EUROLYGA 2023

Nelinksmos šventės R. Kurtinaičiui: smūgis Vilerbane ir konfliktas su „Chimki“ lyderiu

Maskvos srities krepšinio klubo „Chimki“ vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis po pralaimėjimo Eurolygos turnyro 16-ojo turo rungtynėse svečiuose Vilerbano komandai ASVEL (88:92), kritikavo savo auklėtinių žaidimą.

 Rimas Kurtinaitis susikrimtęs dėl pralamėjimo.<br> La Presse/Scanpix nuotr.
 Rimas Kurtinaitis susikrimtęs dėl pralamėjimo.<br> La Presse/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2019, 9:08 AM, atnaujinta Dec 27, 2019, 9:42 AM

Verta pastebėti, kad susitikimo metu įvyko konfliktas tarp „Chimki“ ekipos lyderio Aleksejaus Švedo (vid. po 20,9 tšk. ir po 5,3 rez. perdav.) ir R.Kurtinaičio ir rusas ketvirtojo kėlinio antrojoje pusėje nežaidė (likus 07:19 min., 61:78).

A.Švedas iš viso žaidė beveik 25 min. (25:06), pelnė 15 taškų (4/7 dvitaškiai, 1/4 tritaškiai, 4/4 baudos), atkovojo ir perėmė po 2 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, 4 kartus suklydo, prasižengė 3 sykius, išprovokavo 3 pražangas ir surinko +11 naudingumo balų.

„Sveikinu ASVEL su gražia pergale ir geru žaidimu. Mes žaidėme nepakankamai gerai nuo pat susitikimo pradžios. Mes nepademonstravome tokio krepšinio, kuris mums yra reikalingas. Ypač prastai rungtyniavome trečiajame kėlinyje (12:24).

Mūsų pastangų ir energijos neužteko tam, kad iškovotume pergalę. Paskutiniajame ketvirtyje mes parodėme, kad galime sugrįžti į rungtynes, atsilikdami -19 taškų. Bet jau buvo per vėlu“, – trenerio iš Lietuvos žaodžius cituoja oficiali „Chimki“ svetainė internete.

Jei kova Prancūzijoje iki pertraukos buvo apylygė (45:50), tai „Chimki“ visiškai subyrėjo trečiajame kėlinyje (12:24), po kurio leido ASVEL krepšininkams susikrauti jau 17 taškų pranašumą (57:74).

Vis tik R.Kurtinaičio auklėtiniai pasiduoti neketino ir lemiamo ketvirčio viduryje latvio Janio Timmos tritaškių dėka panaikino vienu metu turėtą net 19 taškų atsilikimą ir, likus 15 sek., priartėjo iki minimalaus skirtumo (88:89).

Komandos apsikeitė pražangomis ir Chrisas Krameris, likus žaisti 9 sek., baudų metimais galėjo išlyginti rezultatą.

Tačiau buvusio Vilniaus „Ryto“ krepšininko ranka sudrebėjo, o ASVEL sumetę savo baudų metimus iškovojo aštuntąją pergalę ir pagal jas pasivijo „Chimki“ komandą.

Pamaskvės klubas (8 pergalės ir 8 pralaimėjimai) turnyro lentelėje užima septintąją vietą.

ASVEL krepšinikai (8/8) rikiuojasi devinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.