EUROLYGA 2023

NBA dėjimų konkurse prireikė dviejų pratęsimų, o pralaimėjęs finalą A. Gordonas liejo apmaudą į teisėjų pusę

NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio metu Čikagoje šeštadienį įvyko daugelio mėgstamas dėjimų konkursas, kurį laimėjo „Miami Heat“ atstovas Derrickas Jonesas.

  Derrickas Jonesas laimėjo dėjimų konkursą<br> AP/Scanpix.com nuotr.
  Derrickas Jonesas laimėjo dėjimų konkursą<br> AP/Scanpix.com nuotr.
226 cm ūgio Tacko Fallą peršokęs A.Gordonas nesužavėjo arbitrų<br> AP/Scanpix.com nuotr.
226 cm ūgio Tacko Fallą peršokęs A.Gordonas nesužavėjo arbitrų<br> AP/Scanpix.com nuotr.
  Derrickas Jonesas laimėjo dėjimų konkursą<br> AP/Scanpix.com nuotr.
  Derrickas Jonesas laimėjo dėjimų konkursą<br> AP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 16, 2020, 8:22 AM, atnaujinta Feb 16, 2020, 8:30 AM

Konkurse varžėsi keturi krepšininkai dviem etapais: pirmajame kiekvienas dalyvis turėjo po du bandymus, o dėjimus nuo 6 iki 10 balų vertino penki teisėjai.

Du daugiausiai balų iš viso surinkę krepšininkai turėjo susikauti finale. Jame rezultatai anuliavosi ir dalyviai turėjo po du bandymus.

Šiame konkurse dalyvavo keturi krepšininkai: Dwightas Howardas („Los Angeles Lakers“) Patas Connaughtonas („Milwaukee Bucks“) Derrickas Jonesas („Miami Heat“) Aaronas Gordonas („Orlando Magic“)

Pradžioje D.Joneso dėjimas teisėjų nesužavėjo– gavo 46 balus, tačiau antruoju bandymu žaidėjas surinko 50 balų ir prasibrovė į finalą.

Antruoju finalo dalyviu tapo dukart po 50 balų gavęs Aaronas Gordonas. Kiti du žaidėjai tenkinosi kuklesniais balais: Dwightas Howardas surinko 41 ir 49 įskaitinius balus, o Patas Connaughtonas – 45 ir 50.

Finale abu krepšininkai už du bandymus gavo po 50 balų, tad teko rengti savotišką pratęsimą. Tiesa, šokinėdami per žmones abu finalininkai ir vėl neišsiaiškino laimėtojo, tad prireikė dar vieno dėjimų etapo.

D.Jonesas įkrovė kamuolį į krepšį atsispyręs beveik nuo baudos metimo linijos ir už tai gavo 48 balus. Tuo tarpu 226 cm ūgio Tacko Fallą peršokęs A.Gordonas nesužavėjo arbitrų – gavo 47 balus ir tarpusavio akistata buvo baigta.

Įdomiausia, kad su šiuo teisėjų sprendimu nesutiko salė žiūrovai ir komentatoriai, kurie buvo įsitikinę A.Gordono pergale – jo dėjimas buvo neva įspūdingesnis.

„Viskas baigta, daugiau šiuose konkursuose nedalyvausiu. Jaučiu, kad turėjau turėti du titulus, bet jų nėra“, – apmaudą liejo A.Gordonas.

Tai buvo antras A.Gordono pralaimėjimas dėjimų konkurse. 2016 metas jis taip pat po atkaklios kovos turėjo pripažinti Zacho LaVine’o pranašumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.