EUROLYGA 2023

Prieš „Žalgirio“ rungtynes – koronaviruso dūmai: sprendimas dar nėra priimtas Papildyta SAM ir Eurolygos komentaru

Pasauliui itin akylai stebint ne tik koronoviruso žindinį Kiniją, bet ir naujo protrūko krečiamą Italiją, Lietuvos laukia iššūkis. Penktadienį Kauno „Žalgiris“ savo aikštėje Eurolygos mače priims Milano „Olimpia“ klubą, dėl kurio atvykimo jau buvo kilę klausimų.

„Žalgirio“ komanda<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Žalgirio“ komanda<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Žalgirio“ komanda<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Žalgirio“ komanda<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Žalgirio“ komanda<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Žalgirio“ komanda<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Žalgirio“ komanda<br>zalgiris.lt nuotr.
„Žalgirio“ komanda<br>zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2020-02-24 11:05, atnaujinta 2020-02-24 16:26

Kaip lrytas.lt skelbė anksčiau, Milano „Olimpia“ komanda turėjo apsispręsti, ar iš Šiaurės Italijos, kur fiksuojamas koronoviruso protrūkis, skristi į Kauną.

„Atsakysime, kai turėsime pranešimą“, – pirmadienio rytą lrytas.lt portalui atsakė „Žalgirio“ ekipos komunikacijos vadovas Almantas Kiveris.

Vėliau „Žalgiris“ paskelbė, kad sulaukė žinių iš Italijos – „Olimpia“ klubas nusprendė atskristi.

Ekstremalių situacijų komisija ir šalies Sveikatos apsaugos ministerijos pirmadienį surengė susirinkimą, po kurio nusprendė Lietuvoje siūlyti skelbti valstybės lygio ekstremalią situaciją.

Sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis specialioje konferencijoje teigė, kad kol kas situacija bus stebima. Tačiau sprendimai dėl Eurolygos rungtynių dar nėra priimti.

„Papildomos informacijos yra laukiama iš varžybų organizatorių.

Jokių rekomendacijų kol kas nebuvo. Tačiau buvo kalbama ir su klubo vadovais, ir su organizatoriais. Jokių galutinių sprendimų nėra. Jie turėtų būti artimiausiu metu“, – teigė viceministras.

Milano klubas patvirtino, kad šiuo metu nėra jokių kliūčių keliauti mažoms grupėms ar atskiriems asmenims. „Olimpia“ komanda ruošiasi penktadienio rungtynėms ir, kaip planuota, ketina atvykti į Kauną.

Kauno „Žalgiris“ susisiekė ir su Eurolyga, kuri taip pat seka situaciją. Artimiausiu metu lyga savo viduje aptars situaciją ir įvertins, ar yra realių grėsmių rungtynėms neįvykti, tačiau kol kas jokie pakeitimai tvarkaraštyje nėra numatyti.

Pasisakė Eurolyga

Eurolyga pateikė savo oficialų pranešimą, kuriame kalbama apie situaciją dėl koronaviruso protrūkio šiaurės Italijoje. 

„Mes nuolat stebime situaciją glaudžiai bendradarbiaudami su italų klubais ir komandomis, kurios lankosi varžybose Italijoje. Taip pat sekame pasaulinės sveikatos organizacijos pranešimus ir atsižvelgiame į jos rekomendacijas.

Lyga ir ekipos dėlioja galimus planus esant ekstremaliems įvykiams, kad būtų reaguojama į kiekvieną potencialią situaciją.

Tačiau vis dar neaišku, ar kokia nors iš tų situacijų turės aktyvavimo procesą ir kaip tai galėtų tai atsiliepti Eurolygos ir Europos taurės turnyro komandoms, kurios yra iš Italijos ar turės žaisti Italijoje“, – tikino Eurolyga.

Mirtys Italijoje

Italijos ministras pirmininkas Giuseppe Conte savaitgalį paskelbė, kad nukeliamos trejos sekmadienį įvykusios „Serie A“ futbolo čempionato rungtynės.

Šeštadienį Italijoje jau užfiksuotos pirmosios aukos nuo šio viruso. Veneto regione mirė 78-erių italas, kuris tapo pirmuoju europiečiu mirusiu nuo COVID-19 viruso.

Vėliau Lombardijos regione mirė užsikrėtusi moteris, o jau pirmadienį ir 84-erių vyras. Šiose regionuose buvo atšaukti ne tik futbolo mačai, bet ir uždaromos visos viešosios erdvės.

Gyventojai perspėjami likti namuose. Duris užvėrė garsioji Milano katedra ir Venecijos bazilika, buvo atšaukti žymiojo Venecijos karnavalo renginiai.

Kauno ekipa penktadienio vakarą „Žalgirio“ arenoje pagal tvarkaraštį 20 val. privalo grumtis 26-ojo turo mače su italais. Kauniečiai su 10 pergalių užima 11 vietą, o laipteliu aukščiau su 11 laimėjimų stovi Milano klubas.

„Žalgirio“ rungtynės kelia nerimą ir Sveikatos apsaugos ministerijai

Pirmadienį Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atstovai surengė specialią spaudos konferenciją, skirtą aptarti situaciją Lietuvoje ir koronaviruso klausimą Italijoje.

Sveikatos apsaugos viceministras A.Šešelgis pabrėžė, kad „Žalgirio“ rungtynių su „Olimpia“ situacija – išskirtinė.

„Šiandieną kalbėjomės su komandos („Žalgirio“, – Red.) vadovais. Dalinamės visa būtina informacija. Mus labai neramina rungtynės Kauno „Žalgirio“ arenoje, – kalbėjo A.Šešelgis. – Šį klausimą aptarsime Ekstremalių situacijų komisijos posėdžio metu, nes tai jau – daugiau nei SAM kompetencija.“

Tiesa, posėdžio metu jokių konkrečių sprendimų ar rekomendacijų nebuvo priimta.

Eurolyga laukia 

Eurolyga stebi įvykius Italijoje ir jokių rungtynių atšaukimo dar neplanavo.

Italijos valdžia nuo sekmadienio ėmėsi plataus masto priemonių viruso plitimui šalyje pažaboti. Keliolika turistų pamėgtų šiaurinių Italijos miestelių ir miestų buvo uždaryti.

Italija sausio pabaigoje pirmoji iš Europos valstybi, paskelbė nepaprastąją padėtį dėl COVID-19, paaiškindama, jog taip siekia paspartinti pasiruošimus užkirsti kelią pavojingo naujo koronaviruso protrūkiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.