EUROLYGA 2023

Iš pralaimėjimų liūno neišlipantis R. Kurtinaitis įpyko: kritikavo tritaškius laidantį A. Švedą

„Tai buvo sunkios rungtynės, paprastai, jos visada būna tokios „Maccabi“ arenoje dėl jų sirgalių ir geros energijos“, – apie dramatišką dvikovą Tel Avive kalbėjo Rimas Kurtinaitis.

Rimas Kurtinaitis turėjo priekaištų Aleksejui Švedui.<br>VTB-league.com nuotr.
Rimas Kurtinaitis turėjo priekaištų Aleksejui Švedui.<br>VTB-league.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-06 10:13, atnaujinta 2020-02-06 17:55

Lietuvio treniruojamas Maskvos srities „Chimki“ klubas trečiadienį nurijo dar vieną skaudžią piliulę. „Chimki“ turėjo 11 taškų persvarą, bet galiausiai apmaudžiai pralaimėjo 77:80 (28:20, 19:16, 13:24, 17:20). Pralaimėjimą lėmė ir begalę metimų metęs bei nepataikęs rusų klubo vedlys Aleksejus Švedas. Tai ne pirmasis mačas, kuriame rusai nusileidžia dėl netaiklaus paskutinio metimo.

Rusijos rinktinės žaidėjas ir padėjo komandai, ir tempė ją į liūną: per 27 minutes jis pelnė 18 taškų (2/9 dvitaškių, 3/12 tritaškių, 5/6 baudų metimų), atkovojo 3 ir perėmė bei prarado po kamuolį, atliko 10 rezultatyvių perdavimų, blokavo metimą, 2 kartus taip buvo nubaustas pats, 2 sykius prasižengė bei surinko 17 naudingumo balų.

Likus žaisti minutę Elijah Bryantas dvitaškiu išvedė „Maccabi“ į priekį – 79:77, o nerezultatyvi „Chimki“ ataka po kelių pražangų privertė E.Bryantą mesti baudų metimus: jis pataikė tik kartą ir paliko svečiams viltį. Tačiau likus kovoti 2,6 sek. A.Švedas, gavęs kamuolį, sužingsniavo ir „Maccabi“ šventė pergalę.

„Rungtynės buvo geros abiems klubams. Žinoma, pabaigoje mes priėmėme neteisingus sprendimus ir „Maccabi“ lydėjo sėkmė. Sveikinimai jiems. Per savo minutės pertraukėles kalbėjomės apie mūsų pranašumus, nes „Maccabi“ gynyboje ėmė keistis visose pozicijose. Mes A.Švedą išvesdavome vienas prieš vieną viduryje aikštės su Othelo Hunteriu.

Liepėme veržtis ir žaisti vienas prieš vieną, nes jis yra greitesnis, tačiau nemesti tritaškius. Tai buvo jo sprendimai. Kartais jis pataiko, bet kartu ir daugybę metimų prameta“, – kritikos savo komandos lyderiui negailėjo R.Kurtinaitis.

Dešimt turų tarp lyderių buvusi Rusijos vicečempionė pateko į tragišką duobę – R.Kurtinaičo kariauna iš pastarųjų 15 rungtynių laimėjo vos 3 ir dabar žengia 11-oje pozicijoje, o ją pasivijo ir Kauno „Žalgiris“.

Maskviečiai jau tris turus iš eilės nepatiria pergalės skonio, praėjusiame ture kritę nuo Maskvos CSKA 69:78. Jau kalbama, kad R.Kurtinaičio kėdė dėl šių nesėkmių gali imti braškėti.

„Per treniruotes aš įprastai aiškinu savo komandai, kad neturime tinkamo tritaškių ir dvitaškių balanso. Pralaimėtose rungtynėse mes pataikėme daugiau tritaškių nei dvitaškių. Man labiau patiktų tokie santykiai: vienas pataikytas tritaškis prie dviejų taiklių dvitaškių. Tai yra tinkamas balansas pergalei. Kartais mes pataikome, bet šiose rungtynėse tolimų metimų procentas nebuvo geras.

Tokiais atvejais būna labai plona linija tarp pergalės ir pralaimėjimo. Tačiau loterijos būdu Eurolygoje prieš gerai organizuotas komandas, kaip „Maccabi“, laimėti neįmanoma. Mes turime kontroliuoti žaidimą, o trečiajame kėlinyje turėjome su tuo problemų“, – po pralaimėtų rungtynių kalbėjo R.Kurtinaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.