EUROLYGA 2023

Į olimpines žaidynes pateko tik keturių Europos šalių krepšininkės

Japonijos, JAV, Kinijos, Prancūzijos, Kanados, Belgijos, Serbijos, Ispanijos, Australijos, Puerto Riko, Korėjos ir Nigerijos rinktinės kovos Tokijo olimpinių žaidynių moterų krepšinio turnyre. Galutinis olimpinio turnyro dalyvių sąrašas paaiškėjo sekmadienį trijuose Europos miestuose pasibaigus atrankos varžyboms.

Serbijos krepšininkės iškovojo kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes.<br> Twitter nuotr.
Serbijos krepšininkės iškovojo kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes.<br> Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2020, 11:29 PM, atnaujinta Feb 9, 2020, 11:31 PM

Moterų krepšinio olimpinė atranka vyko kitaip nei vyrų. Vasario 6-9 dienomis surengtame atrankos turnyre dalyvavo 16 komandų, tarp kurių buvo Japonijos ir JAV rinktinės, jau anksčiau gavusios teisę varžytis olimpiniame Tokijuje. Likusios 14 komandų kovojo dėl 10 kelialapių.

Komandos buvo padalintos į keturias grupes, kurių varžybos vyko Ostendėje, Burže ir Belgrade (Serbijos sostinėje vyko dviejų grupių turnyrai). Iš kiekvienos atrankos grupės į olimpines žaidynes pateko po tris komandas, skaičiuojant Japoniją ir JAV.

Kelialapių į Tokiją neiškovojo tik komandos, atrankos grupėse užėmusios paskutiniąsias vietas. Įrodyti, kad yra vertos dalyvauti olimpinėse žaidynėse, nesugebėjo visas trejas rungtynes pralaimėjusios Didžiosios Britanijos, Švedijos, Brazilijos ir Mozambiko krepšininkės.

Sekmadienį paskutiniajame ture lemiamose rungtynėse britės nusileido ispanėms 69:79, švedės – belgėms 53:61, brazilės – australėms 72:86, mozambikietės – serbėms 48:76.

Geriausiai atrankos turnyre žaidė po tris pergales iškovojusios JAV, Kinijos, Prancūzijos ir Kanados rinktinės.

Paskutinėse, nieko nelėmusiose atrankos turnyro rungtynėse Belgrade staigmeną brandino Nigerijos rinktinė. Afrikos čempionių komanda, kurios dauguma žaidėjų yra Nigerijoje šaknų turinčios amerikietės, ilgai dviženkliu skirtumu pirmavo prieš pasaulio čempionę JAV rinktinę. Vis dėlto ketvirtajame kėlinyje JAV komanda susikaupė ir iškovojo pergalę 76:71.

JAV rinktinė oficialiose varžybose, neskaičiuojant Amerikos turnyrų, kuriuose žaidė rezervine sudėtimi, pralaimėjimo nepatyrė nuo 2006 metų pasaulio čempionato.

Tokijuje žais neįprastai mažai Europos komandų – tik keturios. Amerikai ir Azijai olimpinėse žaidynėse atstovaus po tris rinktines, Afrikai ir Okeanijai – po vieną.

Prieš ketverius metus Rio de Žaneire kovojo penkios Europos, trys Amerikos, dvi Azijos, po vieną Okeanijos ir Afrikos komandą. Į 2012 metų olimpines žaidynes Europa delegavo šešias komandas, į 2008 metų – penkias, į 2004 metų – keturias (tarp jų buvo žaidynių šeimininkė Graikija).

Olimpinėse žaidynėse moterų krepšinio turnyras bus rengiamas dvyliktąjį kartą. Nė vienos šalies krepšininkės nedalyvavo visose žaidynėse, o rekordininkė yra JAV rinktinė. Ji į olimpines žaidynes pateko vienuoliktąjį kartą. Amerikietės praleido tik 1980 metų Maskvos olimpines žaidynes, kurias JAV boikotavo.

Australijos rinktinė olimpinėse žaidynėse dalyvaus dešimtąjį kartą, Kinijos – devintąjį, Kanados ir Korėjos – septintąjį, Ispanijos ir Japonijos – penktąjį, Prancūzijos – ketvirtąjį, Serbijos ir Nigerijos – antrąjį, Belgijos ir Puerto Riko – pirmąjį.

3 turas

Ostendės grupė

Švedija – Belgija 53:61, Kanada – Japonija 70:68.

Lentelė: Kanada – 3, Belgija – 2, Japonija – 1, Švedija – 0.

Buržo grupė

Brazilija – Australija 72:86, Prancūzija – Puerto Rikas 89:51.

Lentelė: Prancūzija – 3, Australija – 2, Puerto Rikas – 1, Brazilija – 0.

Belgrado 1 grupė

Serbija – Mozambikas 76:48, Nigerija – JAV 71:76.

Lentelė: JAV – 3, Serbija – 2, Nigerija – 1, Mozambikas – 0.

Belgrado 2 grupė

Korėja – Kinija 60:100, Didžioji Britanija – Ispanija 69:79.

Lentelė: Kinija – 3, Ispanija – 2, Korėja – 1, Didžioji Britanija – 0.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.