EUROLYGA 2023

Ar permainų supurtytas „Neptūnas“ vertas vėl būti LKL lyderių ketverte?

LKL čempionate savaitgalį žaidžiamos penkerios 22-ojo turo rungtynės, o didžiausią intrigą žada dvikova Klaipėdoje. Permainų sukrėstas „Neptūnas“ apsiprasti su naujuoju strategu Jurica Žuža neturėjo daug laiko.

 J.Žužai - sunki užduotis.<br>bcneptunas.lt nuotr.
 J.Žužai - sunki užduotis.<br>bcneptunas.lt nuotr.
Utenos komanda per pastarąsias 11 rungtynių suklupo tik sykį.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Utenos komanda per pastarąsias 11 rungtynių suklupo tik sykį.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 T.Rinkevičius (tupi) užleido postą J.Žužai.<br>FIBA nuotr.
 T.Rinkevičius (tupi) užleido postą J.Žužai.<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lkl.lt ir lrytas.lt inf.

2020-02-08 12:57, atnaujinta 2020-02-08 13:07

Šeštadienį „Neptūno“ laukia itin svarbi kova siekiant sugrįžti į ketvirtąją vietą čempionate, o antradienį – mūšis dėl kelialapio į Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) finalo ketvertą, kuris vyks Klaipėdoje.

Trečiadienį komandos vairą iš atleisto Tomo Rinkevičiaus perėmęs J.Žuža savų žiūrovų akivaizdoje kovos su Utenos „Juventus“, kuris sausį aplenkė „Neptūną“ ir pakilo į ketvirtą vietą.

Uteniškiai šiais metais dar nepralaimėjo – skaičiuojant LKL ir KMT rungtynes, Žydrūno Urbono auklėtiniai yra laimėję šešis kartus paeiliui. Atėmus pralaimėjimą lygos lyderiui Kauno „Žalgiriui“, uteniškių serija atrodo dar įspūdingesnė – komanda per 11 rungtynių iškovojo net 10 pergalių.

„Pasitinkame mačą kovingomis nuotaikomis. Žinome, kad ten nėra lengva, bet stengsimės kovoti ir nugalėti“, – lkl.lt sakė prieš sezoną prie komandos prisijungęs Vytautas Šulskis.

„Neptūno“ žaidimas pastaruoju metu banguotas, tačiau klubo vadovai tikisi teigiamos krepšininkų reakcijos po permainų vyriausiojo trenerio poste.

„Esame jau matę per karjerą tokių pakeitimų, taip tokias naujienas ir priėmėme. Viskas buvo gerai, tiek ir dabar viskas atrodo neblogai. Žiūrėsime, kaip bus ateityje“, – sakė uostamiesčio komandos krašto puolėjas Deividas Gailius.

Tuo metu V.Šulskis teigė, jog toks pokytis gali sukrėsti komandą iš vidaus, tačiau sunkiai įsivaizduoja, jog klaipėdiečių žaidime staiga atsirastų drastiškų pokyčių.

„Dažniausiai, kai komandoje pasikeičia treneris, viduje būna šokas. Tai supurto komandą. Manau, kad žaidėjai pasitempė, nes dabar viską reikia įrodyti naujam treneriui. Ar kas pasikeis žaidime, sunku pasakyti – neįsivaizduoju, ką komanda gali pakeisti per 3-4 dienas“, – svarstė uteniškių puolėjas.

Permainų „Neptūne“ yra ir tarp žaidėjų – grįžo Klaipėdos komandos veidu neretai pavadinamas Martynas Mažeika. Jau pirmose savo rungtynėse 35-erių veteranas į Prienų „CBet“ krepšį įmetė 12 taškų.

„Aš nežinau, kodėl jis tik dabar sugrįžo. Duos tikrai daug tiek aikštelėje, tiek ir už jos ribų. Aišku, žmogui dabar sunku, reikės laiko įsivažiuoti, bet manau, kad ateityje komandai duos tikrai daug naudos“, – apie komandos draugą kalbėjo D.Gailius.

Ši savaitė buvo paskutinė, kai „Neptūno“ ekipa žaidė dviem frontais – klaipėdiečiai baigė pasirodymą FIBA Čempionų lygos varžybose ir dabar galės kreipti visą dėmesį kovoms Lietuvoje.

„Manau, kad dabar tikrai bus lengviau. Žaisti per dvi lygas nėra lengva. Kai daug keliauji, nuovargis tikrai atsiliepia, tad dabar turėsime daugiau laiko susikoncentruoti į LKL“, – sakė D.Gailius.

Tai bus trečios komandų tarpusavio rungtynės šį sezoną – rugsėjį sezono atidarymo mačą Klaipėdoje šeimininkai laimėjo 80:67, tačiau gruodį Utenoje „Juventus“ atsirevanšavo 80:76.

„Juventus“ komanda su 13 pergalių yra įsikūrusi ketvirtoje vietoje, o pergalė šeštadienį leistų nuo 11 pergalių turinčio „Neptūno“ atitrūkti dar labiau.

„Dabar į tai nekreipiame dėmesio, visose rungtynėse tiesiog einame į aikštelę kautis dėl kiekvieno kamuolio. Dabar tikrai niekas nesvajoja apie trečią ar ketvirtą vietas, tiesiog kaunamės iš visų jėgų“, – teigė V.Šulskis.

22-asis turas.

Šeštadienis

17 val. Vilniaus „Rytas“ – Pasvalio „Pieno žvaigždes“

17.20 val. Klaipėdos „Neptūnas“ – Utenos „Juventus“

19 val. Alytaus „Dzūkija“ – Panevėžio „Lietkabelis“

Sekmadienis

17 val. Kėdainių „Nevėžis“ – Kauno „Žalgiris“

17.20 val. „Šiauliai“ – Prienų „CBet“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.