EUROLYGA 2023

Koronaviruso pasekmės Kinijoje: D. Motiejūnas grįžo į Lietuvą, G. Krapikas – nežinioje

Dėl Kinijoje siaučiančio koronaviruso kenčia ne tik žmonių sveikata, bet ir sportas. Kinijos krepšinio lygoje – pertrauka, o joje žaidžiantis Donatas Motiejūnas jau grįžo į Lietuvą. 

 Stabdomas Kinijos krepšinio čempionatas: D. Motiejūnas grįžo į Lietuvą, G. Krapikas – nežinioje.<br> lrytas.lt montažas
 Stabdomas Kinijos krepšinio čempionatas: D. Motiejūnas grįžo į Lietuvą, G. Krapikas – nežinioje.<br> lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-01-30 12:39, atnaujinta 2020-01-30 12:49

Praėjusią savaitę vyko kinų Naujųjų metų šventė, tad čempionate vyko pertrauka. Vis dėlto šalies krepšinio pirmenybės atidėtos neribotam laikui. To priežastis – Kinijoje siaučiantis koronavirusas.

Delfi.lt žiniomis, Šanchajaus „Sharks“ krepšininkas grįžo į Lietuvą, kur sportuos individualiai. Tuo tarpu Gintaras Krapikas, kuris dirba Nankino „Monkey Kings“ klube, delfi.lt žurnalistui Laurynui Butkauskui teigė, kad lieka Kinijoje ir yra nežinioje.

Aukų skaičius išaugo iki 170

Primename, kad naujojo koronaviruso 2019-nCoV aukų, kaip pranešė Kinijos vyriausybė, skaičius išaugo iki 170. Taip pat pranešama apie 1 700 naujų užkrėtimo atvejų. Liga jau išplitusi į keliolika šalių, taip pat ir Europą. Praėjusią savaitę pranešta apie pirmąjį koronaviruso atvejį Prancūzijoje. Pirmadienį paskelbta apie pirmąjį susirgimą šiuo virusu Vokietijoje.

Trečiadienį informuota apie pirmąjį koronaviruso atvejį Suomijoje. Taip pat apie pacientus, užsikrėtusius 2019-nCoV pranešė Jungtiniai Arabų Emyratai. Dabar įtariama, kad koronavirusas pasiekė kaimyninę Lenkiją. Tiesa, kol kas tai oficialiai nepatvirtinta.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) ketvirtadienį sušaukė skubų pasitarimą, ar ši epidemija turėtų būti pripažinta tarptautinio masto ekstremalia visuomenės sveikatai padėtimi. Toks žingsnis atvertų kelią glaudesnio tarptautinio veiksmų koordinavimo priemonėms, skelbia naujienų agentūra PSO. Dar trečiadienį PSO perspėjo visas vyriausybes imtis veiksmų dėl pavojingo viruso, panašaus į ūmaus kvėpavimo takų sutrikimo (SARS) sukėlėją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.