EUROLYGA 2023

D. Adomaitis apie 17 tritaškių bombų: „Visada yra lengviau žaisti, kai pataikai iš distancijos“

Vilniaus „Ryto“ vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis džiaugėsi savo jaunųjų auklėtinių pastangomis puolime. Jo vadovaujama kariauna šeštadienį LKL pirmenybių 21-ojo turo rungtynes namuose žaidė su Šiaulių „Šiauliais“ ir sutriuškino varžovus rezultatu 96:75.

Dainius Adomatis džiaugiasi jaunimo demostruojamu žaidimu.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Dainius Adomatis džiaugiasi jaunimo demostruojamu žaidimu.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Dainius Adomaitis priekaištauja auklėtiniams.<br>V.Skaraičio nuotr.
Dainius Adomaitis priekaištauja auklėtiniams.<br>V.Skaraičio nuotr.
Dainius Adomaitis patenkintas rungtynių baigtimi.<br>V.Skaraičio nuotr.
Dainius Adomaitis patenkintas rungtynių baigtimi.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 1, 2020, 9:51 PM, atnaujinta Feb 2, 2020, 11:06 AM

„Geras intensyvumas rungtynių buvo. Toks, kokį norime namuose žaisti. Ypač pirmus tris ketvirčius. Gynyboje komunikacija geresnė.

Faktas, kad jaunimas žaidžia ir gauna tų minučių daug. Mes esame reiklūs, kartais – per reiklūs. Marekui (Blaževičiui) yra 18 metų, o mes norime iš jo maksimaliai kiekvienose rungtynėse. Jo renkama patirtis yra neįkainuojama. Jis turi tuos šansus išnaudoti. Jis deda maksimaliai pastangų.

Bet jaunimui daugiausiai pastabų galima turėti paskutiniame ketvirtyje dėl gynybos. Jie labai buvo susikaupę puolime, labai gerai žaidė, labai noro buvo daug, bet gynyboje tas noras virto į klaidas. Čia tik vienas dalykas. Šiaip, šaunuoliai. Išėję nuo suolo davė energijos. Darė skirtumą“, – dvikovos baigtį komentavo D.Adomaitis.

– 17 pataikytų tritaškių. Bloga varžovų gynyba?

– Buvo situacijų, kur jie kaip sistemoje rotavo ir Eima(ntas) tose situacijose pataikė. Gal (jie) kažkur norėjo rizikuoti, ties kai kuriais žaidėjais. Kitas dalykas – pataikėme ir keletą nelengvų metimų. Visada yra lengviau žaisti, kai pataikai iš distancijos.

– „Šiauliai“ įmetė 75 taškus. Kodėl?

– Buvo situacijų, kur keitėmės. Daug tų metikų, daug žmonių perimetre. Ten buvo ir mūsų maži, ir kartais pagalbos vėlavo. Mes nesugebėjome baudą padaryti, kada reikia. Jie pelnė taškus prie išsikeitimų.

– Bet pataikytos tik 9 baudos iš 17.

– Baudos yra psichologija ir niekas kitas. Darbas treniruotėse. Prametei baudas, treniruotėse meti keliasdešimt ar kelis šimtus tų baudų. Tai ir yra viskas.

– Kaip vertinate Terrello Halloway vadovavimą komandai?

– Terrellas sužaidė labai gerai. Ypač puolime, išnaudojant tas situacija, apie kurias kalbėjome, kad bus. Ypač atakuojant jų didelius „pick-and-roll'ų“ situacijoje.

Jis tikrai tą puikiai išnaudojo, surasdavo tuos didelius žaidėjus perimetre. O jie pataikė savo metimus. Automatiškai prie tokio pataikymo ir tas rezultatyvių perdavimų kiekis.

– Tokios rungtynės padės atsigauti po smūgio Monake?

– Jau pamirštas tas pralaimėjimas. Kodėl jūs dabar pabrėžiate tą pralaimėjimą? Jis buvo. Viskas. Nėra. Šiandien yra kitos rungtynės. Europos taurės turnyre mes bet kokiose rungtynėse nebūsime favoritai. Mes turime žaisti 120 proc. Jei mes norime bent kabintis, kad laimėtume. Ir mes tą jau padarėme. Paskutinėse rungtynėse... Būna kartais sezone rungtynės, kur tau niekas nesigauna. Viską padarai priešingai. Tos rungtynės buvo ir tikėkimės tokių daugiau nebus.

– Treneri, tai koks tas „Ryto“ jaunimo progresas?

– Kas gali būti geriau klubui, kai rungtynėse žaidžia keturi krepšininkai, kurie yra iš sistemos, kurie žaidė ar dar žaidžia „Perle“ ir rungtyniauja pagrindinėje komandoje. Ir visi keturi yra vienu metu aikštėje. Fanams ir treneriams tai faina, tad tuo reikia džiaugtis ir vertinti tai, ką turime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.