EUROLYGA 2023

NBA žengė beprecedentį žingsnį – atidėjo „Lakers“ klubo rungtynes

Su Kobe Bryanto mirtimi bandanti susitaikyti „Los Angeles Lakers“ organizacija sulaukė NBA vadovybės palaikymo – lyga atidėjo artimiausias komandos rungtynes, kurios turėjo vykti trečiadienį, o aplinkybės lėmė, kad „Lakers“ privalėjo grumtis prieš kitą šio miesto klubą „Clippers“. Kada vyks šis mačas, dar nenuspręsta.

 Los Andželas ir pasaulis gedi tragiškai žuvusio Kobe Bryanto<br>AP/Scanpix.com nuotr.
 Los Andželas ir pasaulis gedi tragiškai žuvusio Kobe Bryanto<br>AP/Scanpix.com nuotr.
LeBronas Jamesas <br>AP/Scanpix.com nuotr.
LeBronas Jamesas <br>AP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 28, 2020, 8:44 AM, atnaujinta Jan 28, 2020, 1:23 PM

„Sprendimas buvo priimtas dėl pagarbos „Lakers“ organizacijai, kuri sunkiai išgyvena po tragiškos „Lakers“ legendos Kobe Bryanto, jo dukters Giannos ir septynių kitų asmenų žūties per sraigtasparnio avariją sekmadienį“, – teigiama oficialiame pranešime.

„Lakers“ informavo, kad pastaruoju metu nėra pajėgi tinkamai funkcionuoti. Nukeltos rungtynės yra praktiškai beprecedentis atvejis NBA lygoje ir iki tol tokių atvejų buvo vos vienas – 1963-siais, kai dvikova nukelta po prezidento Johno F. Kennedy nužudymo.

Keliomis valandomis pavėlintos buvo rungtynės rungtynės 2013-aisiais Bostone, kai šiame mieste per maratoną du čečėnai susprogdino kelias bombas ir šis įvykis pateko į teroristinių išpuolių suvestines.

„Klubas norėtų padėkoti visiems reiškusiems paramą ir užuojautą. Mums visiems tai yra labai sunkus metas. Mes ir toliau remsime Kobe Bryanto šeimą bei dalinsimės informacija, kai ši pasirodys“, – skelbiama „Lakers“ pranešime.

41 metų K. Bryantas, jo 13-metė dukra Gianna ir dar septyni keleiviai bei įgulos nariai sekmadienį tvyrant tirštam rūkui skrido sraigtasparniu, kuris rėžėsi į kalvos šlaitą Kalabasase į vakarus nuo Los Andželo. Išgyvenusiųjų nebuvo

Penkiskart NBA čempionas ir dukart olimpinis čempionas K. Bryantas laikomas vienu geriausių krepšininkų per visą istoriją.

Jis buvo legendinė figūra ir per du dešimtmečius trukusią įspūdingą karjerą „Lakers“ klube tapo vienu iš krepšinio veidų.

Geriausiu visų laikų krepšininku vadinamas Michaelas Jordanas sakė, kad K. Bryantas jam buvo „tarsi jaunesnysis brolis“.

„Negalima apsakyti, kokį skausmą jaučiu, – sakė buvusi „Chicago Bulls“ žvaigždė. – Mes dažnai pasikalbėdavome ir aš labai ilgėsiuosi šių pokalbių.“

Nacionalinė transporto saugos valdyba (NTSB) paskelbė, kad tirti šios katastrofos į Kaliforniją bus išsiųsta 18 tyrėjų komanda.

Pagarbos K. Bryantui pareiškimai plūdo iš buvusių JAV prezidentų, popmuzikos žvaigždžių ir įvairių sporto šakų atstovų. Tai rodo, kaip toli „Juodąja Mamba“ vadintas vyras peržengė krepšinio ribas.

„Kobe buvo legenda aikštelėje ir buvo vos pradėjęs tai, kas būtų buvę toks pat prasmingas antras veiksmas“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė eksprezidentas Barackas Obama.

„Krepšinio žaidimas ir mūsų miestas be Kobe niekuomet nebebus toks pats“, – twiteryje sakė buvusi „Lakers“ žvaigždė Magicas Johnsonas.

Amerikietiškojo futbolo žvaigždė Tomas Brady parašė paprastai: „Mes jau ilgimės tavęs, Kobe.“

Australų tenisininkas Nickas Kyrgiosas turnyre „Australian Open“ prieš susiremdamas su Rafaeliu Nadaliu pasirodė vilkėdamas „Lakers“ marškinėlius.

K. Bryantas buvo pagerbtas ir per kelias iš sekmadienį žaistų aštuonerių NBA rungtynių, nors buvo manoma, kad mačai bus atidėti.

„Denver Nuggets“ gerbėjai ėmė skanduoti „Kobe, Kobe“, kai prieš rungtynes su „Houston Rockets“ buvo paskelbta tylos minutė.

Niujorko arena „Madison Square Garden“ buvo apšviesta violetinėmis ir auksinėmis šviesomis, o prie didžiulio K. Bryanto atvaizdo buvo parašyta: „Kobe Bryantas, 1978–2020“.

Sraigtasparnis sudužo vos kelios valandos po to, kai K. Bryantą dabartinė „Lakers“ žvaigždė LeBronas Jamesas per šeštadienio rungtynes Filadelfijoje aplenkė NBA visų laikų rezultatyviausių žaidėjų sąraše, atsidurdamas trečioje jo vietoje.

K. Bryanto paskutinis įrašas socialinėje žiniasklaidoje yra tviterio žinutė su pasveikinimu L. Jamesui.

„Toliau stumi žaidimą į priekį, @KingJames, – rašė K. Bryantas. – Didelė pagarba, mano broli #33644.“

Per 1996-aisiais, iškart po vidurinės prasidėjusią karjerą K. Bryantas penkis kartus tapo NBA čempionu, o iš krepšinio pasitraukė 2016-aisiais.

Jis taip pat du kartus laimėjo olimpinį auksą, padėjęs JAV komandai iš NBA žvaigždžių jį iškovoti 2008-aisiais Pekine ir 2012-aisiais Londone.

Su NBA K. Bryantas 2016 metais atsisveikino pelnęs 60 taškų per pasakišką atsisveikinimo pasirodymą „Staples Center“.

Buvusio NBA žaidėjo Joe Bryanto sūnus gimė Filadelfijoje, tėvui žaidžiant šio miesto komandoje „76ers“.

J. Bryantas nuo 1984 iki 1991 metų žaidė Italijoje, užtikrindamas plačias pažiūras sūnui, svajojusiam jo pėdomis nusekti į NBA.

Profesionalu K. Bryantas tapo būdamas 17 metų ir pateko tiesiai į NBA – jis yra vos šeštas tokį šuolį padaręs žaidėjas.

Būdamas 18-os K. Bryantas tapo tuo metu jauniausiu žaidėju ar rungtynes startiniame penkete pradėjusiu žaidėju NBA rungtynėse, taip pat jauniausiu NBA žaidėju, laimėjusiu dėjimo į krepšį konkursą.

Su K. Bryantu ir Shaquille'u O'Nealu „Lakers“ iškovojo tris NBA čempionės titulus iš eilės – 2000–2002 metais – susigrąžindama nuo 1988-ųjų neregėtą šlovę.

K. Bryanto karjera kone žlugo 2003-iaisiais, kai jis Kolorade buvo areštuotas 19-metei viešbučio darbuotojai pateikus skundą dėl lytinio smurto. Tame viešbutyje krepšininkas buvo apsistojęs prieš kelio operaciją.

K. Bryantas buvo apkaltintas išžaginimu. Jis prisipažino dėl neištikimybės, bet teigė merginos nežaginęs. 2004 metais byla buvo nutraukta kaltintojai atsisakius liudyti teisme. Atskiras civilinis ieškinys buvo sureguliuotas jo sąlygų viešai neskelbiant.

Užbaigęs krepšininko karjerą K. Bryantas sėkmingai ėmė darbuotis pramogų industrijoje.

2018-aisiais jis laimėjo „Oskarą“ už animacinį trumpametražį filmą „Brangus krepšinis“ (Dear Basketball) – meilės laišką sportui, atnešusiam jam šlovę ir turtus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.