EUROLYGA 2023

„Ryto“ ir „Neptūno“ konkurencija: persivilioti žaidėjai ir nevaldomi principai

„Neptūno“ kilimas aukštyn prasidėjo 2013-aisiais – būtent tada dar Kazio Maksvyčio treniruojama komanda pradėjo nuolat patekti tarp keturių stipriausių lygos komandų.

Arnas Butkevičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Arnas Butkevičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LKL.lt

Jan 23, 2020, 7:18 PM

Jau po metų klaipėdiečiai pirmą kartą pateko ir į LKL finalą – tada keliai pusfinalyje suvedė Kauno „Žalgirį“ ir tuometinį Vilniaus „Lietuvos rytą“, už kurio vairo stovėjo dabartinis sostinės komandos vedlys Dainius Adomaitis.

Kauniečiai tą seriją dramatiškai laimėjo ir finale susikovė su „Neptūnu“, kuris pusfinalyje nugalėjo Prienų krepšininkus. Būtent tas sezonas pradėjo „Neptūno“, kaip didelės komandos, etapą.

Dar po dvejų metų „Neptūnas“ į finalą žengė dar kartą, tik šį kartą pakeliui buvo nugalėtas pats „Rytas“. Būtent tada šių komandų priešprieša įgavo dar didesnę reikšmę. Įdomu tai, kad tame sezone uostamiesčio komandą į priekį vedė tas pats D. Adomaitis.

„Dirbau „Neptūne“, pažįstu keletą žaidėjų. Tada buvo viena komanda, dabar kita, keičiasi ir treneriai, keičiasi kažkiek ir komandos braižas. Kažkiek padeda, bet tai nėra pagrindinis faktorius“, – atsiminė D. Adomaitis.

Netrūksta ir žaidėjų bei trenerių, kurie per karjeras yra atstovavę abiem klubams – tokių galima suskaičiuoti net septynis.

Patys „Neptūno“ krepšininkai taip pat supranta, jog „Rytas“ jau yra tapęs vienu iš pagrindinių jų varžovų Lietuvoje.

„Prieš „Rytą“ vyksta principinė dvikova, o man kaip ir kauniečiui ta priešprieša yra dar nuo mažų dienų ir jaučiasi, kad yra didesnė motyvacija, derbis“, – kalbėjo Klaipėdos komandai atstovaujantis Gytis Masiulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų