EUROLYGA 2023

E. Ulanovas įvertino ir teisėjus, ir „Anadolu Efes“: „Mėgsta pagudrauti, pasukčiauti“ Lrytas.lt iš Stambulo

Edgaras Ulanovas spardė Stambulo Sinano Erdemo arenos aikštę juosiantį reklaminį stendą. Tris kėlinius pirmavę kauniečiai rungtynių pabaigoje išleido šansą įveikti Eurolygos lyderius Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkus – 91:96.

 Edgaras Ulanovas.<br> zalgiris.lt nuotr.
 Edgaras Ulanovas.<br> zalgiris.lt nuotr.
 "Žalgirio" rungtynės Stambule.<br> zalgiris.lt nuotr.
 "Žalgirio" rungtynės Stambule.<br> zalgiris.lt nuotr.
 "Žalgirio" rungtynės Stambule.<br> zalgiris.lt nuotr.
 "Žalgirio" rungtynės Stambule.<br> zalgiris.lt nuotr.
 "Žalgirio" rungtynės Stambule.<br> zalgiris.lt nuotr.
 "Žalgirio" rungtynės Stambule.<br> zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Specialiai lrytas.lt, Stambulas (Turkija)

2020-02-07 09:22

„Geros rungtynės, manau, turėjo patikti žiūrovams. Pagrindinė mūsų pralaimėjimo priežastis yra gynyba. Praleidome daugiau nei 90 taškų.

Jeigu pirmoje pusėje su gynyba dar laikėmės, tai antroje pusėje, ypač ketvirtajame kėlinyje, leidome jiems įsijausti, būtent taip praradome pasitikėjimą savo jėgomis. „Anadolu Efes“, būdama šiemet tokia talentinga ir pasitikinti savo jėgomis, perlaužė rungtynes ir laimėjo“, – ketvirtadienio rungtynių atomazgą aiškino 27-erių 197 cm ūgio E.Ulanovas.

Kauniečiai du kėlinius sėkmingai stabdė varžovų lyderį Shane'ą Larkiną, kuris pirmoje rungtynių dalyje prametė visus savo mestus metimus. Vis dėlto lemiamu metu amerikietis sugebėjo užsivesti: įmetė 25 taškus ir tapo rezultatyviausiu mačo žaidėju.

„Per daug prieš jį prasižengėme. Jis tikrai geru procentu pataiko baudų metimus, šiame mače neprametė nė vienos baudos ir didžiąją dalį taškų susirinko būtent baudomis. Kai kur to buvo galima išvengti. Jis žaidžia labai aukštame lygyje.

Aišku, pirmoje pusėje jį pristabdyti kažkiek pavyko, bet antroje jis sumetė daug baudų, atsirado ir prasiveržimai, ir tolimi metimai. Nėra lengva prieš jį gintis, bet bendrai, buvo galima kovoti geriau“, – gynybą prieš Sh.Larkiną aiškino E.Ulanovas.

„Žalgirio“ puolėjas ketvirtadienį buvo vienas komandos lyderių. Krepšininkas mače pelnė 12 taškų, atkovojo 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 14 naudingumo balų.

E.Ulanovas dviem taikliais tritaškiais prisidėjo ir prie ekipos pataikytų tolimų metimų rekordo. Žalgiriečiai mače su „Anadolu Efes“ pataikė net 19 tritaškių ir užfiksavo naują šio sezono Eurolygos rekordą.

„Tai labai palengvina žaidimą, – taiklių tolimų metimų svarbą aiškino E.Ulanovas. – Visi žino mūsų komandą, seka derinius. Nebuvome mes čia visi tokie geri metikai, bet šiuo metu, jeigu pataikome, tai tikrai labiau padeda, atsiranda daugiau variantų puolime. Buvo momentas ketvirtajame kėlinyje, kuomet praradome ritmą ir tie tritaškiai labai gelbėjo, nes buvome praradę kontrolę.“

– Ko galima pasimokyti iš šių rungtynių?, – buvo paklaustas E.Ulanovas.

– Nemeluosiu sakydamas, kad buvome vertesni geresnio rezultato, nes didžiąją rungtynių dalį viską kontroliavome.

Tačiau „Anadolu Efes“ yra talentinga labai komanda, tad jiems užteko vieno kėlinio, kad viską nulemtų. Trys kėliniai buvo labai geri, žaidėme solidų krepšinį.

– Rungtynių pabaigoje buvo nemažai abejotinų teisėjų švilpukų. Ar supratote, kodėl treneris Š.Jasikevičius buvo nubaustas technine pražanga?

– Nežinau, sunku pasakyti, ketvirtas kėlinys. Tie švilpukai... Žinote, teisėjai dirba savo darbą. Eurolygoje jie yra aukšto lygio.

Emocijos, aišku. Turėjome pranašumą, tačiau pabaigoje pasipylė klaidos, natūralu.

– Padarėte daugiau klaidų nei varžovai, ar jos labiausiai ir žudė?

– Klaidos buvo vienas iš pirmosios pusės minusų. Mes išmėtėme kamuolius į užribius, o „Anadolu Efes“ tikrai nėra kažkokia labai gynybinė komanda.

Jie mėgsta pagudrauti, pasukčiauti gynyboje. Kartais pritrūko paprastumo puolime. Jie provokuodavo priimti mus sudėtingus sprendimus ir mes kažkur pasiklysdavome. Klaidos šiandien buvo tikrai labai skaudžios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.