EUROLYGA 2023

Šarūnas Jasikevičius įvardijo „Žalgirio“ pliusus prieš „Maccabi“: „Pasiruoškime negražioms rungtynėms“

Kauno „Žalgirio“ komanda ketvirtadienį Eurolygoje sieks pratęsti prieš pat Naujuosius metus pradėtą darbą – rinkti būtinas pergales. Kauniečiai 17-ojo turo dvikovoje namie santykius aikšinsis su tarp lyderių žygiuojančia Tel Avivo „Maccabi“

 Šarūnas Jasikevičius<br>T.Bauro nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>T.Bauro nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 1, 2020, 6:36 PM, atnaujinta Jan 1, 2020, 6:41 PM

Kauno „Žalgiris“ sugebėjo nepakartoti 2006–2007 m. sezono agonijos, kuomet Eurolygoje pralaimėjo 10 rungtynių paeiliui.

Š.Jasikevičiaus auklėtiniai praėjusį penktadienį Miunchene savo sirgaliams įteikė naujametinę dovaną, kuomet įveikė „Bayern“ klubą 98:73.

„Žaidėjai jau yra daug ką praėję, jie tiki, bet visada yra maloniau laimėti“, – Vokietijoje kalbėjo iš duobės Eurolygoje išlipęs Šarūnas Jasikevičius.

Jau antrąją metų dieną „Žalgiris“ stos į kovą su kur kas galingesniu varžovu, kurio sudėtyje netrūksta žvaigždžių.

Tel Avivo klubas savo sąskaitoje turi 11 pergalių ir žengia turnyro lentelėje ketvirtas, nuo lyderio Madrido „Real“ atsilikdamas 2 laimėjimais.

Jei žalgiriečiai praėjusiame ture šventė įspūdingą pergalę, tai „Maccabi“ išvykoje buvo sutriuškintas Stambulo „Anadolu Efes“ 79:99.

Tai buvo tik penktoji Izraelio ekipos nesėkmė. Įdomu, kad Tel Avivo komanda dukart Eurolygoje buvo patekusi į savotišką duobes, nes nusileisdavo kaskart po du mačus iš eilės. Jei laikytis šios nuostatos, „Maccabi“ po Stambulo turėtų kristi ir Kaune.

Kauno komanda prieš šį mūšį turi dvi netektis – Jockas Landale'as ir Edgaras Ulanovas jaučia kojos skausmus ir nežinia, ar jie pasirodys aikštėje.

„Negaliu atsakyti dėl šių žaidėjų situacijos. Nuo rungtynių su „Bayern“ jie nebuvo treniruotėse. Tad sunku kažką sakyti – pirmąją metų dieną jie bandys treniruotis ir jei viskas gerai, žais“, – apie ekipos sudėties problemas kalbėjo Š.Jasikevičius.

– Kaip vertinate „Žalgirio“ sportinę formą šiuo metu, galvojant apie dvi pergales LKL ir sėkmę Miunchene?, – buvo paklaustas trečiadienio vakare Š.Jasikevičius.

– Esu patenkintas komandos žaidimu jau ilgą laiką, bet ekipos žaidimas, sportinė forma ir pergalės – du skirtingi dalykai.

Tad krepšininkų atsidavimu, jų žaidimu esu patenkintas jau senokai. Tik kad nepavyksta nubausti varžovų. Taip, visi nori pergalių, bet man svarbiau žaidėjų požiūris į darbą.

Tos pergalės tik duoda geresnę nuotaiką ir ramybę – tų laimėjimų norisi greičiau, tačiau greičiau sunkiai gausis.

– Šįkart treniruotę surengėte vakare. Tai lėmė šventės ar planuojate rinktis tokią pasirengimo sistemą Eurolygai?

– Būtų nelogiška po Naujųjų metų nakties daryti treniruotę ryte. Viską lėmė kalendorius. Šventės. Kaip jūs, žurnalistai, ryte jautėtės (juokiasi)?

Ne, tai taip susidėliojo kalendorius. Žinoma, jau norisi planuotis į ateitį tas treniruotes, nes artėja taip vadinama dviguba savaitė, kur iš tikrųjų teks treniruotis tik vakarais.

Iš esmės, nesinori žaidėjus mėtyti po tas treniruotes – ryte, po to vakare, tačiau kai kada taip gaunasi.

– „Maccabi“ yra vienas iš Eurolygos lyderių. Kuo jis šiemet pavojingas?

– Toks vaizdas, kad šioje ekipoje labai geras mikroklimatas. Tel Avivas turi labai gerą charakterį ir jis pasirodydavo tuomet, kai atrodo, kad ekipa jau pralaimės.

Mes tokius mačus pralaimėdavome, o „Maccabi“ – išlošdavo. Komanda be to puikiai ir įspūdingai bėga į priekį, pas juos svarbiais momentais yra aiškus lyderis.

Galiu tik pasakyti, kad Tel Avivo klubas labai sėkmingai pradėjo sezoną.

– Ar varžovų ekipos žaidėjų traumos turės įtakos ketvirtadienio dvikovai?

– Žaidimas vis tiek sukasi aplink gynėjus, aplink Scottie Wilbekiną, Elijahą Bryantą ar Tylerį Dorsey.

Aišku, traumos pakoreguoja tą žaidimą, tačiau pas juos žaidimas aiškus, lyderis taip pat žinomas, jie gerai ginasi ir mes turime pasiruošti negražioms rungtynėms ir tą privalome atsinešti į mačą.

Didžiausias jų pliusas, kad komanda sugeba pelnyti labai daug lengvų taškų greitame puolime. Jie taip pat labai gerai įkerta į baudos aikštelę, tačiau šį dalyką su koncentracija ir gera gynyba įmanoma sukontroliuoti. Labai daug kas priklausys nuo mūsų pačių.

– Varžovų priekinės linijos žaidėjai yra labai gerai fiziškai pasirengę varžyboms: kiek svarbu bus juos kontroliuoti?

– Fiziškumas ir šoklumas yra du skirtingi dalykai, jei mes kalbame apie Quincy Acy ar Othello Hunterį. Manau, kad kai kuriose pozicijose gal net esame fiziškai geresni ir reikia tik tai įrodyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.