EUROLYGA 2023

Jausminga K. Bryanto žmonos kalba pravirkdė šimtus tūkstančių: ašarą išspaudė net ir stipriausi

„Los Angeles Lakers“ klubas pirmadienio naktį nežaidė NBA rungtynių, tačiau į „Staples Center“ areną rinkosi tūkstančiai komandos gerbėjų ir NBA žvaigždžių. „Gyvenimo šventė“, – taip buvo pavadinta atsisveikinimo su Kobe Byrantu ceremonija.

 Vanessa Bryant kalbėjo apie dukrą ir tėvą.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Vanessa Bryant kalbėjo apie dukrą ir tėvą.<br> AP/Scanpix nuotr.
Kobe Bryantas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kobe Bryantas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kobe Bryantas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kobe Bryantas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kobe Bryantas
Kobe Bryantas
Kobe Bryantas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kobe Bryantas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kobe Bryantas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kobe Bryantas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
K.Bryantas žuvo sraigtasparnio avarijoje.
K.Bryantas žuvo sraigtasparnio avarijoje.
Nuotr. iš asmeninio albumo
Nuotr. iš asmeninio albumo
Kobe Bryantas. 1978<br>lrytas.lt montažas.
Kobe Bryantas. 1978<br>lrytas.lt montažas.
Kalbėdamas susigraudino ir Michaelas Jordanas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Kalbėdamas susigraudino ir Michaelas Jordanas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Į „Staples Center“ areną rinkosi tūkstančiai komandos gerbėjų.<br> AP/Scanpix nuotr.
Į „Staples Center“ areną rinkosi tūkstančiai komandos gerbėjų.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Feb 25, 2020, 9:42 AM, atnaujinta Feb 25, 2020, 12:10 PM

41-erių buvusi NBA žvaigždė žuvo sausio 26-ąją kartu su 13-mete dukra Gianna ir dar 7 asmenimis sraigtasparnio katastrofoje netoli Los Andželo. Jie buvo palaidoti privačioje ceremonijoje, o vasario 24-ąją surengtas simbolinis atsisveikinimas, kuris tapo iki širdies gelmių sujaudinusia emocijų išraiška.

Arena buvo nuščiuvusi

Savo pagarbą K.Bryantui atidavė ryškiausios NBA žvaigždės, pramogų garsenybės ir politikai.

Renginys prasidėjo nuo būsimąja žvaigžde vadintos dukros Gigi žaidimo momentų įrašų. Taip pat buvo parodyti jų tėvo ir dukros kelionių po Ameriką fragmentai.

Pirmąsias 20 minučių arenoje buvo tylu, o tada iš tunelio pasirodė K.Bryanto našlė Vanessa ir trys likusios gyvos jos dukterys, kurias lydėjo „Lakers“ klubo generalinis direktorius Roba Pelinka. Tribūnos akimirkai nuščiuvo ir pasitiko juos ovacijomis.

Pirmasis kalbėjo Jimmy Kimmelis, artimas K.Bryanto draugas, bet jo balsas įstrigo, o akys prisipildė ašarų.

O galiausiai žodį tarė 37-erių Vanessa Bryant. Jos žodžiai pravirkdė visą areną. Ji didvyriškai atlaikė tas 20 minučių, iš širdies pasakodama istorijas iš bendro gyvenimo.

„Dievas žinojo, kad jie šioje žemėje negalėjo vienas be kito. Jis turėjo juos pasiimti į dangų kartu“, – apie tėvą ir žuvusią dukrą pasakė motina.

Žodžiai dukrai ir vyrui

Kiekvienas jos žodis apie žuvusią dukrą spaudė ašarą.

„Ji buvo tėvelio mergaitė, bet labai mylėjo mane. Ji man tai parodydavo visada ir buvo viena geriausių mano draugių. Ji mėgo gaminti ir džiuginti kitus. Pernai rugpjūtį ji paruošė gražų gimtadienio tortą tėčiui, ji kepė skaniausius sausainius ir mėgo žiūrėti laidas apie maisto gaminimą. Ji mėgo kartu su tėčiu žiūrėti NBA rungtynes ir filmus su seserimis. Ji buvo kovinga kaip tėtis, bet jos šypsena buvo lyg saulė. Jau nepamatysiu Gigi einančios į mokyklą ir nepaklausiu, kaip praėjo jos diena. Negalėsiu mokyti jos vairuoti automobilio, negalėsiu pasakyti, kaip nuostabiai ji atrodo vestuvių dieną, neišvysiu jos ir tėčio šokio. Gigi galėjo būti nuostabi mama, geriausia WNBA žaidėja, galėjusi daryti didelę įtaką lygiai ir keisti požiūrį į moterų krepšinį. Negaliu įsivaizduoti savo gyvenimo be jos. Gigi, mes tave mylime, pasiilgsiu tavo šypsenos ir bučinių. Myliu tave“, – jautriai kalbėjo motina.

Savo kalboje apie vyrą V.Bryant atskleidė daug asmeninio gyvenimo detalių.

„Kobe buvo žinomas kaip kovotojas aikštėje, Oskaro laimėtojas, „Juodasis Mamba“. Jis buvo mano švelnus vyras ir puikus tėtis mūsų vaikams. Jis buvo man viskas. Buvome kartu nuo tada, kai man buvo 17 metų. Aš buvau jo mergina, jo pirmoji meilė. Jo žmona. Jo draugė. Jis buvo nuostabiausias vyras, mylėjęs mane labiau nei galėjo tai parodyti. Jis buvo ankstyvas paukštelis, o aš – vėlyva kaip pelėda. Aš buvau ugnis, o jis – ledas. Jis galėjo padaryti viską dėl manęs. Nežinau, už ką nusipelniau tokio mane mylinčio vyro“, – kalbėjo V.Bryant.

Prabilo ir M.Jordanas

Ceremonijoje taip pat kalbėjo WNBA legenda Diana Turasi, Konektikuto universiteto moterų krepšinio treneris Geno Auriemma, Oregono universiteto krepšinio žvaigždė Sabrina Ionescu, NBA legendos Shaquille'as O’Neal ir Michaelas Jordanas.

Labiausiai nustebino 57 metų M.Jordano kalba, nes legendinis žaidėjas garsėja tuoj, kad mažai ką įsileidžia į savo aplinką, retai kalba viešai ir dažniausia skaito parašytą pranešimą. Bet jis buvo K.Bryanto ikona, įkvėpusi jį visada siekti pergalės bet kokia kaina. Todėl tai buvo retas atvejis, kai publika pamatė žmogiškąją M.Jordano pusę.

Faktai iš K.Bryanto biografijos

Gimė 1978 m rugpjūčio 23 d. Filadelfijoje. Ūgis 198 cm. Žaidė atakuojančiojo gynėjo pozicijoje.

Kobe vardą gavo nuo Japonijos miesto Kobės pavadinimo, pamatyto restorano meniu. Vadinamoji „Kobės jautiena“ yra viena brangiausių pasaulyje mėsa, iš jos gaminami išskirtiniai patiekalai.

Kobe buvo vienintelis buvusio „Philadelphia 76ers“ žaidėjo Joe Bryanto sūnus, turėjo dvi seseris. Pradėjo žaisti krepšinį nuo trejų metų.

Laisvai kalbėjo itališkai, nes nuo 6 iki 13 metų gyveno Italijoje su tėvu, kuris ten rungtyniavo baigęs karjerą. Vasaromis jis atvykdavo į krepšinio stovyklas JAV.

1996 metais jis išgarsėjo kaip pirmasis NBA istorijoje tiesiai iš mokyklos į komandą pakviestas gynėjas. Jį 13-uoju šaukimu pasirinko „Charlotte Hornets“, bet iškart iškeitė. „Los Angeles Lakers“ klube jis žaidė visą karjerą, kurią baigė 2016 m. balandžio 13 d.

Su žmona Vanessa jis susituokė 2001 metais, o susipažino 1999-aisiais. Augino keturias dukras, iš kurių jauniausia gimė pernai birželį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.