EUROLYGA 2023

Medikai įvertino sumušto ir operuoto „Ryto“ talento būklę: „Rimti sužalojimai“

„Sąmonės nebuvo netekęs, bet šiaip tai pakankamai rimti sužalojimai“, – sumušto Vilniaus „Ryto“ talento būklę įvertino Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis.

Einaras Tubutis buvo užpultas Klaipėdoje ir pateko į ligoninę.<br> Lrytas.lt montažas
Einaras Tubutis buvo užpultas Klaipėdoje ir pateko į ligoninę.<br> Lrytas.lt montažas
Einaras Tubutis buvo užpultas Klaipėdoje ir pateko į ligoninę.<br> R.Lukoševičiaus nuotr.
Einaras Tubutis buvo užpultas Klaipėdoje ir pateko į ligoninę.<br> R.Lukoševičiaus nuotr.
Einaras Tubutis buvo užpultas Klaipėdoje ir pateko į ligoninę.<br>NKL nuotr.
Einaras Tubutis buvo užpultas Klaipėdoje ir pateko į ligoninę.<br>NKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Giedrius Vaitkevičius, Gintarė Butkienė, „Lietuvos ryto“ televizija, „Reporteris“

Dec 27, 2019, 6:01 PM, atnaujinta Dec 27, 2019, 6:55 PM

Kalėdų naktį Klaipėdoje 21-erių metų Einaras Tubutis nukentėjo nuo užpuolikų ir dabar yra gydomas ligoninėje. Policija paskelbė, kad krepšininką Klaipėdoje, prie Žvejų gatvėje esančio baro, užpuolė trys asmenys ketvirtadienio paryčiais, apie 4 val.

Nukentėjusiajam lūžo akiduobė ir abi žandikaulio pusės.

„Veido kaulus operavo vieną kartą, pagrindinius. Dėl kito ten galima, jau turi jis pats priimti sprendimą, ligonis“, – „Lietuvos ryto“ televizijos laidai „Reporteris“ komentavo ligoninės gydytojas.

Medikų teigimu, krepšininkas dėl sunkių sužalojimų nerungtyniaus apie tris mėnesius, o vėliau jam teks žaisti su apsaugine veido kauke.

Policija dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą

„Įtariamųjų kol kas nėra sulaikyta. Pareigūnai intensyviai aiškinasi įvykio aplinkybes, analizuoja vaizdo kamerų medžiagą. Pirminiais duomenimis, kaip teigia nukentėjusysis, jis tiesiog išėjo iš baro, ėjo gatve ir pajuto smūgius.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo ir maksimali gresianti bausmė yra iki trejų metų nelaisvės“, – teigė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Asta Kažukauskienė.

Pats krepšininkas įvykio nekomentavo. Ar jis buvo blaivus, paaiškės, kai bus gauti kraujo tyrimo rezultatai. Sportininkas Klaipėdos universitetinėje ligoninėje bent praleis savaitę.

„Ryto“ klubas sankcijomis už pažeistą drausmę negrasina

„Mes esam komanda, mes jį palaikom, šitoj situacijoj. O kad jis kažkur tai leido laisvalaikį ir jeigu jis nevartojo alkoholio, o kad prie jo buvo priekabiauta ir, sakykim, jisai tapo nukentėjusiu, tai aš galvoju, kodėl mes turėtume bausti? Lai baudžia tuos, kurie taip su juo pasielgė“, – sakė „Ryto“ direktorius Rolandas Jarutis.

Jis taip pat pridūrė, kad anksčiau su E.Tubučiu nėra nutikę jokių incidentų.

„Mes jį žinom kaip tikrai labai tokį tvarkingą ir pareigingą jaunuolį, kuris tikrai jokių nei klube per tiek metų, kiek jis čia yra pas mus jaunimo sistemoj ir kabinasi į pagrindinę komandą, tai nėra turėjęs jokių nei nuobaudų, nei dar kokių nors drausmės pažeidimų“, – teigė R.Jarutis.

207 cm ūgio E.Tubutis tapo naudingiausiu Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) gruodžio mėnesio krepšininku. Gruodį jis vidutiniškai pelnydavo 20,8 taško, atkovojdavo 11,4 kamuolio, atlikdavo 3,8 rezultatyvaus perdavimo, perimdavo 3,2 kamuolio, blokuodavo po 1,6 metimo ir rinkdavo 36,6 naudingumo balo.

E.Tubutis yra registruotas ir Vilniaus „Ryto“ komandoje Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionatui, bet šį sezoną dar nesužaidė nė vienų rungtynių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.