EUROLYGA 2023

Žudikišką tritaškį pataikęs L. Lekavičius: „Tai buvo vienas svarbiausių metimų mano karjeroje“ specialiai lrytas.lt, Lionas (Prancūzija)

„Tai buvo vienas svarbiausių metimų mano karjeroje“, – itin svarbų tritaškį metimą pataikęs sakė Kauno „Žalgirio“ gynėjas Lukas Lekavičius.

 Lukas Lekavičius rungtynių pabaigoje pataikė labai svarbų metimą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Lukas Lekavičius rungtynių pabaigoje pataikė labai svarbų metimą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2020, 12:05 AM, atnaujinta Jan 31, 2020, 9:57 AM

Lietuvos čempionai svarbiausiu metu pasitikėjo savo mažylio taiklia ranka ir Prancūzijoje laimėjo 79:74 (16:16, 14:11, 25:23, 24:24) įveikdami Vilerbano ASVEL krepšininkus.

Tai buvo 8-oji „Žalgirio“ pergalė Eurolygoje, kuri leido palypėti turnyro lentelėje į viršų.

Rungtynių pradžioje „Žalgirio“ veteranai užkūrė pirtį ASVEL krepšininkams. Paulius Jankūnas ir Artūras Milaknis pelnė daugiau nei pusė savo komandos taškų ir žalgiriečiai nuolat pirmavo. Tačiau ASVEL komanda kėlinio pabaigoje sugebėjo rezultatą išlyginti (16:16).

Antrasis ketvirtis prasidėjo energingu Luko Lekavičiaus žaidimu. Jo dėka „Žalgiris“ buvo pabėgęs 29:21, tačiau kėlinio pabaigoje vėl prisileido varžovus iki 3 taškų – 30:27.

Tačiau lemiamas ketvirtis priklausė ASVEL krepšininkams. Sužaidus keturias minutes Jordano Tayloro tritaškis metimas susprogdino žiūrovų triukšmo bombą arenoje ir išlygino rezultatą 61:61. Jau kitos atakos metu A.Milaknis sužigsniavo lygioje vietoje, o ASVEL įsiveržė į priekį.

Rungtynių pabaigoje įtampa pasiekė aukščiausią lygį, o ASVEL treneris gavęs antrąją techninę pražangą turėjo palikti dvikovą ir keliauti į rūbinę. Tuo metu „Žalgiris“ sugebėjo atsitiesti ir likus žaisti mažiau nei dvi minutes turėjo 3 taškų persvarą (71:68).

Paskutinės minutės įvykiai privertė už galvų griebtis ne vieną „Žalgirio“ gerbėją. ASVEL turėtą 3 taškų deficitą vienos atakos metu ne tik, kad panaikino, bet ir persvėrė rezultatą 74:73. Tačiau tuomet L.Lekavičius smeigė tritaškį metimą ir „Žalgiris“ išgyveno nervų karą bei šventė pergalę.

„Toks ir buvo planas, kad išbėgsiu iš po užtvaros ir jeigu būsiu laisvas mesiu, jei ne – žaisime du prieš du. Viskas puikiai gavosi, buvau laisvas ir mečiau“, – po rungtynių sakė L.Lekavičius.

– Kokios mintys po tokių rungtynių?, – buvo paklausta L.Lekavičiaus.

– Sunki dvikova, bet manau treneris tikrai gerai mus gerai paruošė. Sakė, kad bus sunki šitoje arenoje. Pavyko atsakyti į jų fiziškumą ir laimėjome.

– Kuo ta dvikova šioje arenoje yra sunki?

– Jie gerai žaidžia, daug pergalių iškovojo prieš geras komandas. Treneris tą akcentavo, jie pradeda dar fiziškiau žaisti, nei išvykose.

– Daug kalbėta apie fiziškumą. Pavyko duoti jiems atsaką?

– Aš manau, kad pavyko. Buvo aišku momentų, kur kritome į duobę dėl to jų fiziškumo.

– Kas nutiko, kad trečiajame kėlinyje atidavėte iniciatyvą ASVEL krepšininkams?

– Atrodo gerai žaidžiame, o tada leidome tris kartus iš eilės jiems pelnyti taškus su pražanga. Padarome kvailas klaidas, kažkiek užmiegame pirmaudami.

– Kas padėjo išgyventi karštą rungtynių pabaigą?

– Manau, kad pavyko tuo metu išlikti kantriems ir ramiems.

– Pergalingoje atakoje nesinorėjo E.Ulanovui duoti perdavimo?

– Ne, aš savo metimu labiau pasitikiu, nei perdavimu.

– Po to tritaškio parodei savo emocijas. Nedažnas įvykis?

– Nesu daug tokių metęs, vienas svarbiausių metimų mano karjeroje. Tikrai labai smagu.

– Jei tektų kartoti tą ataką mestum ir vėl pats?

– Mesčiau, jeigu esu laisvas, tai privalau mesti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.