EUROLYGA 2023

Čempionų lygoje „Neptūnas“ jau nuskendo. Ar išplauks „Lietkabelis“?

Krepšinio Čempionų lygos atkrintamosios varžybos šiais metais pirmą kartą vyks be Klaipėdos „Neptūno“, kuris antradienį sužais paskutines sezono tarptautines rungtynes. Ar atkrintamosios varžybos vyks visai be Lietuvos krepšinio klubų, paaiškės trečiadienį, kai paskutines pirmojo etapo rungtynes žais Panevėžio „Lietkabelis“.

 Čempionų lygoje „Neptūnas“ jau nuskendo. Ar išplauks „Lietkabelis“?<br>FIBA.com nuotr.
 Čempionų lygoje „Neptūnas“ jau nuskendo. Ar išplauks „Lietkabelis“?<br>FIBA.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2020, 2:38 PM

Klaipėdiečiai. Tris sezonus Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose žaidęs, bet visus tris kartus aštuntfinalyje pralaimėjęs „Neptūnas“ galimybę pagerinti ar bent pakartoti praėjusių metų rezultatą prarado prieš savaitę, kai išvykoje nusileido Stambulo „Beşiktaş“ klubui. Klaipėdiečiai per 13 rungtynių iškovojo 5 pergales ir D grupėje dalijasi šeštąją vietą.

„Neptūnas“ dar gali pakilti į penktąją vietą, bet tai nieko nepakeis – teisę žaisti atkrintamosiose varžybose gauna tik keturios geriausios grupės komandos.

Europinį sezoną Klaipėdos krepšininkai baigs namie. Antradienį jie savo arenoje susitiks su Vengrijos lygos lyderiu Sombathejaus „Falco“ klubu, kuris Čempionų lygos D grupėje šiuo metu kaip tik ir užima penktąją vietą. „Falco“ irgi jau nebegali patekti į atkrintamąsias varžybas.

Panevėžiečiai. Pernai Čempionų lygos grupėje penktąją vietą užėmęs „Lietkabelis“ gali pagerinti praėjusio sezono rezultatą, bet jam reikia ne tik laimėti, bet ir sulaukti palankių rezultatų iš kitų arenų.

Panevėžiečiai trečiadienį išvykoje susitiks su Holono „Hapoel“, su kuriuo kol kas dalijasi penktąją vietą A grupėje. Šiedu klubai iškovojo po 6 pergales ir tikisi iš pirmojo ketverto išstumti „Manresa“ komandą, kurioje žaidžia Deividas Dulkys. „Manresa“ ir „Ostende“ laimėjo po 7 kartus, bet Ostendės ekipa jau užsitikrino kelialapį į atkrintamąsias varžybas, nes po du kartus nugalėjo tiek „Lietkabelį“, tiek „Hapoel“.

Jei „Lietkabelis“ trečiadienį laimėtų, jam reikėtų sulaukti palankios baigties dviejose kitose arenose: Sasario „Dinamo“ pergalės prieš „Manresa“ ir „Ostende“ pergalės prieš Torūnės „Polski Cukier“. Šios rungtynės vyks Manresoje ir Torūnėje. Visi mačai prasidės vienu metu.

Nors panevėžiečių likimas ne tik jų pačių, bet ir varžovų rankose, padėtis nėra beviltiška. Grupės autsaiderė „Polski Cukier“ pastaruoju metu dalija taškus į dešinę ir į kairę, o kelialapį į atkrintamąsias varžybas užsitikrinęs „Dinamo“ stengsis laimėti, nes kovoja dėl pirmosios vietos grupėje. Pirmoji vieta svarbi dėl to, kad grupių nugalėtojai turės aikštės pranašumą aštuntfinalio ir ketvirtfinalio serijose.

Holono komandai irgi neužtenka vien laimėti. Pergalės atveju „Hapoel“ taip pat lauks palankaus rezultato, bet tik vieno – „Manresa“ nesėkmės žaidžiant su „Dinamo“.

Varžovai. Panevėžio krepšininkai trečiadienį Holono komandoje pamatys keletą naujų veidų. Per du mėnesius, praėjusius nuo pirmųjų rungtynių, pasikeitė ir treneris, ir keli žaidėjai.

„Hapoel“ vadovai iškart po kelionės į Lietuvą atleido trenerį Šaroną Drukerį, su kuriuo sezono pradžioje buvo sudarę dvejų metų sutartį. Kelias savaites komandai laikinai vadovavo Matanas Harušas, o prieš pat Kalėdas naujuoju treneriu tapo graikas Stefanos Dedas. Šis krepšinio specialistas daug metų įvairiuose klubuose ir net Slovėnijos rinktinėje dirbo Jure Zdovco padėjėju, bet galiausiai nusprendė pradėti savarankišką vyriausiojo trenerio karjerą ir praėjusius keturis sezonus dirbo Turkijos klubuose „Gaziantep“ ir Stambulo „Bahçeşehir“.

Gruodžio mėnesį prie komandos prisidėjo ir du krepšininkai Angelis Delgado bei Joe Alexanderis. Tačiau A.Delgado šioje ekipoje žaidė labai trumpai ir sutartį jau nutraukė. „Hapoel“ gretose nebėra ir dviejų su „Lietkabeliu“ gruodį žaidusių krepšininkų Malachi Richardsono bei Amito Simhono.

Į svarbią kovą Čempionų lygoje „Hapoel“ stos po gėdingo pralaimėjimo, kurį patyrė Izraelio lygoje. Šeštadienį Holono krepšininkai išvykoje 69:82 nusileido autsaideriui Ašdodo „Maccabi“ klubui, kuris velkasi lentelės uodegoje ir nuo priešpaskutinę vietą užimančios komandos atsilieka tiek, kad jau dabar viena atsidūrė antrojoje lygoje.

Kelialapiai. Teisę žaisti Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose užsitikrino 14 komandų: Ankaros „Türk Telekom“, Sasario „Dinamo“, „Ostende“ (A grupė), Jeruzalės „Hapoel“, Atėnų AEK, „Bandirma“ (B grupė), Lagūnos San Kristobalio „Tenerife“, „Nymburk“, „Nižnij Novgorod“, Atėnų „Peristeri“ (C grupė), „Zaragoza“, Bonos „Telekom“, Dižono JDA ir Stambulo „Beşiktaş“ (D grupė).

Penkioms iš šių komandų atstovauja Lietuvos krepšininkai: „Dinamo“ – Paulius Sorokas, Jeruzalės „Hapoel“ – Mindaugas Kupšas, AEK – Jonas Mačiulis, „Zaragoza“ – dėl traumos žaisti negalintis Renaldas Seibutis, JDA – Saulius Kulvietis.

Dėl paskutinio kelialapio A grupėje varžosi „Manresa“, „Lietkabelis“ ir Holono „Hapoel“, B grupėje – Burgoso „San Pablo“ ir Fechtos „Rasta“.

Sombathejaus „Falco“

Vengrijos lyga. Laimėjo 16 iš 18 rungtynių ir užima pirmąją vietą (mažiausiai atsiliekantis Kiormendo „Egis“ turi 14 pergalių). „Falco“ sezono pradžioje iškovojo 10 iš eilės pergalių, bet 11-ajame ture svečiuose pralaimėjo „Egis“, o antrąją nesėkmę patyrė praėjusį savaitgalį irgi svečiuose žaisdamas su Oroslanio „Lions“ 84:87 (Z.Perlas 23, Sz.Benke 13, D.Lake‘as 12).

Lyderiai: Z.Perlas (14 tšk., 4,1 rez.perd.), M.Filipovity (11,8 tšk., 5,3 atk.kam.), Sz.Benke (10,9 tšk.), Q.Hookeris (9,5 tšk.) ir B.Varadi (8,9 tšk.).

Čempionų lyga. Laimėjo 6 iš 13 rungtynių ir grupėje užima penktąją vietą. „Falco“ net 5 pergales iškovojo namie, o svečiuose įveikė tik Salonikų PAOK. Praėjusiame ture namie nugalėjo Brindizio „Happy Casa“ 93:83 (J.Reddicas 22, Z.Perlas ir M.Filipovity po 18).

Lyderiai: J.Reddicas (15,4 tšk., 5,5 atk.kam.), Z.Perlas (12,6 tšk., 4,9 rez.perd.), M.Filipovity (11,8 tšk.), R.Curry (9,5 tšk.) ir Sz.Benke (8,5 tšk.).

Pirmosios rungtynės. Gruodžio pradžioje svečiuose „Neptūnas“ pralaimėjo 73:97 (S.Galdikas ir T.Delininkaitis po 15, Ž.Janavičius 10/ Z.Perlas 21, Sz.Benke ir Q.Hookeris po 16).

Optimalus penketas. Zoltanas Perlas (24, 195), Szilardas Benke (24, 196), Ronas Curry (JAV, 26, 193), Marko Filipovity (23, 204), Juvonte Reddicas (JAV, 27, 206). Treneris Gašperis Okornas (Slovėnija, nuo 2018 m.).

Holono „Hapoel“

Izraelio lyga. Laimėjo 9 iš 17 rungtynių ir dalijasi ketvirtąją vietą su Haifos „Maccabi“. Šias komandas lenkia Tel Avivo „Maccabi“ (16 pergalių), Jeruzalės „Hapoel“ (13) ir Rišono „Maccabi“ (11). Holono klubas net 7 pergales iškovojo namie, o svečiuose laimėjo tik du kartus. Praėjusį savaitgalį svečiuose pralaimėjo paskutinę vietą užimančiam Ašdodo „Maccabi“ 69:82 (T.J.Cline‘as 19, T.Caupainas 14, G.Pnini 12, Š.Harušas 11).

Lyderiai: M.Fosteris (19,3 tšk., 3,2 rez.perd.), T.J.Cline‘as (12,5 tšk., 6,2 atk.kam.), R.Howellas (10,9 tšk., 7,9 atk.kam.), T.Caupainas (10 tšk.) ir G.Pnini (8,9 tšk.).

Čempionų lyga. Laimėjo 6 iš 13 rungtynių ir grupėje dalijasi penktąją vietą. Praėjusiame ture svečiuose pralaimėjo Sasario „Dinamo“ 73:83 (M.Fosteris 23, T.J.Cline‘as 17, G.Pnini 9) ir nutraukė trijų pergalių seriją.

Lyderiai: M.Fosteris (17,8 tšk., 3,8 rez.perd.), T.J.Cline‘as (10,7 tšk., 5,7 atk.kam., 3,3 rez.perd.), G.Pnini (9,3 tšk.), T.Caupainas (8,7 tšk.) ir R.Howellas (7,4 tšk., 5,9 atk.kam.).

Pirmosios rungtynės. Gruodžio pradžioje namie „Lietkabelis“ nugalėjo 78:72 (Ž.Šakičius 22, T.Dimša 16, M.Normantas ir P.Valinskas po 11/ M.Fosteris 22, R.Howellas 15, T.Caupainas 12).

Optimalus penketas. Marcusas Fosteris (JAV, 24, 190), Troy Caupainas (JAV, 24, 193), Guy Pnini (36, 200), T.J. Cline‘as (JAV, 25, 206), Richardas Howellas (JAV, 29, 203). Treneris Stefanos Dedas (Graikija, nuo 2019 m. gruodžio).

Grupių lentelės

A grupė: Ankaros „Türk Telekom“ ir Sasario „Dinamo“ – po 10, „Manresa“ ir „Ostende“ – po 7, Panevėžio „Lietkabelis“ ir Holono „Hapoel“ – po 6, Strasbūro SIG – 4, Torūnės „Polski Cukier“ – 2.

B grupė: Jeruzalės „Hapoel“ – 10, Atėnų AEK – 8, Burgoso „San Pablo“ ir „Bandirma“ – po 7, Fechtos „Rasta“ – 6, Vloclaveko „Anwil“ ir Po-Lako-Ortezo „Elan Bearnais“ – po 5, Antverpeno „Giants“ – 4.

C grupė: Lagūnos San Kristobalio „Tenerife“ ir „Nymburk“ – po 11, „Nižnij Novgorod“ ir Atėnų „Peristeri“ – po 8, Bambergo „Brose“ – 6, Baro „Mornar“ – 4, „Gaziantep“ – 3, Rygos VEF – 1.

D grupė: „Zaragoza“ – 9, Bonos „Telekom“ ir Dižono JDA – po 8, Stambulo „Beşiktaş“ – 7, Sombathejaus „Falco“ – 6, Brindizio „Happy Casa“ ir Klaipėdos „Neptūnas“ – po 5, Salonikų PAOK – 4.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.