EUROLYGA 2023

Lietuvos krepšininkės Europos turnyrų rungtynėse liko tuščiomis

Trečiadienį pralaimėjimus Europos turnyruose patyrė visos trys komandos, kuriose žaidžia Lietuvos krepšininkės. Breno „Castors“ su Egle Šikšniūte ir Venecijos „Reyer“ su Gintare Petronyte pralaimėjo Eurolygos grupių dalies priešpaskutiniojo turo rungtynes, o Gernikos „Bizkaia“ patyrė nesėkmę Europos taurės atkrintamųjų varžybų trečiojo etapo pirmosiose rungtynėse.

Gintarė Petronytė pelnė 16 taškų.<br>fiba.basketball.com nuotr
Gintarė Petronytė pelnė 16 taškų.<br>fiba.basketball.com nuotr
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 20, 2020, 6:29 AM

Eurolyga. Galimybe pagerinti padėtį Eurolygos turnyro lentelėje nepasinaudojo Breno „Castors“, išvykoje pralaimėjusi A grupės autsaiderei Mersino „Cukurova“ komandai 60:70. „Castors“ vidurio puolėja Eglė Šikšniūtė žaidė 20,5 min., pelnė 5 taškus (2/3 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 1/2 baudų) ir atkovojo 3 kamuolius.

Pirmosiomis minutėmis atrodė, kad Breno krepšininkės gali pasiekti lengvą pergalę – jos antrojo kėlinio pradžioje pirmavo 24:11. Tačiau greitai viskas apsivertė aukštyn kojomis ir nuo antrojo kėlinio vidurio geriau žaidė Mersino ekipa.

Venecijos „Reyer“ šiame ture vykdė beveik neįvykdoma misiją – išvykoje žaidė su viena stipriausių Europos komandų Prahos USK. Staigmenos nebuvo – Prahos krepšininkės sutriuškino viešnias iš Italijos 89:57. „Reyer“ vidurio puolėja Gintarė Petronytė per 25,5 min. pelnė 16 taškų (5/7 dvitaškių, 1/1 tritaškio, 3/4 baudų) ir atkovojo 2 kamuolius.

Padėtis. Abi lietuvių komandos jau prieš kelias savaites prarado galimybes patekti į Eurolygos atkrintamąsias varžybas, tačiau kovoja dėl teisės pereiti į Europos taurės atkrintamąsias varžybas. Bilietus į žemesnio rango turnyrą gaus komandos, kurios Eurolygos grupėse užims penktąją ir šeštąją vietas.

A grupėje dėl penktosios ir šeštosios vietų kovoja keturios komandos: „Reyer“ (turi 4 pergales), „Castors“, „Cukurova“ ir Rygos TTT (po 3). Kitą savaitę paskutiniame ture „Reyer“ namie žais su TTT, „Castors“ irgi namie – su USK.

Kelialapius į ketvirtfinalį šioje grupėje užsitikrino Jekaterinburgo UGMK (12), USK (11), Buržo „Tango“ ir Orenburgo „Nadežda“ (po 8).

B grupėje padėtis painesnė, o kelialapį į ketvirtfinalį užsitikrino tik Stambulo „Fenerbahçe“ (11).

Liono ASVEL komanda, kuriai atstovauja Justė Jocytė, šio turo rungtynes išvykoje su Gdynės „Arka“ klubu žais ketvirtadienį.

Taškai. Trečiadienį per B grupės rungtynes blykstelėjo „Fenerbahçe“ puolėja Cecilia Zandalasini. 23 metų italė tapo penktąja krepšininke, kuriai šį sezoną pavyko pelnyti 30 ar daugiau taškų.

C.Zandalasini įmetė 30 taškų į „Lattes-Montpellier“ krepšį, o grupės lyderė „Fenerbahçe“ šventė pergalę 74:58.

Sezono rekordas priklauso amerikietei Alyssai Thomas iš USK. Ji dar spalio mėnesį įmetė 31 tašką per rungtynes su „Tango“. Po 30 taškų yra įmetusios amerikietės Stephanie Mavunga ir Sheylani Peddy (abi iš „Lattes-Montpellier“) bei rusė Marija Vadejeva (UGMK).

Europos taurė. Trečiadienį taip pat buvo žaidžiamos Europos taurės atkrintamųjų varžybų trečiojo etapo pirmosios rungtynės. Jos nesėkmingai susiklostė „Bizkaia“ ekipai, kuri savo aikštėje pralaimėjo „Valencia“ komandai 61:71. „Bizkaia“ puolėja Gintarė Mažionytė per 14 min. pelnė 2 taškus (0/1 tritaškio, 2/2 baudų).

Gernikos krepšininkės ketvirtojo kėlinio pradžioje dar pirmavo 52:46, bet likusią mačo dalį pralaimėjo 9:25.

Beje, Ispanijos lygoje „Bizkaia“ užima antrąją vietą, „Valencia“ – tik ketvirtąją.

Eurolyga. 13 turas

A grupė

Mersino „Cukurova“ – Breno „Castors“ (E.Šikšniūtė 5) 70:60,

Prahos USK – Venecijos „Reyer“ (G.Petronytė 16) 89:57,

Rygos TTT – Orenburgo „Nadežda“ 55:65, Buržo „Tango“ – Jekaterinburgo UGMK 51:87.

Lentelė: UGMK – 12, USK – 11, „Tango“ ir „Nadežda“ – po 8, „Reyer“ – 4, TTT, „Castors“ ir „Cukurova“ – po 3.

B grupė

Stambulo „Fenerbahçe“ (C.Zandalasini 30) – „Lattes-Montpellier“ 74:58.

Lentelė: „Fenerbahçe“ – 11, Skijaus „Famila“ ir „Lattes-Montpellier“ – po 7, „Sopron“ ir Liono ASVEL – po 6, Kursko „Dinamo“ – 5, Žeronos „Uni“ – 4, Gdynės „Arka“ – 3.

Europos taurė. Atkrintamųjų varžybų trečiojo etapo pirmosios rungtynės

Gernikos „Bizkaia“ (G.Mažionytė 2) – „Valencia“ 61:71, „Orman“ – „Landes“ 79:82.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Rusija pradėjo sausumos puolimą Charkive