebesustabdoma.

„Neptūnui“ trečiadienį trūko ne tik pusantro mėnesio nežaidžiančio Darrino Dorsey, bet ir susirgusio Mato Jogėlos. Treneris Tomas Rinkevičius į aikštę leido tik devynis krepšininkus, tačiau kai kurie iš jų buvo neatpažįstami. Net ir rezultatyviausiai žaidęs Deividas Gailius (19 taškų) labai dažnai šaudė pro šalį (2/6 dvitaškių, 1/5 tritaškių).

Padėtis. Per 8 turus 4 pergales iškovojusi Klaipėdos komanda D grupėje dalijasi trečiąją vietą su „Happy Casa“, „Zaragoza“ ir Sombathejaus „Falco“. Pirmauja po 5 kartus laimėjusios Bonos „Telekom“ ir Dižono JDA ekipos.

„Telekom“ šiame ture išvykoje gana netikėtai nugalėjo be Renaldo Seibučio žaidžiančią „Zaragoza“ komandą 77:72.

„Neptūnas“ kitą savaitę keliaus į Prancūziją ir susitiks su Dižono ekipa, kuri šiame ture išvykoje po pratęsimo pralaimėjo „Falco“ komandai 81:82. JDA pratęsimo paskutinėmis sekundėmis pirmavo 81:78 ir sąmoningai prasižengė. Tačiau „Falco“ gynėjas Zoltanas Perlas įmetė tik pirmąjį baudos metimą ir, tyčia nepataikęs antrojo, pats atkovojo kamuolį po varžovų krepšiu. Galiausiai kamuolys pasiekė už tritaškio linijos buvusį Marko Filipovity, kuris tolimu metimu išplėšė pergalę Vengrijos čempionams.

JDA praėjusią savaitę sudarė sutartį su Sauliumi Kulviečiu, bet lietuvis naujoje komandoje dar nedebiutavo.

Kelionė. Šiame ture pirmąją nesėkmę patyrė absoliuti Čempionų lygos lyderė Lagūnos San Kristobalio „Tenerife“, išvykoje nusileidusi „Nižnij Novgorod“ klubui 72:75.

Šiose rungtynėse susitiko komandos, kurioms keliauti vienai pas kitą reikia toliausiai. Kanarų salose (Atlanto vandenyne prie Afrikos krantų) esantis Lagūnos San Kristobalis yra toliausiai vakaruose ir toliausiai pietuose, už Maskvos prie Volgos upės esantis Žemutinis Naugardas – toliausiai rytuose. Tarp šių miestų – net 5600 kilometrų arba daugiau nei dešimt valandų kelio skrendant lėktuvu.

Lyderiai. Net ir suklupusi, C grupės lyderė „Tenerife“ vis dar yra geriausia šio sezono Čempionų lygos komanda. Per 8 turus tik „Tenerife“ pavyko iškovoti 7 pergales.

Po 6 kartus laimėjo C grupėje antrąją vietą užimantis „Nymburk“, A grupės lyderiai „Manresa“, „Türk Telekom“ ir „Dinamo“ bei B grupės lyderiai Jeruzalės „Hapoel“ ir Atėnų AEK.

Šią savaitę abu B grupės lyderiai pasiekė pergales („Hapoel“ namie nugalėjo „Bandirma“ komandą 83:72, o AEK išvykoje įveikė Po-Lako-Ortezo „Elan Bearnais“), bet jiems atstovaujantys Lietuvos krepšininkai nebuvo labai rezultatyvūs. „Hapoel“ vidurio puolėjas Mindaugas Kupšas pelnė 8 taškus, AEK puolėjas Jonas Mačiulis – 7 taškus.

Autsaideriai. „Gaziantep“, kuriame žaidžia Šarūnas Vasiliauskas, viltys patekti į atkrintamąsias varžybas vis labiau tirpsta. „Gaziantep“, trečiadienį išvykoje pralaimėjęs Atėnų „Peristeri“ klubui 79:87 (Š.Vasiliauskas pelnė 7 taškus), turi tik 2 pergales ir C grupėje dalijasi šeštąją vietą.

Čempionų lygoje prasčiau žaidžia tik dvi komandos. Rygos VEF (C grupė) ir Torūnės „Polski Cukier“ (A grupė) laimėjo vos po vieną kartą. Dvi pergales turi ne tik „Gaziantep“, bet ir dar viena C grupės komanda Baro „Mornar“ bei B grupės autsaideriai Antverpeno „Giants“ ir Po-Lako-Ortezo „Elan Bearnais“.

Čempionų lyga. 8 turas

A grupė

Panevėžio „Lietkabelis“ (Ž.Šakičius 31, V.Lipkevičius 14, T.Dimša 13, P.Valinskas 10) – Sasario „Dinamo“ (P.Sorokas 9) 82:86,

Torūnės „Polski Cukier“ – „Manresa“ (D.Dulkys 20, 6/9 tritaškių) 102:121,

Ankaros „Türk Telekom“ – Holono „Hapoel“ 85:71, „Ostende“ – Strasbūro SIG 64:71.

Lentelė: „Dinamo“, „Manresa“ ir „Türk Telekom“ – po 6, SIG – 4, „Ostende“, „Hapoel“ ir „Lietkabelis“ – po 3, „Polski Cukier“ – 1.

B grupė

Jeruzalės „Hapoel“ (M.Kupšas 8, 5 atk.kam.) – „Bandirma“ 83:72,

Po-Lako-Ortezo „Elan Bearnais“ – Atėnų AEK (J.Mačiulis 7, 5 atk.kam.) 67:79,

Vloclaveko „Anwil“ – Fechtos „Rasta“ 103:92, Antverpeno „Giants“ – Burgoso „San Pablo“ 60:65.

Lentelė: „Hapoel“ ir AEK – po 6, „San Pablo“ – 5, „Rasta“ ir „Anwil“ – po 4, „Bandirma“ – 3, „Giants“ ir „Elan Bearnais“ – po 2.

C grupė

Atėnų „Peristeri“ – „Gaziantep“ (Š.Vasiliauskas 7) 87:79,

„Nižnij Novgorod“ – Lagūnos „Tenerife“ 75:72, Bambergo „Brose“ – „Nymburk“ 80:84, Baro „Mornar“ – Rygos VEF 106:99 (po pratęsimo).

Lentelė: „Tenerife“ – 7, „Nymburk“ – 6, „Nižnij Novgorod“ ir „Peristeri“ – po 5, „Brose“ – 4, „Mornar“ ir „Gaziantep“ – po 2, VEF – 1.

D grupė

Brindizio „Happy Casa“ – Klaipėdos „Neptūnas“ (D.Gailius 19, G.Masiulis 17, A.Williamsonas 10) 96:82,

„Zaragoza“ (R.Seibutis traumuotas) – Bonos „Telekom“ 72:77, Sombathejaus „Falco“ – Dižono JDA 82:81, Stambulo „Beşiktaş“ – Salonikų PAOK 98:83.

Lentelė: „Telekom“ ir JDA – po 5, „Happy Casa“, „Neptūnas“, „Zaragoza“ ir „Falco“ – po 4, „Beşiktaş“ ir PAOK – po 3.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.