EUROLYGA 2023

Rusijos spaudai per Lietuvos trenerių dvikovą labiau patiko Š. Jasikevičiaus sprendimai

Rusijos krepšinio apžvalgininkai nesitikėjo, kad Maskvos srities „Chimki“ klubas lengvai nugalės Kauno „Žalgirį“, bet pergale penktadienį vykusiose Eurolygos rungtynėse beveik neabejojo. Taip ir atsitiko – Pamaskvio komanda įveikė paskutinėje lentelės vietoje įstrigusius kauniečius 83:74. Vis dėlto rusai nebuvo patenkinti tuo, kaip žaidė „Chimki“, ir rado dėl ko pagirti „Žalgirio“ trenerį Šarūną Jasikevičių, kurio taktikos sprendimai įvarė į kampą varžovų strategą Rimą Kurtinaitį.

Šarūnas Jasikevičius, Rimas Kurtinaitis, Aleksejus Švedas ir Stefanas Jovičius buvo ryškiausios rungtynių žvaigždės.<br>bckhimki.ru/G.Bitvinsko/Twitter nuotr. 
Šarūnas Jasikevičius, Rimas Kurtinaitis, Aleksejus Švedas ir Stefanas Jovičius buvo ryškiausios rungtynių žvaigždės.<br>bckhimki.ru/G.Bitvinsko/Twitter nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2019, 3:09 PM, atnaujinta Dec 21, 2019, 3:10 PM

„Žalgiris“ į Mytiščius atvyko kaip paskutinė Eurolygos komanda, – jau pirmose straipsnio eilutėse pabrėžė interneto svetainė championat.com. – Lietuvos klubas nukrito į apačią, kai Sankt Peterburgo „Zenit“ fantastiškai nugalėjo Stambulo „Fenerbahce“ krepšininkus.

Tačiau turbūt niekas neabejoja Lietuvos komandos užsispyrimu, juo labiau kad ją treniruoja pats Šarūnas Jasikevičius. Legendinis buvęs žaidėjas ir kažkada legendinis klubas rado vienas kitą. „Žaliųjų“ finansinės galimybės nėra didelės, bet jie kovoja su visais varžovais. Netikite? Paklauskite Maskvos CSKA.“

Vienas didžiausių Rusijos sporto dienraščių „Sport-Ekspress“ dar priminė, kad „Chimki“ klubui „Žalgiris“ yra labai parankus varžovas. Pamaskvio komandai kauniečiai pralaimėjo aštuntąjį kartą iš eilės, o pastarąją pergalę šventė 2010 metais.

„Beje, praėjusiais sezonais „Žalgiris“ buvo kur kas grėsmingesnė jėga, – pridūrė „Sport-Ekspress“. – Priminsime, kad 2018-aisiais komanda ne tik pirmąjį kartą nuo 1999 metų pateko į Eurolygos finalo ketvertą, bet ir jame užėmė trečiąją vietą.

Bet nuo tada Kaune daug kas pasikeitė. Taip, ant „Žalgirio“ suolo vis dar yra pastarųjų pergalių simbolis Š.Jasikevičius, bet sudėtis atsinaujino – iš 2018-ųjų bronzinės komandos liko tik Artūras Milaknis, Edgaras Ulanovas ir veteranas Paulius Jankūnas.“

Nors visi koziriai buvo „Chimki“ rankose, o galiausiai šeimininkams pavyko nugalėti, interneto svetainės sports.ru manymu, svečiai sugebėjo primesti jiems palankesnį braižą. 

„Jau pirmojo kėlinio viduryje „Žalgiris“ sumažino žaidimo tempą ir neleido varžovams jaustis patogiai. Lietuvos komandos žaidėjai gindamiesi prilipo prie Chimkų krepšininkų ir R.Kurtinaičio auklėtiniai tiesiog sutriko. Erdvės atlikti metimus neliko, kamuolys nejudėjo ir netgi žaisti du prieš du nepavyko.

Į areną atėjusių žiūrovų laimė, kad „Chimki“ pavyzdingai pereidavo iš vienos aikštės pusės į kitą: po klaidų ar netaiklių metimų akimirksniu grįždavo į gynybą, o pasinaudoję varžovų klaidomis, pabėgdavo į greitas atakas.“

Kad „Žalgiris“ neleido varžovams žaisti taip, kaip jie norėtų, pabrėžė ir championat.com. 

„Suprantama, prieš rungtynes Rusijos klubas popieriuje buvo neabejotinas favoritas, bet svečiai parodė charakterį jau pirmajame kėlinyje, kai iš pradžių praleido spurtą 0:11, bet paskui nesiliovė kovoti ir privertė varžovus dažnai prasiženginėti. Būtent dėl baudos metimų, kurių atliko dukart daugiau nei varžovai, svečiai „kvėpavo“ visas rungtynes.

„Chimki“ žaidė neidealiai, bet ir to užteko, kad „taupiu režimu“ visą laiką pirmautų. Nustebino „geltonų ir mėlynų“ noras viską nulemti metimais, o ne aukštaūgių galia. Dėl to „žalieji“ per rungtynes prasižengė tik 16 kartų.“

„Chimki“ komandoje rezultatyviausiai žaidė po 25 taškus pelnę Aleksejus Švedas ir Stefanas Jovičius. Bet jei A.Švedui toks taškų skaičius net nėra didelis (trečiadienį jis į Pirėjo „Olympiakos“ krepšį įmetė 36 taškus), tai visus apstulbinęs S.Jovičius smarkiai kilstelėjo asmeninį rezultatyvumo rekordą.

Būtent jam buvo skirta daugiausiai Rusijos žiniasklaidos pagyrų.

„Palaužti „Žalgirį“ pavyko individualiais veiksmais ir taikliais tritaškiais, – rašė sports.ru. – Pergalės didvyriu tapo Stefanas Jovičius. Serbų įžaidėjas, kuris paprastai atlieka perdavimus, nusprendė imtis iniciatyvos ir pradėjo planingai naikinti „Žalgirį“.

„Sport-Ekspress“ lyderių dueto indėlį išskyrė jau antraštėje.

 „S.Jovičius ir A.Švedas pratęsė juodą „Žalgirio“ seriją.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.