EUROLYGA 2023

Skęstantis „Neptūnas“ svečiuojasi pas Ispanijos lygos atradimu tapusią „Zaragoza“

[[ge:lrytas:lrytas:13275581]]

„Zaragoza“ krepšininkai pasirengę namuose įveikti „Neptūną“.<br> FIBA.com nuotr.
„Zaragoza“ krepšininkai pasirengę namuose įveikti „Neptūną“.<br> FIBA.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2020, 8:39 AM, atnaujinta Jan 15, 2020, 6:36 PM

Kai Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai lapkričio pabaigoje Čempionų lygos šeštajame ture iškovojo ketvirtąją pergalę, atrodė, kad kelias į atkrintamąsias varžybas visiškai laisvas. Tačiau gruodžio mėnesį viskas apsivertė aukštyn kojomis.

Klaipėdiečiai pralaimėjo jau ketverias iš eilės rungtynes ir atsidūrė antrojoje grupės lentelės pusėje. Norint nepasitraukti iš kovos dėl kelialapio, būtina laimėti – net jei kitoje aikštės pusėje išsirikiuoja viena stipriausių Ispanijos lygos komandų „Zaragoza“. Pastarosios ekipos ir klaipėdiečių dvikova vyks nuo 21.val 30 min.

Čempionų lygoje „Neptūnas“ per 10 rungtynių iškovojo 4 pergales ir D grupėje dalijasi šeštąją vietą su dar dviem komandomis: Salonikų PAOK ir Brindizio „Happy Casa“.

Nors ši trijulė rikiuojasi lentelės apatinėje dalyje, padėtis nėra beviltiška, nes autsaideres nuo ketvirtąją vietą užimačios Sombathejaus „Falco“ ekipos skiria vos vienas taškas. Kaip ir „Falco“, 5 pergales iškovojo antradienį 11-ojo turo rungtynes jau žaidęs Stambulo „Besiktas“.

Vis dar pasiekiamos ir kitos komandos – „Zaragoza“ ir Bonos „Telekom“ yra iškovojusios po 6 pergales.

Kiek ramiau gali jaustis tik grupės lyderė Dižono JDA, kurios sąskaitoje yra 7 pergalės. Vis dėlto ir JDA, kuriai atstovauja Saulius Kulvietis, kelialapio į kitą etapą dar neužsitikrino.

Gruodžio ir sausio mėnesiais tik 3 iš 11 rungtynių (skaičiuojant visus turnyrus) laimėjęs, o praėjusį savaitgalį itin skaudų antausį nuo Panevėžio „Lietkabelio“ gavęs „Neptūnas“ šį trečiadienį spręs labai sunkią užduotį. Klaipėdiečiai varžovų aikštėje kovos su šio sezono Ispanijos lygos atradimu „Zaragoza“ komanda.

Nors Saragosos komandoje nuo sezono pradžios dėl traumos žaisti negali buvęs „Neptūno“ gynėjas Renaldas Seibutis, ši ekipa Ispanijos lygos pirmajame rate laimėjo 12 iš 17 rungtynių ir atsilieka tik nuo šalies krepšinio monstrų Madrido „Real“ ir „Barcelona“ klubų.

„Zaragoza“ šį sezoną netgi padarė tai, kas pavyksta tik nedaugeliui Eurolygos komandų – nugalėjo ir „Real“, ir „Barcelona“.

„Zaragoza“ gretose nėra ryškių žvaigždžių, bet ši komanda pasižymi labai lygia sudėtimi. Kai visi sveiki, treneris Porfirio Fisacas gali pasikliauti net vienuolika beveik lygiaverčių krepšininkų (neskaičiuojant R.Seibučio).

O traumos, vėlgi nekalbant apie R.Seibutį, Saragosos komandos smarkiai nekamuoja – šį sezoną po kelerias rungtynes praleido tik du vyriausi krepšininkai: vidurio puolėjas Franas Vazquezas ir įžaidėjas Rodrigo San Miguelis.

Tiesa, sprendžiant pagal rezultatus, R.San Miguelio įtaka komandos žaidimui yra vos ne lemiama. Šis 34-erių metų Saragosos krepšinio auklėtinis praleido ketverias Ispanijos lygos rungtynes, ir net trejose iš jų „Zaragoza“ patyrė pralaimėjimus. R.San Miguelis nežaidė ir praėjusį šeštadienį, kai „Zaragoza“ namie nusileido Lagūnos „Tenerife“ ekipai.

„Zaragoza“

Optimalus penketas. D.J.Seeley (JAV, 30, 193, Vilniaus „Rytas“), Dylanas Ennisas (Kanada, 28, 188, „Monaco“), Nicolasas Brussino (Argentina, 26, 200, Lagūnos „Tenerife“), Robinas Benzingas (Vokietija, 30, 210, Stambulo „Besiktas“), Nemanja Radovičius (Juodkalnija, 28, 208). Treneris Porfirio Fisacas (nuo 2018 m. vasaros).

Ispanijos lyga. Laimėjo 12 iš 17 rungtynių ir po pirmojo rato užima 3 vietą (pirmauja 14 kartų laimėjęs Madrido „Real“ ir 13 kartų laimėjusi „Barcelona“). „Zaragoza“ lapkričio pabaigoje ir gruodį iškovojo 6 iš eilės pergales, bet šiais metais pralaimėjo abejas rungtynes: svečiuose „Andorra“ 78:106 ir praėjusį savaitgalį namie Lagūnos „Tenerife“ 99:111 (D.Ennisas 19, N.Brussino 16, R.Benzingas 15).

Lyderiai: D.J.Seeley (11,8 tšk.), R.Benzingas (10,9 tšk.), D.Ennisas (11,9 tšk., 3,1 rez. perdav.), N.Brussino (9,4 tšk.) ir N.Radovičius (9,2 tšk.).

Čempionų lyga. Laimėjo 6 iš 10 rungtynių ir dalijasi 2 vietą su Bonos „Telekom“ (pirmauja 7 kartus laimėjęs Dižono JDA). Praėjusiame ture svečiuose nugalėjo Sombathejaus „Falco“ 77:70 (N.Brussino 19, D.J.Seeley 18).

Lyderiai: R.Benzingas (10,9 tšk.), D.J.Seeley (10,9 tšk.), D.Ennisas (12 tšk., 4 rez. perdav.), N.Radovičius (9,4 tšk., 6,1 atk. kam.) ir N.Brussino (9,2 tšk.).

Pirmosios rungtynės. Lapkričio pradžioje namie „Neptūnas“ laimėjo 91:73 (O.Olisevičius 18, D.Gailius 15/ J.Justizas 17, D.J.Seeley 12).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.