EUROLYGA 2023

Š. Jasikevičiaus pagirtas M. Gebenas įsitikinęs – pergalę kauniečiai privalėjo užsitarnauti Lrytas.lt iš Vitorijos

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį Eurolygoje daugiau kaip du kėlinius kankinosi su Vitorijos „Baskonia“ komanda, tačiau galiausiai susitvarkė su Duško Ivanovičiaus vedama baskų ekipa 74:60. Kauniečiai atsirevanšavo už nesėkmę šio sezono Eurolygos starte, kai ispanai skėlė antausį žalgiriečiams 70:58.

Martinas Gebenas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Martinas Gebenas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Martinas Gebenas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Martinas Gebenas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

specialiai lrytas.lt iš Vitorijos (Ispanija)

Feb 21, 2020, 9:35 AM, atnaujinta Feb 21, 2020, 12:27 PM

Po pergalės „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius dėkojo ir ekipos aukštaūgiui Martinui Gebenui, kuris per 9 sužaistas minutes sugebėjo pelnyti 7 taškus atkovojo 4 ir perėmė vieną kamuolį bei surinko 11 naudingumo balų.

„Į aikštę Martiną įmečiau labai nedėkingu metu. Jis ne tik nesudegė, bet kaip suoliuko žaidėjas davė komandai. Jis įnešė į žaidimą energijos – tą suoliuko žaidėjai privalo padaryti, turi duoti. Jis buvo labai solidus, jo minutės labai svarbios buvo“, – pagyrų M.Gebenui negailėjo „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius.

Pats krepšininkas tikino, kad ne itin sėkmingus du kėlinius kauniečiams lėmė tai, kad „Baskonia“ pakeitė gynybos sistemą ir teko prie jos derintis.

„Pirmoji dalis buvo klampoka. Buvo mūsų taktinių klaidų, šiek tiek nesusikaupimo. Ruošiamės kažkiek kitokiai jų gynybai, bet jie parodė kitokią gynybos sistemą, todėl pritrūko šiek tiek laiko prisitaikyti prie to“, – aiškino M.Gebenas.

Kauniečiai tiesiog įspūdingai žaidė po krepšiais, sugebėję susirinkti net 43 kamuolius, iš kurių 17 – po varžovų krepšiu.

Tuo metu „Baskonia“ sugebėjo atkovoti vos 22 kamuolius.

„Žinojome, kad ketvirtoje ir penktoje pozicijose jie yra labai dideli. Bandėme iš karto susikaupti ties atkovotais kamuoliais. Žinojome, kad negalime pralaimėti tos kovos arba bent jau nepralaimėti labai stipriai. Labai smagu, kad pavyko juos nugalėti kovoje dėl atšokusių kamuolių“, – tikino M.Gebenas.

- Pirmoje tarpusavio dvikovoje 221 cm ūgio Y.Fallas pridarė nemažai problemų. Šįkart pavyko jį išjungti ir jis pelnė vos 2 taškus. Kaip tai pavyko?

– Tiesiog žinojome, koks jis žaidėjas ir kaip reikia prieš jį žaisti. Pirmosiose rungtynėse lipome į medį, jis pasinaudojo savo ūgiu ir blokavo daug metimų. Šiandien bandėme priversti jį žaisti daugiau pikenrolų ir nuvarginti tokio dydžio žaidėją.

– Šiandien jūsų išėjimas į aikštę buvo labai sėkmingas. Kaip įvertintumėte savo žaidimą?

– Gerai. Man svarbiausia, kai tik gaunu šansą, yra juo pasinaudoti ir padėti komandai. Smagu, kad tai šiandien pavyko padaryti.

– Ar „Baskonia“ atidavė pergalę, ar vis dėlto jums ją teko traukti iš jų rankų?

– Mums tą pergalę reikėjo užsitarnauti. Nesvarbu, kaip jie žaidžia, mes turime žaisti kokybiškai tiek gynyboje, tiek ir puolime. Puolime. Manau, mes dirbome, rungtynės gal nebuvo gražios visas 40 minučių, bet susikaupėme ir padarėme tą darbą, kurį reikėjo padaryti.

– Emocijos rūbinėje šįkart tokios garsios, jog atrodė, kad laimėjote dar vieną taurę. Kuo ši pergalė tokia svarbi?

– Visų pirma, pralaimėjome jiems pirmąsias rungtynes, tai norėjosi revanšo. Visų antra, jie yra šalia mūsų turnyrinėje lentelėje. Tad motyvacijos netrūko, norėjome revanšo ir tai padeda mums siekti vietos atkrintamosiose akistatose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.