EUROLYGA 2023

Dvikova su Italijos čempionais „Rytui“ bus formalumas

Dviem trečdaliams krepšinio Europos taurės turnyre žaidžiančių komandų paskutinis pirmojo etapo turas bus formalumas. Dvylika komandų jau užsitikrino teisę žaisti „Top 16“ etape, keturios ekipos prarado galimybes pratęsti europinį sezoną po Naujųjų metų. Dėl likusių keturių kelialapių šią savaitę kovos aštuoni klubai.

Dvikova su Italijos čempionais „Rytui“ bus formalumas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Dvikova su Italijos čempionais „Rytui“ bus formalumas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Dvikova su Italijos čempionais „Rytui“ bus formalumas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Dvikova su Italijos čempionais „Rytui“ bus formalumas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 17, 2019, 2:43 PM

Vienintelis Europos taurės turnyre dalyvaujantis Lietuvos klubas Vilniaus „Rytas“, kaip ir jo paskutinis varžovas pirmajame etape Venecijos „Reyer“, pagrindinę užduotį jau išsprendė.

Italijos čempionas „Reyer“ prieš paskutinįjį turą netgi užsitikrino pirmąją vietą B grupėje, o „Rytas“ sieks užimti trečiąją vietą. Tiesa, aukštesnė vieta duos tik moralinį pasitenkinimą ir nesuteiks jokių privalumų „Top 16“ etape.

B grupėje kelialapius į kitą etapą užsitikrino „Reyer“ (7 pergalės), Belgrado „Partizan“ (6) ir „Rytas“ (4), o dėl ketvirtojo kelialapio kovoja po 4 kartus laimėję Bursos „Tofaş“ ir Krasnodaro „Lokomotiv“, kuriame žaidžia Mantas Kalnietis ir Mindaugas Kuzminskas. Pakilti iš paskutinės vietos nebegali 2 pergales turintis Limožo CSP klubas, kuris užpraeitą savaitę nutraukė sutartį su lietuviu Ovidijumi Varanausku.

„Tofaş“ ir „Lokomotiv“ antradienį susitiks Bursoje, o rungtynių nugalėtojai pateks į kitą etapą.

„Ryto“ aritmetika irgi yra labai paprasta. Jei vilniečiai laimės Venecijoje, jie užims trečiąją vietą. Jei Dainiaus Adomaičio penketas patirs nesėkmę, liks ketvirtas.

„Rytas“ turi tarpusavio rungtynių pranašumą tiek prieš „Lokomotiv“ (jį nugalėjo abu kartus), tiek prieš „Tofaş“ (jam pralaimėjo Turkijoje, bet didesniu skirtumu atsirevanšavo savo aikštėje). Jau dabar aišku, kad galutinėje lentelėje „Rytas“ turės tiek pat pergalių, kiek vienas iš šių dviejų klubų („Lokomotiv“ arba „Tofaş“), bet vilniečiai dėl geresnių rezultatų tarpusavio dvikovose užims aukštesnę vietą.

Kitos grupės. Kitose grupėse teisę žaisti „Top 16“ etape užsitikrino Bolonijos „Virtus“, „Andorra“, „Monaco“, Patrų „Prometheas“ (A grupė), Stambulo „Darüşşafaka“, Badalonos „Joventut“ (C grupė), Malagos „Unicaja“, Stambulo „Galatasaray“ ir Oldenburgo EWE (D grupė).

Dėl dviejų likusių kelialapių C grupėje kovoja Kazanės „Uniks“, Brešos „Leonessa“ (po 5 pergales) ir „Nanterre“ (4), dėl paskutinio kelialapio D grupėje – Trento „Dolomiti Energia“ (4), Podgoricos „Budućnost“ ir Gdynės „Arka“ (po 3).

Varžovai. „Top 16“ etape bus sudarytos keturios naujos grupės, kuriose žais po keturias komandas. Jei „Rytas“ užims trečiąją vietą, kitame etape susitiks su D grupės nugalėtojais, antrąja A grupės komanda ir ketvirtąja C grupės komanda.

Jei vilniečiai bus ketvirti, jų varžovais taps C grupės nugalėtojai, antroji D grupės komanda ir trečioji A grupės komanda.

D grupėje pirmąją vietą užsitikrino „Unicaja“, bet nuspėti kitus galimus „Ryto“ varžovus beveik neįmanoma. A grupėje pirmąją ir ketvirtąją komandas skiria vos vienas taškas, C grupėje net keturios pirmaujančios komandos turi vienodai taškų, o D grupėje antrąją ir ketvirtąją komandas irgi skiria vos vienas taškas.

Venecijos „Reyer“

Italijos lyga. Laimėjo 5 iš 12 rungtynių ir užima 12-ąją vietą. Praėjusį sekmadienį namie pralaimėjo Milano „Olimpia“ 70:71 (A.Daye 17, M.Bramos 15, M.Wattas 14).

Lyderiai: A.Daye (12,8 tšk., 5,2 atk.kam.), M.Wattas (12,8 tšk., 7,1 atk.kam.), J.Chapellas (9,8 tšk.) ir M.Bramos (9,4 tšk.).

Europos taurė. Laimėjo 7 iš 9 rungtynių ir užsitikrino pirmąją vietą B grupėje. „Reyer“ pralaimėjo dvejas pirmąsias rungtynes namie „Partizan“ ir svečiuose „Lokomotiv“, bet dabar tęsia 7 pergalių seriją. Praėjusiame ture svečiuose nugalėjo CSP 78:71 (M.Wattas 16, M.Bramos 13).

Lyderiai: M.Wattas (13,3 tšk., 5,2 atk.kam., 4 išpr.praž.), A.Daye (12,7 tšk., 4 išpr.praž.), M.Bramos (12,7 tšk.), J.Chappellas (9,4 tšk.) ir J.Stone‘as (5,3 tšk., 5,6 atk.kam., 3,4 rez.perd.).

Pirmosios rungtynės. Vilniuje „Rytas“ pralaimėjo 72:81 (M.Echodas 26, T.Holloway 15/ J.Chappellas 21, J.Stone‘as ir M.Wattas po 14). Per šias rungtynes M.Echodas pasiekė karjeros rezultatyvumo rekordą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.