EUROLYGA 2023

Lietuviškų šaknų nepamiršęs N. Stauskas: „Š. Jasikevičius buvo tas žaidėjas, kurį sekiau labiausiai“

2019 metų vasarą iš NBA lygos į Europą persikėlė ne vienas pajėgus žaidėjas, o tarp jų ir lietuviškų šaknų turintis 26-erių 198 cm ūgio Nickas Stauskas.

Lietuviškų šaknų nepamiršęs N. Stauskas: „Š. Jasikevičius buvo tas žaidėjas, kurį sekiau labiausiai“.<br> lrytas.lt montažas.
Lietuviškų šaknų nepamiršęs N. Stauskas: „Š. Jasikevičius buvo tas žaidėjas, kurį sekiau labiausiai“.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2020, 8:46 AM, atnaujinta Jan 9, 2020, 8:49 AM

„Mano tėčio tėvai buvo iš Lietuvos, jie į Kanadą atvyko Antrojo pasaulinio karo metu. Mano mamos mama taip pat buvo lietuvė, tad mano šaknys net trimis ketvirtadaliais yra lietuviškos“, – Eurolygos puslapiui pasakojo Vitorijos „Baskonia“ kanadietis.

Krepšininkas pripažino, kad vaikystėje kalbėjo lietuviškai, tačiau dabar sunkiai supranta šią kalbą. Vis dėlto N.Stauskas jau ankstyvame amžiuje žavėjosi Lietuvos krepšiniu ir šios šalies žaidėjais.

„Šarūnas Jasikevičius buvo tas žaidėjas, kurį sekiau labiausiai. Jis sugebėdavo išsisukti iš kebliausių situacijų ir pataikyti sudėtingiausius metimus. Atrodė, kad jis viską daro tiesiog automatiškai“, – Kauno „Žalgirio“ trenerį liaupsino N.Stauskas.

Tiesa, N.Stauską sezono pradžioje kamavo traumos, tad krepšininkas neatvyko į Kauną, kai „Baskonia“ Eurolygos starte žaidė prieš „Žalgirį“. Vis dėlto žaidėjas teigia, kad svajoja patirti „Žalgirio“ arenos atmosferą.

„Teko girdėti daug puikių atsiliepimų apie „Žalgirio“ areną. Komandos draugai sakė, kad sirgaliai ten geriausi visoje Eurolygoje. Kai teks žaisti Kaune, ten tikrai atvyks ir mano artimieji ir tikiuosi, kad man pavyks iškovoti pergalę“, – užtikrintai kalbėjo N.Stauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.