EUROLYGA 2023

M. Kalnietis įvertino rinktinės pralaimėjimą belgams: „Tai katastrofa, visiems išsijungė smegenys“

Į aikštė išėjo kaip favoritai, o išėjo – lyg nuskriausti mokyklinukai. Lietuvos krepšinio rinktinė su trenerio poste debiutavusiu Dariumi Maskoliūnu gėdingai pradėjo 2021-ųjų Europos čempionato atranką: Monso mieste lietuviai beviltiškai nusileido net ne vidutiniokei Belgijai 65:86 (9:23, 12:17, 10:28, 34:18).

Mantas Kalnietis<br>Ž.Gedvilos/BNS nuotr.
Mantas Kalnietis<br>Ž.Gedvilos/BNS nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

specialiai lrytas.lt iš Monso (Belgija)

Feb 22, 2020, 1:15 AM

Per tris kėlinius lietuviai, palaikomi Monse daugiau kaip 300 mūsų sirgalių, sukūrė puikią šventę šeimininkams: darydami klaidas, pramesdami jie leido ramiesiems belgams susikrauti įspūdingą skirtumą 68:31 ir net galingas ketvirtasis kėlinys neleido Lietuvai atsikratyti triuškinamo rezultato.

„Tas ketvirtasis kėlinys, tai kai subinė dega“, – atsiprašinėdamas dėl tokių prastų debiutinių kaip nacionalinės ekipos treneris rungtynių teigė Darius Maskoliūnas.

Jis dar bandydamas apsaugoti komandą aiškino, kad rinktinės nariams patekus į tokią situaciją, privalu visiems kartu iš jos išbristi.

Tuo tarpu ilgametis ekipos narys Mantas Kalnietis vos bandė sulaikyti ašaras kalbant apie tragišką nacionalinės ekipos pasirodymą. Žaidėjas negalėjo suprasti, kaip galėjo atsitikti, kad buvo pralaimėta Belgijai.

„Nėra žodžių – yra vienas žodis „gėda“. Sunku kažką pasakyti – tiek metų atstovauju rinktinei, bet neatsimenu, kad taip viskas beviltiškai būtų. Ir net nestipriausiai Europos ekipai pralaimėta. Net nežinau, ką galima būtų kalbėti, nes viskas buvo blogai“, – emocijas tvardydamas aiškino 33-ejų žaidėjas, rinktinėje žaidžiantis jau 14 metų.

– Kodėl nuo pat pradžių rungtynės nenusisekė. Jau pirmame kėlinyje atsilikote 9:23.

– Nežinau. Jie buvo agresyvesni, bėgo, šoko lipo, o mes niekuo neatsakėme. Buvome pasimetę. Blogiausia, kad vaizdas treniruotėse buvo tikrai labai neblogas. Tai visiška katastrofa – išsijungė visos smegenys, visiems buvo surakintos rankos.

– Kiek tos rankos atsirakino ketvirtame kėlinyje, kai laimėjote jį net 34:18.

– Tai kas čia – kokie čia geri vaizdai. Tai didžiulė katastrofa – prieš belgus... Kažką darėme, kažką keitėme, ėjome va-bank. Bet negalvoju, kad nuo to geriau pasidarė.

– Po dviejų kėlinių buvo tik minus 19, o trečias buvo toks, kad nesinori prisiminti – 10:28. Kodėl nepavyko sugrįžti į rungtynes?

– Tai sakau, nežinau net ir nuo ko pradėti – buvo klaiku. Gynyboje nebuvo jokio susikalbėjimo. Pasirinkome tik vieną gynybos taktiką, bet ir jos visiškai nevykdėme. Absoliučiai viskas ne taip buvo...

– Pirmadienį rungtynės su čekais. Reikia kažką keisti?

– Nėra laiko kažką pakeisti. Tiesiog reikia žinoti, kad būtinas atsidavimas ir suprasti, kad mes žaidžiame už Lietuvą. Ir dėl šios idėjos nevaikščioti po aikštę ar būti kažko išsigandusiam.

– Ar galėjo atsitikti taip, kad varžovai nebuvo įvertinti?

– Europoje jau gali žaisti visi, o ypač tie, kurie kovoja namie. Jei nebūsi susikaupęs, gausi į „fraką“. Negali būti tokių pasiteisinimų – neįvertinome...

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.