EUROLYGA 2023

Skaudus pralaimėjimas R. Kurtinaitį privertė susimąstyti apie šiukšliną žaidimą

„Šį sezoną mes turime aibę bėdų žaidžiant paskutines minutes rungtynėse“, – po dar vieno pralaimėjimo Eurolygoje rėžė Maskvos srities „Chimki“ treneris Rimas Kurtinaitis.

Rimas Kurtinaitis buvo nusivylęs komandos žaidimu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rimas Kurtinaitis buvo nusivylęs komandos žaidimu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rimas Kurtinaitis buvo nusivylęs komandos žaidimu.<br>bckhimki.ru nuotr.
Rimas Kurtinaitis buvo nusivylęs komandos žaidimu.<br>bckhimki.ru nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-01-24 07:04, atnaujinta 2020-01-25 12:05

Lietuvio treniruojamas Rusijos klubas išvykoje nesugebėjo įveikti Vitorijos „Baskonia“ krepšininkų ir pralaimėjo 79:83 (25:27, 19:20, 19:14, 16:22). Rungtynes abi ekipos pradėjo uraganiniu puolimu (27:25), tačiau antrajame kėlinyje tempą kiek sumažino.

Tai į naudą išėjo šeimininkams, kurie po dviejų kėlinių pirmavo 47:44. Vis dėlto R.Kurtinaičio auklėtiniai po ilgosios pertraukos grįžo su nauju užsidegimu, kuris leido persverti rezultatą – 63:61.

Lemiamo ketvirčio metu „Chimki“ ilgą laiką turėjo iniciatyvą savo rankose, tačiau keturi „Baskonia“ milžino Youssoupho Fallo taškai išvedė šeimininkus į priekį – 80:76.

Iki kėlinio pabaigos likus 1 min. „Chimki“ lyderis Aleksejus Švedas pataikė tolimą metimą, kuris sumažino jo komandos deficitą – 79:80. Tačiau šeimininkai rungtynių pabaigoje taikliai metė baudos metimus, kurie lėmė „Chimki“ pralaimėjimą.

„Pirmiausiai, tai noriu pasveikinti „Baskonia“ komandą su puikia pergale. Tai buvo sunkios rungtynės, kaip ir mes galvojome. Atvažiuojant čia mes turėjome daugybę savo problemų, ypač su atkovotais kamuoliais ir šiukšlinu žaidimu, koks buvo šį vakarą. Turiu galvoje – klaidas puolime, nepataikytus metimus iš po krepšio, daugybę dalykų, kuriuos galime atlikti geriau.

Šį sezoną mes turime aibę bėdų žaidžiant paskutines minutes rungtynėse, nes mums neužtenka kantrybės sulaukti progos geram metimui ar išprovokuoti varžovų pražangas“, – savo komandos bėdas vardino R.Kurtinaitis.

Rusijos klubo lyderis A.Švedas pelnė 18 taškų (3/15 trit.), tačiau prie komandos efektyvumo prisidėjo tik 5 naudingumo balais. „Chimki“ komandai tai buvo jau 12-asis pralaimėjimas Eurolygoje ir dabar komanda, kuri prieš sezoną neslėpė didelių ambicijų, rikiuojasi tik 10-oje vietoje.

„Jei paimsime šias pralaimėtas rungtynes, tai reikia žiūrėti ne paskutines 3 minutes. Bėdos tęsėsi visos dvikovos metu, vien į baudų metimus galima pasižiūrėti: „Baskonia“ metė 38, o mes tik 14. Tokie skaičiai kalba apie mūsų agresiją. Tai ir yra viena iš priežasčių, kodėl pralaimėjome.

Kita yra dėl puolime atkovotų kamuolių. Mes jiems tai leidome daryti per daug ir „Baskonia“ atkovojo 9 kamuoliais daugiau nei mes. Šie skaičiai ir pasako mums rezultatą. Nenoriu kalbėti apie pramestus metimus iš po krepšio. Daugybę smulkių detalių sudėlioja bendrą vaizdą: mums tai – pralaimėjimas, „Baskonia“ – pergalė“, – po rungtynių kalbėjo R.Kurtinaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.