EUROLYGA 2023

Netikėtas T. McGrady pareiškimas: „Skamba išprotėjusiai, bet K. Bryantas norėjo numirti jaunas“

Buvęs garsus NBA žaidėjas 40-metis Tracy McGrady paklaustas apie legendos Kobe Bryanto tragišką žūtį tikino, kad jam tai nesukėlė nuostabos. Daugiau kaip 16 metų NBA žaidęs ir 7 klubus pakeitęs krepšininkas sakė, kad Kobe Bryantas pats norėjo mirti jaunas.

 Tracy McGrady<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
 Tracy McGrady<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2020, 3:34 PM, atnaujinta Jan 29, 2020, 5:31 PM

41 metų K. Bryantas, jo 13-metė dukra Gianna ir dar šeši keleiviai bei įgulos narys sekmadienį tvyrant tirštam rūkui skrido sraigtasparniu, kuris rėžėsi į kalvos šlaitą Kalabasase į vakarus nuo Los Andželo. Visi po katastrofos mirė.

Penkiskart NBA čempionas ir dukart olimpinis čempionas K. Bryantas laikomas vienu geriausių krepšininkų per visą istoriją.

Jis buvo legendinė figūra ir per du dešimtmečius trukusią įspūdingą karjerą su „Los Angeles Lakers“ tapo vienu iš krepšinio veidų.

Geriausiu visų laikų krepšininku vadinamas Michaelas Jordanas sakė, kad K. Bryantas jam buvo „tarsi jaunesnysis brolis“.

„Negalima apsakyti, kokį skausmą jaučiu, – sakė buvusi „Chicago Bulls“ žvaigždė. – Mes dažnai pasikalbėdavome ir aš labai ilgėsiuosi šių pokalbių.“

Dešimtys ugniagesių ir pirmosios pagalbos medikų sekmadienį per pietus pasiekė degančias sraigtasparnio „Sikorsky S-76“ nuolaužas sunkiai prieinamoje vietoje.

Į rajoną suvažiavo gerbėjų ir gedėtojų, bet policija perspėjo žmones nesiartinti prie katastrofos vietos.

Nacionalinė transporto saugos valdyba (NTSB) paskelbė, kad tirti šios katastrofos į Kaliforniją išsiųsta 18 tyrėjų komanda, o šie dirbs nelaimės vietoje mažiausiai penkias dienas.

„Gal ir skamba išprotėjusiai, bet Kobe visą laiką kartojo: noriu numirti jaunas, kad būčiau įamžintas“, – clutch Points portalui sakė taip pat vienas iš rezultatyviausių NBA žaidėjų T.McGrady.

„Jis sakė: noriu, kad mano karjera būtų geriausia, geresnė už M.Jordano, todėl noriu numirti jaunas. Aš tuomet galvojau, kad jis tiesiog išsikraustė iš proto kalbėdamas tokius dalykus“, – aiškino buvęs garsus žaidėjas.

1997-siais 9-uoju šaukimu į „Toronto Raptors“ ekipą pakviestas T.McGrady niekada nežaidė vienoje ekipoje su K.Bryantu, tačiau abu žaidėjai dažnai susitardavo pasitreniruoti prieš sezoną kartu.

T.McGrady žvaigždė sužino 2004-siais, kai jis pelnė per rungtynes su „San Antonio Spurs“ 33 taškus, o net 13 iš jų per paskutiniąsias 33 mačo sekundes.

Tuo tarpu K.Bryantas yra tas krepšininkas, kuris šio amžiaus NBA įmetė 81 tašką į būtent „Raptors“ krepšį, kai prieš jį kovojo T.McGrady.

K.Bryantas labai gerai atsiliepė apie T.McGrady savo knygoje „Mambos mentalitetas“, juokais dar jį pavadinęs „skambančiu metaliniu kibiru“, nes šis mėgdavo pakalbėti ir dažnai net treniruodamasis nenutildavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.