EUROLYGA 2023

Lietuvių šėlsmas ir nuopoliai Eurolygoje: įsisiautėjęs L. Lekavičius, nutrūkusi R. Giedraičio serija ir pamirštas A. Gudaitis

Savo buvusią komandą aplankęs Lukas Lekavičius vėl žaidė rezultatyviausiai Kauno „Žalgiryje“, bet Eurolygos 20-ajame ture už taškus į Atėnų „Panathinaikos“ krepšį pergale apdovanotas nebuvo. Šiame ture pergale džiaugėsi tik vienas Lietuvos krepšininkas Rokas Giedraitis, tačiau savo žaidimu jis nebuvo labai patenkintas.

 Lietuvos krepšininkai skirtingai pasirodė Eurolygos mačuose<br> lrytas.lt koliažas
 Lietuvos krepšininkai skirtingai pasirodė Eurolygos mačuose<br> lrytas.lt koliažas
 Rokas Jokūbaitis<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Rokas Jokūbaitis<br> G.Bitvinsko nuotr.
„Žalgiris“ kovojo su „Panathinaikos“ ir pralaimėjo<br>zalgiris.lt nuotr.
„Žalgiris“ kovojo su „Panathinaikos“ ir pralaimėjo<br>zalgiris.lt nuotr.
„Žalgiris“ kovojo su „Panathinaikos“ ir pralaimėjo<br>zalgiris.lt nuotr.
„Žalgiris“ kovojo su „Panathinaikos“ ir pralaimėjo<br>zalgiris.lt nuotr.
 Rokas Giedraitis<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Rokas Giedraitis<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Lukas Lekavičius<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Lukas Lekavičius<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Artūras Milaknis<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Artūras Milaknis<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Artūras Gudaitis<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Artūras Gudaitis<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Jan 18, 2020, 9:27 AM

„Žalgiris“

Kauno „Žalgiris“ iš kelionės į Pietus parsiveža vieną pergalę. Trečiadienį išvykoje nugalėję Belgrado „Crvena Zvezda“ komandą, kauniečiai tą patį pakartoti Graikijos sostinėje nesugebėjo. Penktadienį „Žalgiris“ nusileido Atėnų „Panathinaikos“ klubui 94:96.

Silpnas vietas varžovų gynyboje suradęs „Žalgiris“ jau 7-ąją min. įgijo dviženklę persvarą (21:11) ir pirmavo iki trečiojo kėlinio pradžios. Tačiau šeimininkai pavijo kauniečius ir nuo trečiojo kėlinio vidurio visą laiką priekyje buvo „Panathinaikos“, kuriam irgi buvo pavykę padidinti skirtumą iki dviženklio.

Jei trečiadienį „Žalgirio“ varžovus Belgrade palaikė beveik 16 tūkst. žiūrovų, tai Atėnų olimpinė arena buvo tik puspilnė – praleisti penktadienio vakarą su krepšiniu nusprendė 9,5 tūkst. „žaliųjų“ sirgalių.

Be traumuoto Mariaus Grigonio žaidžiantis „Žalgiris“ registravo septynis lietuvius ir penkis užsieniečius. Kaip ir per kelerias praėjusias rungtynes du krepšininkai visą laiką leido ant suolo, bet šįkart nuolatinę vietą tarp atsarginių kartu su Karoliu Lukošiūnu gavo ne Rokas Jokubaitis, bet Martinas Gebenas. Tiesa, ir R.Jokubaitis žaidė labai trumpai ir taškų nepelnė.

Kiti keturi Lietuvos krepšininkai surinko 35 taškus: Lukas Lekavičius – 16, Edgaras Ulanovas – 10, Artūras Milaknis – 7, Paulius Jankūnas – 2.

Atėnų ekipoje buvo registruoti ir žaidė trys Graikijos krepšinio auklėtiniai. Jie pelnė 25 taškus (Giorgos Papagiannis – 13, Ioannis Papapetrou – 10, Dinos Mitoglou – 2).

„Žalgiris“ per 20 turų iškovojo 6 pergales ir dalijasi paskutinę vietą su Miuncheno „Bayern“ bei Sankt Peterburgo „Zenit“ klubais. Iš autsaiderių būrelio pabėgo Berlyno ALBA, kuri iškovojo 7-ąją pergalę ir pavijo Vitorijos „Baskonia“ komandą.

Būtent ALBA bus kita Kauno krepšininkų varžovė. Rungtynės „Žalgirio“ arenoje vyks penktadienį (sausio 24 d.).

Legionieriai

Kitą savaitę į Lietuvą atvyksianti ALBA pakeliavo ir šią savaitę. Vis dėlto kelionės Rokui Giedraičiui ir jo komandos draugams neturėjo prailgti – jie iškovojo dvi pergales. Antradienį „albatrosai“ laimėjo Pirėjuje, o penktadienį per pratęsimą palaužė Belgrado „Crvena Zvezda“ komandą 94:85.

Įtampa Belgrado arenoje tvyrojo visas 45 minutes. Pirmaujanti komanda keitėsi net 21 kartą, o didžiausias skirtumas per keturis kėlinius buvo 7 taškai.

Per ketvirtojo kėlinio paskutines 3 minutes varžovai pelnė vos po 2 taškus (likus žaisti 3 min. rezultatas buvo 77:77, ketvirtasis kėlinys baigėsi 79:79, o abi komandos nepasinaudojo keliomis progomis išvengti pratęsimo.

Dėl to labiau sielojosi šeimininkai, nes per pratęsimą svečiai įjungė aukštesnę pavarą ir nepaliko Belgrado krepšininkams jokių šansų.

R.Giedraičio indėlis į šią pergalę nebuvo didelis – tik 8 taškai.

Milano „Olimpia“ dvigubą savaitę neiškovojo nė vienos pergalės. Po nesėkmingos viešnagės pas „Anadolu Efes“ klubą Milano krepšininkai nieko nepešė ir Izraelyje, kur ketvirtadienį nusileido Tel Avivo „Maccabi“ komandai 63:69.

Nors per šias rungtynes skirtumas nė karto nebuvo dviženklis, pirmaujanti komanda keitėsi tik vieną kartą. Pirmuosius du kėlinius visą laiką pirmavo „Olimpia“, o „Maccabi“ rezultatą persvėrė pirmoje trečiojo kėlinio atakoje.

„Olimpia“ vidurio puolėjas Artūras Gudaitis pelnė vos 1 tašką.

Milano komanda laimėjo lygiai pusę rungtynių – 10 iš 20 – ir dalijasi septintąją vietą su „Valencia“ ekipa. Aukštesnes vietas užima Stambulo „Anadolu Efes“ (17 pergalių), Madrido „Real“ (15), Tel Avivo „Maccabi“, Maskvos CSKA, „Barcelona“ (po 14) ir „Panathinaikos“ (12).

Lietuviai

Lukas Lekavičius. L.Lekavičius vėl buvo rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas, tačiau 12 iš 16 taškų pelnė per du pirmuosius kėlinius. Po pertraukos varžovai sukaustė gynėją ir neleido jam žaisti taip, kaip jis įpratęs.

L.Lekavičius dažnai buvo nustumiamas į pasyvesnes pozicijas, iš kurių negalėjo nei mesti, nei veržtis po krepšiu.

L.Lekavičius per 21 min. pelnė 16 taškų (5/7 dvitaškių, 6/6 baudų), atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir išprovokavo 5 pražangas, bet ir pats prasižengė 4 kartus.

Jo vidurkiai – 10,8 taško, 2,7 rezultatyvaus perdavimo ir 3 išprovokuotos pražangos. Per ketverias šiais metais žaistas rungtynes L.Lekavičius pelnydavo vidutiniškai 19,3 taško.

Edgaras Ulanovas. Nepakeičiamas „Žalgirio“ starto penketo narys gerai įvertindavo situaciją ir kelis kartus rado lengviausią kelią varžovų krepšio link.

Vis dėlto puolėjas turėjo nedidelę veiksmų laisvę, o ketvirtojo kėlinio pabaigoje jo dengiamas D.Thomasas pataikė du labiausiai kauniečius nuo pergalės nustūmusius tritaškius.

E.Ulanovas žaidė 24 min., pelnė 10 taškų (3/3 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 4/4 baudų) ir išprovokavo 3 pražangas. Jo vidurkis – 7,2 taško.

Artūras Gudaitis. A.Gudaitis žaidė nerezultatyviai, tačiau neįmanoma žaisti rezultatyviai beveik negaunant kamuolio.

O Milano komandai vidurio puolėjų, regis, reikėjo tik tam, kad statytų užtvaras. Tiesa, A.Gudaitis ketvirtadienį nepasinaudojo ir retomis turėtomis progomis, net stovėdamas prie baudos metimų linijos, prie kurios anksčiau jautėsi gana tvirtai.

Lietuvis per 20 min. pelnė tik 1 tašką (0/3 dvitaškių, 1/4 baudų), bet atkovojo 9 kamuolius ir išprovokavo 4 pražangas. A.Gudaičio vidurkiai – 8,6 taško, 4,6 atkovoto kamuolio ir 4,3 išprovokuotos pražangos. Jis pataiko tik 48,2 proc. dvitaškių.

Rokas Giedraitis. Rungtynių pradžioje R.Giedraičio agresyvumas tiek ginantis, tiek puolant varžovams tapo dideliu galvos skausmu. Vis dėlto antroje mačo pusėje lietuvis dažniausiai laukė kamuolio už tritaškio linijos, o keli jo metimai buvo skuboti.

Jei per pirmąjį kėlinį R.Giedraitis pelnė 6 taškus, tai per kitus tris kėlinius ir pratęsimą pridėjo tik 2 taškus ir nepataikė nė vieno iš 4 tritaškių. Jis žaidė 28,5 min., pelnė 8 taškus (1/1 dvitaškio, 1/6 tritaškių, 3/3 baudų), atkovojo 4 kamuolius ir išprovokavo 3 pražangas.

R.Giedraičio vidurkis smuktelėjo iki 13,5 taško. Jis tik penktą kartą pelnė mažiau nei 10 taškų ir nutraukė aštuonerių „dviženklių rungtynių“ seriją.

Artūras Milaknis. A.Milaknis antras iš eilės rungtynes pradėjo starto penkete ir pirmajame kėlinyje porą kartų pasinaudojo tuo, kad jį dengęs N.Kalathis nesivargino bėgioti paskui žalgirietį. Tačiau per kitus kėlinius A.Milaknis pelnė tik 2 taškus baudos metimais.

Jis per dvejas šią savaitę žaistas rungtynes 14 iš 16 taškų įmetė pirmuosiuose kėliniuose. Penktadienį A.Milaknis žaidė 25 min. ir pelnė 7 taškus (1/1 dvitaškio, 1/3 tritaškių, 2/2 baudų). Jo vidurkis – 7,3 taško.

Paulius Jankūnas. „Žalgirio“ kapitonas šeštą kartą šį sezoną pateko į starto penketą, bet žaidė tik 6 min., per kurias pelnė 2 taškus (1/1 dvitaškio), atkovojo 2 kamuolius ir išprovokavo 3 pražangas. K

artą P.Jankūnas pergudravo teisėjus, bet nebuvo pakankamai ramus ir netapo atsvara „Panathinaikos“ priekinei linijai. Jo sezono vidurkis yra 2,7 taško.

Rokas Jokubaitis. Kai pirmojo kėlinio pabaigoje R.Jokubaitis buvo įleistas į aikštę, „Žalgiris“ prarado iniciatyvą.

Jaunajam gynėjui trūko pasitikėjimo savimi ir komandos puolimas sušlubavo. R.Jokubaitis žaidė 2,5 min. ir nė karto nemetė į krepšį. 19-metis krepšininkas šį sezoną žaidė 4 rungtynes, bet taškų dar nepelnė.

20 turas

Tel Avivo „Maccabi“ – Milano „Olimpia“ 69:63 (S.Wilbekinas 22, O.Hunteris 14, 14 atk.kam./ K.Sykesas 11),

Stambulo „Fenerbahçe“ – „Barcelona“ 74:80 (K.Sloukas 14/ V.Claveris 17),

„Chimki“ – Madrido „Real“ 102:94 (A.Švedas 21, 13 rez.perd., D.Bookeris 15/ J.Mickey 20, F.Causeur 17),

Maskvos CSKA – Vitorijos „Baskonia“ 94:90 (M.Jamesas 33/ Y.Fallis 19, P.Henry 18),

Sankt Peterburgo „Zenit“ – „Valencia“ 81:86 (A.Albicy 18/ V.Marinkovičius 14),

Stambulo „Anadolu Efes“ – Vilerbano ASVEL 101:74 (Sh.Larkinas 29/ A.Noua 16),

Belgrado „Crvena Zvezda“ – Berlyno ALBA 85:94 (po pratęsimo; K.Punteris 24/ P.Siva ir L.Sikma po 15),

Pirėjo „Olympiakos“ – Miuncheno „Bayern“ 89:72 (A.Vezenkovas 20/ Th.Bray ir V.Lučičius po 15),

Atėnų „Panathinaikos“ – Kauno „Žalgiris“ 96:94 (T.Rice‘as 20, D.Thomasas 16, N.Kalathis 14, 11 rez.perd./ L.Lekavičius ir Th.Walkupas po 16, K.C.Riversas 13, J.Landale‘as 11, E.Ulanovas ir J.Landale‘as po 10).

Naudingiausias turo žaidėjas: Sh.Larkinas („Anadolu Efes“) – 29 tšk. (3/4 dvitaškių, 6/9 tritaškių, 5/5 baudų), 6 atk.kam., 7 rez.perd., 7 išpr.praž., 45 balai per 28 min. Sh.Larkinas naudingiausiu turo žaidėju pripažintas antrą kartą per savaitę, ketvirtą kartą šį sezoną ir septintą kartą karjeroje.

Rezultatyviausi turo žaidėjai: M.Jamesas (CSKA) – 33, Sh.Larkinas („Anadolu Efes“) – 29, K.Punteris („Crvena Zvezda“) – 24, S.Wilbekinas („Maccabi“) – 22, A.Švedas („Chimki“) – 21, T.Rice‘as („Panathinaikos“) – 20.

Daugiausiai žiūrovų: „Crvena Zvezda“ – 14376, „Fenerbahçe“ – 12792, „Anadolu Efes“ – 12763.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.