EUROLYGA 2023

Krepšinio taurių batalijos Europoje: lemiami metimai aidint sirenai ir buvusių LKL žaidėjų spindesys

Daugelyje užsienio šalių nacionalinių krepšinio taurių rungtynės šeštadienį vyko daug atkakliau nei Lietuvoje. Čekijos taurės savininkai paaiškėjo tik per pratęsimą, Slovėnijos taurės pusfinalio nugalėtojus nulėmė aidint pratęsimo sirenai pataikytas tritaškis, o Sauliaus Kulviečio ekipa Prancūzijos lygos taurės pusfinalyje pergalę fantastišku dėjimu irgi išplėšė paskutinę akimirką.

Artūras Gudaitis dėl legionierių limito nežaidė Italijos taurės mačų<br>twitter.com nuotr.
Artūras Gudaitis dėl legionierių limito nežaidė Italijos taurės mačų<br>twitter.com nuotr.
Saulius Kulvietis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Saulius Kulvietis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Billy Baronas<br>D.Umbraso nuotr.
Billy Baronas<br>D.Umbraso nuotr.
Artūras Gudaitis dėl legionierių limito nežaidė Italijos taurės mačų<br>twitter.com nuotr.
Artūras Gudaitis dėl legionierių limito nežaidė Italijos taurės mačų<br>twitter.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 16, 2020, 9:21 AM, atnaujinta Feb 16, 2020, 9:22 AM

Keliuose mačuose spindėjo buvę LKL klubų žaidėjai: pergalingą tritaškį paskutinę sekundę pataikęs Billy Baronas, Dominikas Mavra, Kyle‘as Weaveris ir Chase‘as Simonas. Tuo tarpu Artūrui Gudaičiui vėl neatsirado vietos Milano „Olimpia“ dvyliktuke, o jo komanda buvo išspirta iš Italijos taurės turnyro.

Ispanijos taurė

Pusfinalis: Madrido „Real“ – „Valencia“ 91:68 (A.Randolphas 16, F.Campazzo 15/ A.Abalde 12),

Malagos „Unicaja“ – „Andorra“ 92:59 (J.Fernandezas 19, M.Ejimas 15, ... D.Thompsonas 6, A.Toupane‘as 5/ C.Hannah 16).

Pusfinalio rungtynes be didelio vargo laimėjo „Real“ ir turnyro šeimininkė „Unicaja“.

„Real“ finale žais jau 49-ąjį kartą, o taurę iki šiol laimėjo 27 kartus (pastarąjį kartą – 2017 m.). Tuo tarpu „Unicaja“ į finalą pateko vos trečią kartą, o taurę iškovojo tik 2005 metais. Beje, prieš 15 metų Malagos krepšininkai lemiamose rungtynėse nugalėjo ne ką kitą, o Madrido klubą.

Italijos taurė

Pusfinalis: Milano „Olimpia“ – Venecijos „Reyer“ 63:67 (S.Rodriguezas 15, L.Scola 14; A.Gudaitis neregistruotas/ M.Wattas 16),

Brindizio „Happy Casa“ – Bolonijos „Fortitudo“ 78:53 (J.Brownas 18, A.Banksas 11/ H.Simsas ir D.Cinciarini po 10).

Turtingiausiam Italijos klubui „Olimpia“ teks ir toliau kęsti titulų badą. Italijos taurės pusfinalyje Milano krepšininkai atsitrenkė į „Reyer“ gynybą ir pasitraukė iš kovos dėl pirmojo metų prizo.

Tiesa, rungtynių pradžioje atrodė, jog „Reyer“ gynybos visai nėra – 7-ąją minutę „Olimpia“ pirmavo 19:7. Tačiau paskui Milano komanda per 33 minutes pelnė vos 44 taškus, o žaidimo vadžias į savo rankas perėmusi Venecijos ekipa trečiojo kėlinio pradžioje persvėrė rezultatą ir išsiuntė varžovus namo.

Milano komanda vėl žaidė be Artūro Gudaičio, kuris nebuvo įtrauktas į dvyliktuką dėl legionierių limito. Lietuvis nedalyvavo ir ketvirtfinalio rungtynėse.

Beje, „Reyer“ yra praėjusių metų Italijos čempionas, bet šiuo metu „Serie A“ dalijasi tik septintąją vietą. Kita taurės turnyro finalininkė „Happy Casa“ šalies čempionate užima penktąją vietą.

„Reyer“ finale žais pirmą kartą, o „Happy Casa“ pernai pirmą kartą pateko į finalą, bet jame nusileido Kremonos „Vanoli“ ekipai.

Prancūzijos lygos taurė

Pusfinalis: Dižono JDA – „Monaco“ 83:81 (R.Sulaimonas 24, R.Solomonas 14, ... S.Kulvietis 4/ N.Cole‘as 19, D.Bostas 14),

Vilerbano ASVEL – „Boulogne-Levallois“ 88:59 (I.Bako 15/ V.Chikoko 14).

Dižono ekipos pergalę permainingame mūšyje nulėmė paskutinę sekundę Richardo Solomono atliktas fantastiškas dėjimas. JDA puolėjas Saulius Kulvietis žaidė 8 min. ir pelnė 4 taškus (4/4 baudų).

Ir JDA, ir jos būsimoji varžovė finale ASVEL komanda lygos taurę kol kas laimėjo po vieną kartą. Į Dižoną šis prizas buvo atvežtas 2004 metais, į Vilerbaną – 2010 metais.

Beje, Prancūzijos lygoje šiuo metu pirmąją vietą dalijasi Dižono ir Monako komandos, o čempiono vardą ginantis Vilerbano klubas atsilieka vienu tašku.

Serbijos taurė

Pusfinalis: Belgrado „Crvena Zvezda“ – Belgrado „Mega“ 80:79 (K.Punteris 22, B.Baronas 18, V.Štimacas 10/ K.Perry 20),

Belgrado „Partizan“ – Belgrado FMP 85:77.

Ketvirtus metus iš eilės finale susitiks du Belgrado milžinai „Partizan“ ir „Crvena Zvezda“. Tačiau patekti į finalą abiem garsiausiems Serbijos klubams buvo nelengva, o „Crvena Zvezda“ apskritai stovėjo ant prarajos krašto. Vis dėlto šią komandą išgelbėjo paskutinę sekundę tritaškį pataikęs buvęs Vilniaus „Ryto“ gynėjas Billy Baronas.

Lenkijos taurė

Pusfinalis: „Radom“ – Vlocleveko „Anwil“ (Ch.Simonas 26) 89:108, Zeliona Guros „Stelmet“ – Torūnės „Polski Cukier“ (K.Weaveris 17) 69:72.

Abiejose į finalą patekusiose komandose rezultatyviausiai žaidė buvę LKL krepšininkai Chase‘as Simonas ir Kyle‘as Weaveris.

Slovėnijos taurė

Pusfinalis: Koperio „Primorska“ (Ž.Dimecas 9) – Domžalų „Helios“ 80:72, Liublianos „Olimpija“ – Novo Mesto „Krka“ 93:92 (po pratęsimo).

Prieš šį sezoną biudžetą ženkliai padidinusi „Olimpija“ pusfinalio dvikovoje buvo per plauką nuo nesėkmės. Liublianos krepšininkai ketvirtojo kėlinio pabaigoje per paskutinę minutę pavijo 6 taškų skirtumu pirmavusią Novo Mesto ekipą, o paskutinę pratęsimo akimirką „Olimpija“ pergalę išplėšė tritaškį pataikęs Edo Muričius.

Bosnijos ir Hercegovinos taurė

Pusfinalis: Aleksandrovaco „Igokea“ – „Široki“ 84:64, Sarajevo „Spars“ – Trebinės „Leotar“ 92:66.

Islandijos taurė

Finalas: „Grindavik“ (V.Vasylius 13, 8 atk.kam.) – Gardzabėrio „Stjarnan“ 75:89.

Grindaviko krepšininkai du kėlinius priešinosi Islandijos lygos lyderiui Gardzabėrio klubui, bet po pertraukos sąlygas diktavo „Stjarnan“. „Grindavik“ puolėjas Valdas Vasylius žaidė 36 min., pelnė 13 taškų (6/9 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 1/2 baudų) ir atkovojo 8 kamuolius.

„Stjarnan“ šalies taurę iškovojo penktąjį kartą, tarp jų – antrąjį iš eilės. „Grindavik“ taurę irgi yra laimėjęs penkis kartus, o pastarąjį kartą šiuo prizu džiaugėsi 2014 metais.

Kroatijos taurė

Finalas: „Zadar“ – Zagrebo „Cibona“ 89:76 (D.Mavra 20/ M.Vucičius 20).

Kroatijos taurę „Zadar“ iškovojo septintąjį kartą ir pagal šį skaičių pavijo turnyro rekordininkus „Cibona“ ir Zagrebo „Cedevita“ klubus. Vis dėlto šios pergalės Zadaro sirgaliai laukė ilgai – praėjusį kartą „Zadar“ taurę iškovojo 2007 metais.

Kad krepšinio šventė grįžtų į Zadarą, smarkiai pasistengė ir šio miesto komandoje žaidžiantis buvęs Panevėžio „Lietkabelio“ gynėjas Dominikas Mavra. Jis buvo rezultatyviausias finalo krepšininkas.

Čekijos taurė

Finalas: „Nymburk“ – Prahos USK 100:94 (po pratęsimo; J.Bohačikas 21, V.Hrubanas ir P.Pumprla po 15/ R.Appleby 36).

Nimburko klubas, kuris Čekijos lygoje nuo 2018 metų kovo mėnesio nepralaimėjo nė vienerių rungtynių, sulaukė netikėto pasipriešinimo ir šalies pirmenybėse vos septintąją vietą užimančią USK komandą palaužė tik per pratęsimą.

Įdomu, kad trys rezultatyviausi nugalėtojų žaidėjai buvo čekų krepšininkai Jaromiras Bohačikas, Vojtechas Hrubanas ir Pavelas Pumprla, su kuriais po kelių dienų per Europos čempionato atrankos rungtynes susidurs Lietuvos rinktinė.

Tuo tarpu USK komandą tempė net 36 taškus pelnęs amerikietis Raheemas Appleby.

„Nymburk“ šalies taurę iškovojo 14-ąjį kartą, tarp jų – ketvirtąjį iš eilės. Ši serija galėjo būti dar ilgesnė, tačiau dešimtmečio viduryje „Nymburk“ praleido du Čekijos taurės turnyrus, nes varžėsi Rusijos rengiamoje Vieningoje lygoje.

Slovakijos taurė

Finalas: „Prievidza“ – „Lučenec“ 75:63.

Prievidzos klubas šalies taurę iškovojo pirmą kartą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.