EUROLYGA 2023

„Real“ klube gimęs L. Dončičius fenomenas – kuriami stebuklai, ypatingas ryšys ir nenustebęs P. Laso

„Aš nesistebiu, kad Luka Dončičius pirmauja“, – taip apie savo buvusio auklėtinio populiarumą NBA prieš dvikovą su „Žalgiriu“ klabėjo Madrido „Real“ treneris Pablo Laso.

Luka Dončičius žvaigždė NBA vis labiau spindi.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Luka Dončičius žvaigždė NBA vis labiau spindi.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Luka Dončičius žvaigždė NBA vis labiau spindi.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Luka Dončičius žvaigždė NBA vis labiau spindi.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Specialiai lrytas.lt, Madridas (Ispanija)

Jan 9, 2020, 5:30 PM, atnaujinta Jan 9, 2020, 5:31 PM

52-ejų specialistas Madrido komandai vadovauja nuo 2011 metų ir per tą laiką dirbo su daugybę žaidėjų. Tačiau vienas jų šiuo metu tampa vienu iš populiariausių krepšininkų pasaulyje. Ir jo kelias šlovės link prasidėjo būtent Madrido komandos sistemoje.

 Būdamas vos 13-os L.Dončičius 2012 metais pasirašė penkerių metų sutartį su „Real“ komanda.

2015 metais būdamas vos 16-os jis jau debiutavo pagrindinėje „Real“ sudėtyje ir tapo jauniausiu Madrido komandos žaidėju, pasirodžiusiu ant ACB lygos parketo.

2017-2018 metų sezone P.Laso kartu su Slovėnijos krepšinio deimantu kėlė į viršų Eurolygos trofėjų, o L.Dončičius tapo naudingiausiu žaidėju.

Nieko nuostabaus, kad dabar jau 20-metis krepšininkas pakėlė sparnus už Atlanto, kur per pusantro sezono užkariavo NBA aistruolių širdis.

Dallas Mavericks“ žvaigždė šio sezono „Visų žvaigždžių“ balsavime kol kas su 1 073 957 balsais užima pirmąją vietą. Slovėnas lenkia ir LeBroną Jamesą, ir graiką Giannį Antetekounmpo.

Toks L.Dončičiaus populiarumas P.Laso tikrai nestebina, tačiau „Real“ strategas atskleidė, kad pats balsavime nedalyvauja.

„Nebalsavau, aš niekada nebalsuoju ir nemanau, kad tą darysiu. Manau, kad Lukai mano balso neprireiks“, – kalbėjo P.Laso.

„Mavericks“ žvaigždutė neslepia ryšio su savo buvusia komanda, nesvarbu ar tai būtų apsikeitimas žinutėmis socialiniuose tinkluose su „Real“ futbolo sekcijos garsenybėmis, ar nuotaikingas rankos paspaudimas NBA rungtynių metu ant varžovų atsarginių žaidėjų suolelio sėdinčiam buvusiam bičiuliui Madrido komandoje.

L.Dončičius už Atlanto pirmiausiai visus žavi savo įspūdingu žaidimu. Šį sezoną jo statistika tiesiog iškalbinga: vidutiniškai per rungtynes pelno 29,7 taško, atkovoja 9,7 kamuolio ir atlieka 8,9 rezultatyvaus perdavimo. Slovėnas šiame sezone pirmauja pagal pelnomus trigubus dviženklius ir jų jau yra surinkęs 11-a. Antroje vietoje esančio L.Jameso sąskaitoje 9 kartai.

„Mavericks“ žaidėjas tapo vienu iš rimčiausių pretendentu laimėti reguliariojo sezono naudingiausio žaidėjo titulą. Nors L.Dončičiui prieš atvykstant Į NBA buvo galima išgirsti kalbų, kad jam nepavyks čia dominuoti, kaip jis tą darė Europoje, tačiau slovėnas greitai nutildė skeptikus.

„Jis visada pasiruošęs žaisti, padėti komandai. Nesvarbu kokioje komandoje jis žaidė nuo pat pirmųjų dienų „Real“ sistemoje, jis visuomet prisitaikydavo tam lygiui.

Jis yra unikalus ir ne tik dėl savo žaidimo, bet ir dėl jo gyvenimo būdo.Luka gerbia kitus, turi charakterį. Jis reikiamu metu žino ką daryti“, – apie savo buvusį auklėtinį yra sakęs P.Laso.

Tačiau L.Dončičius gerbėjus žavi netik savo sugebėjimais aikštėje, bet ir dėl savo veiklos už jos ribų.

Lrytas.lt gruodžio pradžioje rašė apie krepšininko pagalbą itin reta liga sergančiam berniukui iš Slovėnijos. Praėjusią savaitę L.Dončičius dar kartą žavėjo sirgalius suteikdamas išskirtino džiaugsmo epilepsija sergančiam vaikui.

Progą išvysti gyvai žaidžiantį L.Dončičių turės ir Lietuvos sirgaliai. Krepšininkas patvirtino, kad jei nebus traumuotas, tai padės Slovėnijos rinktinei atrankos kovoje į Tokijo olimpines žaidynes.

Slovėnai pateko į atrankos turnyrą, kuris birželio 23-28 dienomis vyks Kaune. 

Visai tikėtina, kad finalinė kova dėl vienintelio kelialapio į olimpines žaidynes būtent ir vyks tarp Lietuvos bei Slovėnijos rinktinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.