EUROLYGA 2023

Eurolyga pripažino teisėjų klaidą Stambule – „Žalgiris“ nenusipelnė 4 taškų, o Šaras – techninės pražangos

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį Eurolygos 24-ajame ture daugiau kaip tris kėlinius kovojo su Stambulo „Anadolu Efes“ ekipa, tačiau čempionato lyderiams galiausiai pralaimėjo per paskutines tris minutes rezultatu 91:96. Vis dėlto viskas galėjo būti kitaip, jei ne teisėjų klaida, kurią oficialiai pripažino Eurolyga.

Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2020, 8:44 PM

Likus kiek daugiau nei 3 minutėms iki ketvirtojo kėlinio pabaigos ir šeimininkams pirmaujant 78:76, Chrisas Singletonas įsiveržė į baudos aikštelę ir pelnė dvitaškį su Nigelo Hayeso pražanga. Arbitras šiame epizode užfiksavo pražangą žalgiriečiui, o netrukus buvo skirta techninė pražanga strategui Šarūnui Jasikevičiui.

Eurolyga pripažino, kad N.Hayesas buvo užsiėmęs gerą gynybinę poziciją, todėl teisėjai privalėjoCh. Singletonui skirti pražangą puolime, neįskaityti taškų ir kamuolį atiduoti „Žalgirio“ krepšininkams.

Tokiu atveju rezultatas būtų likęs 78:76 „Anadolu Efes“ naudai.

Visgi „Anadolu Efes“ vienos atakos metu pelnė 3 taškus, o Šarūnas Jasikevičius buvo nubaustas technine pražanga. Baudos metimas pasiekė tikslą ir „Anadolu Efes“ pirmavo jau 82:76.

 “Sakė, kad jis buvo viduje lanko, esančio baudos aikštelėje. Bet ne tame esmė. Tas pats švilpuko greitis, matosi, kad teisėjas pats nepamatė. Nežinau, kaip jums atrodys, bet labai aiškiai matosi, kada teisėjas yra užtikrintas savo švilpuku, o kada nėra“, – po mačo apie sutiacija su arbitrų sprendimu kalbėjko Š.Jasikevičius.

Viskas aišku – žaidžiame Stambule, prieš geriausią komandą. Nereikia apie tai šnekėti, man jokio skirtumo – bus baudos ar ne, aš turiu kovoti už savo vyrus.

Eurolyga pripažino teisėjų klaidą, tačiau tai nereiškia, kad bus peržaistos rungtynės. Tiesiog arbitrai neteks galimybės dvejas-trejas rungtynes vadovauti dvikovoms.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.