EUROLYGA 2023

Slovėnai mūšiams dėl olimpinio kelialapio Kaune natūralizavo amerikietį

Slovėnijos krepšinio federacija penktadienį paskelbė, kad 28-erių 204 cm ūgio amerikietis Jordanas Morganas gavo šios šalies pilietybę bei galės apsivilkti nacionalinės rinktinės marškinėlius.

Slovėnijos krepšinio federacija penktadienį paskelbė, kad 28-erių 204 cm ūgio amerikietis Jordanas Morganas gavo šios šalies pilietybę<br> championsleague.basketball.com nuotr. 
Slovėnijos krepšinio federacija penktadienį paskelbė, kad 28-erių 204 cm ūgio amerikietis Jordanas Morganas gavo šios šalies pilietybę<br> championsleague.basketball.com nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2020, 6:54 PM, atnaujinta Feb 8, 2020, 9:00 AM

Jis jau dalyvaus vasarį vyksiančiame FIBA lange dėl patekimo į 2021 metų Europos čempionatą. Maža to – vasarą Slovėnijos rinktinė su naujuoju piliečiu žais olimpinių žaidynių atrankos turnyre Kaune, kuriame be lietuvių ir slovėnų susigrums ir Lenkija, Angola, Pietų Korėja bei Venesuela.

Tik turnyro laimėtojas gaus išsvajotą kelialapį, o specialistai tikina, kad finale susigrums Lukos Dončičiaus vedami slovėnai ir Lietuvos komanda.

Prieš tai Slovėnija natūralizavo kitą amerikietį Anthony Randolphas, kuris 2017-siais padėjo šios šalies ekipai laimėti Europos čempionatą, bet vėliau atvirai pasakė, kad nebegins šios rinktinės garbės.

2017-2018 metų sezone J.Morganas žaidė Slovėnijoje, šalies sostinės Liublianos „Olimpija“ komandoje, o po to persikėlė į Turkiją Izmiro „Pinar Karsıyaka“ ekipą.

Šį sezoną krepšininkas Turkijos lygoje pelno po 13,2 taško ir atkovoja po 7,9 kamuolio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.