EUROLYGA 2023

R. Kurtinaitis prisiminė savo debiutą Eurolygoje su „Lietuvos rytu“: „Tai kažkas ypatingo“

„Eurolyga buvo kažkas naujo mūsų komandai“, – taip prisimindamas debiutą stipriausioje Europos krepšinio lygoje oficialiai Eurolygos svetainei teigė Rimas Kurtinaitis.

Rimas Kurtinaitis prisiminė debiutą Eurolygoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rimas Kurtinaitis prisiminė debiutą Eurolygoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rimas Kurtinaitis prisiminė debiutą Eurolygoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rimas Kurtinaitis prisiminė debiutą Eurolygoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-01-23 12:00

59-erių specialistas šiuo metu yra vienintelis lietuvis dirbantis Eurolygoje vadovaujantis užsienio klubui. Praėjusio sezono viduryje Maskvos srities „Chimki“ komandos vairą perėmęs R.Kurtinaitis Eurolygoje skaičiuoja jau penktąjį sezoną.

Debiutas treneriui šioje lygoje įvyko su „Lietuvos ryto“ komanda 2009-2010 metų sezone, po to, kai su sostinės komanda buvo laimėta Europos taurė. Beje, R.Kurtinaitis lieka vieninteliu treneriu, kuris Europos taurę laimėjo tris kartus.

Eurolygos debiutą Rimas pasitiko rungtynėmis Vilniuje su tuometiniame Stambulo „Efes Pilsen“ komanda. Debiutas pavyko ir buvo iškovota pergalė 77:70.

„Prieš sezoną mes nugalėjo „Chimki“ Europos taurės finale, bet vistiek nežinojome ko tikėtis. Žinojau, kad Europos taurė lieka Europos taure, o Eurolyga yra Eurolyga. Tai kažkas ypatingo, aukščiausio krepšinio lygio turnyras.

Pradėjome trimis pergalėmis per keturis turus. Pamenu, kad pirmose rungtynėse pirmavo 20 taškų, žaidėme sausakimšoje „Siemens“ arenoje, buvo puiki atmosfera. Sirgaliai puikiai mus palaikė ir tikrai mums padėdavo“, – savo prisiminimais dalinosi dabartinis „Chimki“ strategas.

Tiesa, tą sezoną su „Lietuvos rytu“ nepavyko patekti į kitą etapą, tačiau R.Kurtinaitis su komanda buvo labai arti to.

„Bėda, kad pirmose rungtynėse su „Efes Pilsen“ žaidėjai žaidė tik dėl pergalės, o ne rezultato ir didesnės persvaros. Vėliau, mes išvykoje jiems pralaimėjome didesniu skirtumu, o reguliarųjį sezoną baigėme turėdami vienodą pergalių skaičių. Tad tarpusavio taškų santykis mums kainavo vietą kitame etape“, – prisiminė R.Kurtinaitis.

Kalbėdamas apie tą savo debiutinį sezoną Eurolygoje specialistas užsiminė, kad būtent jis buvo pradžia tolimesnės sėkmingos karjeros.

„Neturėjome patirties Eurolygai, turnyro sistemai, bet aš buvau labai laimingas kaip mes tą sezoną žaidėme. Jis buvo malonus siurprizas man ir tuomet aš iš tikro ėmiau galvoti, kad gal ir esu pakankamai geras treneris dirbti tokiame lygyje“, – teigė R.Kurtinaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.