EUROLYGA 2023

Į Lietuvos rinktinę sugrįžęs Donatas Motiejūnas jau turėjo ir atsiprašyti sirgalių

Donatas Motiejūnas penktadienio vakarą Belgijos Monso mieste pirmą kartą nuo 2017-ųjų apsivilko Lietuvos rinktinės marškinėlius, tačiau vargu ar jis norėtų kam pasakoti šios istorijos detales. Sugrįžimas į ekipą vadovaujant naujam strategui Dariui Maskoliūnui nebuvo rožėmis klostas – Lietuvos rinktinė pirmajame 2021-ųjų Europos čempionato C grupės atrankos mače net 65:86 leido save sumaitoti Belgijos ekipai ir patyrė skaudžiausią nesėkmę tarpusavo akistatose.

 Donatas Motiejūnas<br>Fiba.com nuotr.
 Donatas Motiejūnas<br>Fiba.com nuotr.
 Donatas Motiejūnas<br>Fiba.com nuotr.
 Donatas Motiejūnas<br>Fiba.com nuotr.
 Donatas Motiejūnas<br>G.Šiupario nuotr.
 Donatas Motiejūnas<br>G.Šiupario nuotr.
 Donatas Motiejūnas<br>G.Šiupario nuotr.
 Donatas Motiejūnas<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

specialiai lrytas.lt iš Monso (Belgija)

Feb 22, 2020, 10:24 AM, atnaujinta Feb 22, 2020, 1:57 PM

D.Motiejūnas buvo rezultatyviausias Lietuvos ekipos žaidėjas, per 24 minutes pelnęs 17 taškų, atkovojęs 5 kamuolius bei surinkęs 13 naudingumo balų. Tiesa, strategas D.Maskoliūnas po tragiško mačo tikino, kad tikėjosi iš krepšininko daugiau.

„Donatas įmetė 17 taškų, viskas gerai, bet mane baugina jo fizinė būklė. Jis dvi-tris minutes žaidžia, po to sėda. Labai matėsi – jam trūksta žaidybinio ritmo. Pradžioje bandėme per jį žaisti, bet... Kovojo, stengėsi, bet ne tiek, kiek iš jo tikimės. O ypač gynyboje“ kalbėjo D.Maskoliūnas.

„Visų pirma treneris akcentavo prieš varžybas, kad reikia stabdyti jų greitą puolimą, neleisti jiems bėgti, ypač todėl, kad jie žaidžia namuose bei neleisti išmesti laisvų tritaškių, ką jie ir darė nuo pat pradžių.

Kaltinti galime tik patys save, kadangi nesilaikėme trenerio nurodymų“, – apie nevykusį mačą kalbėjo viena iš didžiausių rinktinės žvaigždžių D.Motiejūnas.

– Ar matėsi kažkokių panikos ženklų komandoje?

– Vis tiek, kaip sakoma, nereikia čia ieškoti pasiteisinimų. Galvoju, kad susikaustymas tikrai vis tiek buvo – juk atstovaujame Lietuvai.

Tai yra kažkiek normalu ir natūralu, bet vis tiek visi esame aukšto lygio žaidėjai, žaidžiame aukštame lygyje ir turėtų tas susikaustymas anksčiau susitvarkyti, o ne tada, kai 34 taškais pralaimi.

– Ar galima kalbėti apie varžovų neįvertinimą?

– Tikrai abejoju. Tiek iš apšilimo, tiek iš kitų ženklų visi buvo gerai nusiteikę. Tiesiog varžovai pataikė metimus, mes nepataikėme.

Tas atstumas vis didėjo ir didėjo. Jie įmetė viską, o mes nesuradome savo metimų, kai jie įmetė viską. Sunku kalbėti po tokių rungtynių. Aš manau, treneris viską pasakė, o mes paprasčiausiai  neįvykdėme trenerio nurodymų.

– Tai nėra jau toks svajonių sugrįžimas į rinktinę – kaip jautėtės pats pralaimėjimo fone?

– Smagu, aišku, kad sugrįžau į rinktinę. Noriu padėkoti sirgaliams – jų tiek atvyko. Tai yra kažkas nerealaus.

Visada šiurpuliai eina per kūną, matant tiek susirinkusių Lietuvos krepšinio fanų bet kur, kur tik žaidžiame. Atleiskite mums už tokias rungtynes ir stengsimės kitas sužaisti geriau.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.