EUROLYGA 2023

Iš Bahamų kilęs B. Hiedas paskutiniu metimu išplėšė pergalę NBA Snaiperio konkurse

NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio metu šeštadienį susirungė taikliausieji lygos tritaškininkai, o geriausiojo titulas atiteko „Sacramento Kings“ žaidėjui Buddy Hieldui. Jis finale lemiamu dviejų taškų metimu aplenkė Deviną Bookerį, kuris šį konkursą laimėjęs buvo prieš dvejus metus.

B.Hieldas tapo NBA „Visų Žvaigždžių“ savaitgalio Snaiperio konkurso laimėtoju<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
B.Hieldas tapo NBA „Visų Žvaigždžių“ savaitgalio Snaiperio konkurso laimėtoju<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 16, 2020, 9:08 AM, atnaujinta Feb 16, 2020, 9:43 AM

Tradicinis „Snaiperio“ konkursas šiemet buvo vykdomas pasikeitusiomis taisyklėmis. Kaip ir įprasta, tritaškių konkurso dalyviai mėtė iš penkių taškų aplink krepšį, tačiau skirtingai nei būdavo anksčiau, vienoje iš stotelių krepšininkai pasirinko, kur visi 5 metimai buvo 2 taškų vertės.

Likusiuose taškuose buvo anksčiau galiojusi tvarka – keturi metimai buvo 1 taško vertės, paskutinis dryžuotas kamuolys – 2 taškų.

Taip pat konkurse atsirado dar du žali kamuoliai po vieną, kurie buvo įdėti stovuose, nutolusiuose daugiau nei 9 metrus nuo krepšio, o tikslaus metimo vertė siekė 3 taškus.

Dėl didesnio metimų skaičiaus žaidėjai turėjo ne 60, o 70 sekundžių laiko užbaigti tolimų metimų seriją.

Konkursas buvo vykdomas dviejų ratų sistema, o jame kovojo 8 dalyviai: latvis Davis Bertanis („Washington Wizards“), Trae Youngas („Atlanta Hawks“), Buddy Hieldas („Sacramento Kings“) Devonte Grahamas („Charlotte Hornets“), Joe Harrisas („Brooklyn Nets“), Zachas LaVine'as („Chicago Bulls), Duncanas Robinsonas („Miami Heat“) ir Devinas Bookeris (Phoenix Suns“).

Pirmajame konkurso etape B.Hieldas ir D.Bookeris surinko po 27 taškus, o trečias likęs D.Bertanis – 26. Šie trys krepšininkai ir pateko į finalą.

Finaliniame etape latviui ne itin sekėsi, tačiau jis surinko 22 balus, D.Bookeris – 26, tad iš Bahamų salų kilusiam B.Hieldui reikėjo surinkti dar bent tašku daugiau.

Tai jam pavyko padaryti: prieš paskutinį metimą B.Hieldas turėjo 25 taškus, tačiau pataikė dviejų taškų vertą metimą ir taip tapo nugalėtoju.

„Girdėjau salės komentatoriaus žodžius, kad turiu 25 arba 26 taškus. Tada supratau, kad turiu pataikyti paskutinį metimą. Ties šiuo metimu buvau labai susikoncentravęs“, – sakė Bahamų salų krepšininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?