EUROLYGA 2023

NBA arenose – štilis iki ketvirtadienio prieš audringą reguliariojo sezono finišą

Po Visų žvaigždžių savaitgalio – neįprasta tyla NBA arenose. Ryškiausios lygos žvaigždės iki ketvirtadienio dažniau bus matomos ne treniruočių arenose, o brangiuose kurortuose.

Po žvaigždžių savaitgalio – trumpai pertrauka NBA čempionate.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Po žvaigždžių savaitgalio – trumpai pertrauka NBA čempionate.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Po žvaigždžių savaitgalio – trumpai pertrauka NBA čempionate.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Po žvaigždžių savaitgalio – trumpai pertrauka NBA čempionate.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Po žvaigždžių savaitgalio – trumpai pertrauka NBA čempionate.<br>AP/Scanpix nuotr.
Po žvaigždžių savaitgalio – trumpai pertrauka NBA čempionate.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 18, 2020, 8:06 AM, atnaujinta Feb 18, 2020, 3:02 PM

Krepšininkai naudojasi galimybe atsikvėpti prieš laukiantį aštuonių savaičių sprintą – reguliariojo sezono finišą. Komandoms liko po 25-29 rungtynes ir tada liks tik 16 geriausių, kurios dalyvaus atkrintamosiose varžybose.

Dauguma komandų savo paskutines rungtynes prieš pertrauką sužaidė dar vasario 13-ąją, o tada žaidėjai, kuriems nereikėjo vykti į renginius Čikagoje, sėdo į privačius lėktuvus ir išskrido į tokias vietas kaip Majamis, Terkso ir Kaiko salos ar Bahamos. Kiti tai padarė iškart po savaitgalio, kuris baigėsi LeBrono komandos pergale 157:155 prieš Giannio komandą.

Kam trys keturios dienos, o kam – ir savaitė išsvajoto poilsio sezono įkarštyje.

„Iki visų žvaigždžių savaitgalio mes gyvename tik krepšiniu. Todėl ir esame čia. Tai mes darome kiekvieną dieną. Šis savaitgalis buvo skirtas ne šeimoms, o krepšinio gerbėjams, todėl po sekmadienio rungtynių aš stengiuosi rasti porą dienų pabėgimui ir atsigavimui, kad būčiau pasirengęs likusiai reguliariojo sezono daliai“, – Čikagoje kalbėjo „Los Angeles Lakers“ lyderis LeBronas Jamesas.

Ketvirtadienį į NBA arenas sugrįš 12 komandų, o penktadienį žais ir visos kitos, išskyrus „Los Angeles Clippers“, kuri rungtyniaus tik šeštadienį.

Tačiau ne visų ekipų laukia dramatiškas reguliariojo sezono finišas.

Absoliuti lyderė „Milwaukee Bucks“ (46/8) jau beveik rami dėl reguliariojo sezono nugalėtojos vardo ir statistiškai užsitikrins vietą atkrintamosiose varžybose artimiausią savaitgalį.

„Mūsų darbas yra laimėti diena po dienos. Norime laimėti kuo daugiau rungtynių, bet didžiausias tikslas yra laimėti titulą. Puiku laimėti visas rungtynes, bet negali pamesti pagrindinio tikslo“, – kalbėjo „Bucks“ lyderis Giannis Antetokounmpo.

Iš esmės aiškios yra 13 iš 16 atkrintamųjų varžybų dalyvių, o dėl likusių trijų vietų dar gali vykti kova, tačiau Rytuose „Brooklyn Nets“ (25/28) bei „Orlando Magic“ (24/31) ir Vakaruose „Memphis Grizzlies“ (28/26) turi šiokią tokią persvarą prieš konkurentus.

„Smagu būti lyderių pozicijoje. Jei esi Nr. 1 Vakaruose, vadinasi, darai kai ką gero Los Andžele. Esu sužavėtas mūsų komanda ir tarpusavio ryšiais. Nekantriai laukiu antros sezono dalies – žiūrėsime ką galima nuveikti. Yra ką gerinti, bet šiuo metu mums sekasi labai gerai“, – kalbėjo „Los Angeles Lakers“ (40/15) centras Anthony Davisas.

Jei komandų rikiuotė nesikeis, į atkrintamąsias varžybas pateks 12 iš 16 praėjusio sezono kovose dėl titulo dalyvavusių komandų.

Tarp nepatekusių ekipų ilgiausią prastą seriją pratęs „Sacramento Kings“, kurie jau 14 sezoną iš eilės eis atostogų iškart po reguliariojo sezono.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.