EUROLYGA 2023

Po ASVEL nesėkmės L. Lekavičių pavadino žudiku, o Š. Jasikevičių gyrė, kad vijo žalgiriečius

Vilerbano ASVEL sirgaliai ir Prancūzijos sporto žiniasklaida pastarosiomis savaitėmis išgyvena tai, ką prieš porą mėnesių patyrė lietuviai. Kaip praėjusių metų pabaigoje Kauno „Žalgiris“, taip ir šiuo metu ASVEL tęsia ilgą nesėkmių seriją, o neretai pralaimi labai apmaudžiai. Taip atsitiko ir ketvirtadienį, kai Prancūzijos čempionus jų arenoje po lygios kovos nedideliu skirtumu 79:74 įveikė Lietuvos čempionai.

 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>T.Bauro nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>T.Bauro nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jan 31, 2020, 11:48 AM, atnaujinta Jan 31, 2020, 2:28 PM

„ASVEL vėl nusileido apmaudžiai. Iki pergalės prieš „Žalgirį“ trūko nedaug. Pastarasis pralaimėjimas turėtų ypač smarkiai slėgti, nes vienu metu atrodė, kad pavyks jo išvengti“, – ketvirtadienį „Astroballe“ arenoje nuaidėjus Kauno komandos pergalę paskelbusiai sirenai rašė Prancūzijos krepšinio interneto svetaimė „Basket Actu“. Eurolygos dvikovai skirtas straipsnis taip ir buvo pavadintas: „ASVEL apmaudas“.

„Slegiantis ASVEL pralaimėjimas „Žalgiriui“, – antraštėje parašė kita Prancūzijos krepšinio interneto svetainė „Be Basket“.

„Nors labai stengėsi ir pavijo varžovus, ASVEL namie pralaimėjo „Žalgiriui“, – nusivylė „Be Basket“. – Moneta apsivertė kita puse. Po to, kai sezono pradžioje paneigė visus sporto dėsnius ir savo aikštėje vertė iš kojų garsiausius Europos klubus, ASVEL daugiau nebeatrodo pajėgus skinti pergales. Sausio pradžioje vilerbaniečiai po kvapą gniaužiančios kovos pralaimėjo „Crvena Zvezda“ komandai, o šįkart jų milžiniškas pastangas nubraukė „Žalgiris“.

Nors ir pralaimėjo, Vilerbano krepšininkai sulaukė nemažai pagyrimų už dideles pastangas. Jas pažymėjo ir svarbiausias Prancūzijos sporto dienraštis „L‘Equipe“: „Vilerbaniečiai parodė gerąsias savybes. Gynėsi, kovojo. Nors sudėtis vėl buvo išretinta, rezultatas buvo beveik lygus iki paskutinių akimirkų“.

Tačiau pastangų neužteko, tad prancūzams neliko nieko kito, kaip pripažinti, kad svečiai iš Lietuvos buvo labiau verti pergalės.

„Lietuviai žaidė tiksliau, agresyviau, o jų treneris Šarūnas Jasikevičius visą laiką vijo savo komandą stovėdamas ant aikštės ribos. Didžiąją rungtynių dalį pirmavo „Žalgiris“, bet ASVEL nepasidavė, ketvirtajame kėlinyje keliskart persvėrė rezultatą ir nusileido tik įtemptomis paskutinėmis akimirkomis“, – rašė dienraštis „Le Figaro“.

Jame straipsnis apie Eurolygos rungtynes buvo pavadintas: „ASVEL juoda serija tęsiasi, pralaimėta „Žalgiriui“.

„Žalgiris“ netapo pirmąja ASVEL europine auka 2020 metais... Ilgai vijęsi ir nepasidavę vilerbaniečiai likus 6 min. išlygino rezultatą, tačiau legendinio Šarūno Jasikevičiaus žaidėjai pabaigoje buvo pranašesni“, – kauniečių pergalės nekvestionavo Liono dienraštis „Le Progres“.

Rezultatyviausias rungtynių žaidėjas ir Kauno komandos vedlys buvo Lukas Lekavičius, į varžovų krepšį ketvirtadienį įmetęs 21 tašką.

„Žudikas L.Lekavičius“, – skiltį, kurioje aprašė rungtynių pabaigą, pavadino „Be Basket“. Lemiamą šio krepšininko indėlį pažymėjo ir „L‘Equipe“: „Š.Jasikevčiaus komanda lemiamu metu viską atliko labai tiksliai, o šeimininkus pribaigė L.Lekavičiaus tritaškis šūvis. Lietuvos rinktinės įžaidėjas Vilerbano komandą žudė visą vakarą, jo tolimi metimai ir balionai buvo velniškai taiklūs (9 iš 14 metimų ir 21 taškas“)“.

Vilerbano komanda per 22 rungtynes iškovojo 8 pergales ir nuo aštuntosios vietos vis dar atsilieka tik dviem taškais.

Tiek pat, kiek ir „Žalgiris“, kuris po ketvirtadienį pasiektos pergalės pavijo Prancūzijos čempionus. Tačiau pralaimėjimų serija tirpdo prancūzų viltis patekti į atkrintamąsias varžybas.

„Kai kas tikriausiai dar tiki galimybėmis patekti į pirmąjį aštuonetą, tačiau atrodo, kad tai jau virto iliuzija“, – nusprendė „Be Basket“.

„ASVEL pralaimėjo daugiau nei rungtynes „Žalgiriui“, – galimas pralaimėjimo pasekmes jau antraštėje pažymėjo sport.fr interneto svetainė.

„Prancūzijos lygos lyderiai po šeštojo iš eilės pralaimėjimo neabejotinai atsisveikino su viltimis patekti į atkrintamąsias varžybas“, – parašė ir „L‘Equipe“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.