EUROLYGA 2023

Krepšinio taurių savaitė: netikėtai parblokšta „Barcelona“, rezultatyvus A. Kulboka ir užribyje likę lietuviai

Du vidurio puolėjai Mindaugas Kupšas ir Artūras Gudaitis ketvirtadienį neturėjo galimybės prisidėti prie savo komandų pergalių. M.Kupšas iš Jeruzalės „Hapoel“ dėl legionierių limito praleido Izraelio taurės finalo rungtynes, o A.Gudaitis iš Milano „Olimpia“ dėl tos pačios priežasties nežaidė Italijos taurės ketvirtfinalyje. Ispanijos taurės ketvirtfinalyje rezultatyviai žaidė „Bilbao“ puolėjas Arnoldas Kulboka, bet jo komanda į kitą etapą nepateko.

 Nikola Mirotičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Nikola Mirotičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Kulboka 
A.Kulboka 
Artūras Gudaitis <br>Twitter nuotr.
Artūras Gudaitis <br>Twitter nuotr.
Nikola Mirotičius ir Ante Tomičius.<br>Twitter nuotr.
Nikola Mirotičius ir Ante Tomičius.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 14, 2020, 7:10 AM

Izraelio taurė

Finalas: Jeruzalės „Hapoel“ – Naharijos „Ironi“ 92:89 (J.Brownas 26, J.Feldeine‘as 23/ D.Watersas 26, J.McNealas 20).

Jeruzalės komanda po permainingos kovos laimėjo finalo rungtynes ir šeštą kartą iškovojo šalies taurę. Šis prizas „raudoniesiems“ jau buvo įteiktas 1996, 1997, 2007, 2008 ir 2019 metais. Įdomu, kad „Hapoel“ taurę visuomet iškovoja po du kartus iš eilės.

Jeruzalės krepšininkai šį sezoną laimėjo ir Izraelio lygos taurę, dėl kurios komandos kovojo rugsėjo mėnesį, prieš prasidedant čempionatui. Pernai į „Hapoel“ perėjęs Mindaugas Kupšas žaidė lygos taurės finale, bet nuo tada dėl legionierių limito nebuvo registruotas nė vieneriose Izraelio lygos ar Izraelio taurės rungtynėse ir savo komandai atstovauja tik Čempionų lygoje.

Naharijos klubas pirmą kartą žaidė Izraelio taurės turnyro finale ir nėra iškovojęs nė vieno titulo.

Italijos taurė

Ketvirtfinalis: Milano „Olimpia“ (A.Gudaitis nežaidė) – Kremonos „Vanoli“ 86:62,

Bolonijos „Virtus“ – Venecijos „Reyer“ 81:82 (S.Markovičius 18, M.Teodosičius 15/ S.Tonutas 16, A.Daye 15).

„Olimpia“ ketvirtadienį dėl legionierių limito neregistravo Artūro Gudaičio ir ketvirtfinalyje be jokio vargo nugalėjo praėjusių metų taurės laimėtoją Kremonos komandą.

Pusfinalyje Milano krepšininkai susitiks su Italijos čempione „Reyer“ komanda, kuri dramatiškoje dvikovoje palaužė šio sezono lyderį „Virtus“ klubą. Venecijos komandai pergalingus taškus likus 5 sek. pelnė Austinas Daye.

„Reyer“ šiuo metu Italijos lygoje užima tik septintąją vietą, „Olimpia“ yra ketvirta.

Ispanijos taurė

Ketvirtfinalis: Madrido „Real“ – „Bilbao“ 93:83 (S.Llullis 19, G.Deckas 16/ J.Rousselle‘is 16, A.Kulboka 13),

Barcelona“ – „Valencia“ 78:82 (N.Mirotičius 25, V.Claveris 15/ M.Tobey 16, B.Dubljevičius 13).

Ispanijos taurė keliaus pas naujus savininkus. Pernai prizą iškovojusi „Barcelona“ šįkart buvo eliminuota jau ketvirtfinalyje, kuriame nusileido beveik visą laiką pirmavusiai „Valencia“ ekipai.

„Valencia“ varžovė pusfinalyje bus „Real“ komanda, gana įtikinamai įveikusi „Bilbao“ krepšininkus, tarp kurių vienas geriausių buvo Arnoldas Kulboka. Lietuvos per 17,5 min. pelnė 13 taškų (1/3 dvitaškių, 3/5 tritaškių, 2/2 baudų).

Islandijos taurė

Pusfinalis: Reikjaviko „Fjolnir“ – „Grindavik“ (V.Vasylius 25) 74:91, Saudzarkrokiro „Tindastoll“ – Gardzabėrio „Stjarnan“ 70:98.

Galingai žaidęs Valdas Vasylius per 32,5 min. pelnė 25 taškus (8/15 dvitaškių, 2/2 tritaškių, 3/5 baudų), atkovojo 8 kamuolius ir kartu su komandos draugais gavo teisę šeštadienį žengti į aikštę per Islandijos taurės finalo rungtynes.

„Grindavik“ iki šiol taurę iškovojo penkis kartus, jo varžovas „Stjarnan“ – keturis. Būtent „Stjarnan“ šį prizą iškovojo praėjusiais metais.

„Stjarnan“ daug geriau žaidžia ir šio sezono Islandijos pirmenybėse, kuriose tvirtai užima pirmąją vietą. Tuo tarpu „Grindavik“ yra tik aštuntas.

Kroatijos taurė

Pusfinalis: Zagrebo „Cibona“ – „Gorica“ 83:73, „Zadar“ – „Split“ 85:75.

Serbijos taurė

Ketvirtfinalis: Belgrado „Crvena Zvezda“ – Belgrado „Radnički“ 107:67, Belgrado „Mega“ (M.Simonovičius 32) – Užicų „Sloboda“ 82:73.

Lenkijos taurė

Ketvirtfinalis: Varšuvos „Legia“ – „Radom“ 58:85, Liublino „Start“ – Vloclaveko „Anwil“ 81:87.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.