EUROLYGA 2023

Milano klube žaidžiantis A. Gudaitis į Kauną neatvyks – jis susirgo

Milano „Olimpia“ komanda ketvirtadienį atvyksta į Kauną, kur penktadienį žais Eurolygos rungtynes prieš „Žalgirį“. Italijos klubo gretose nebus vidurio puolėjo iš Lietuvos Artūro Gudaičio, kuriam diagnozuotas virškinimo trakto sutrikimas. Klubas plačiau apie lietuvio problemas nepateikė informacijos.

Artūras Gudaitis neatvyks į Lietuvą <br>Zumapress/Scanpix nuotr.
Artūras Gudaitis neatvyks į Lietuvą <br>Zumapress/Scanpix nuotr.
Artūras Gudaitis neatvyks į Lietuvą <br>twitter.com nuotr.
Artūras Gudaitis neatvyks į Lietuvą <br>twitter.com nuotr.
Artūras Gudaitis neatvyks į Lietuvą <br>Twitter nuotr.
Artūras Gudaitis neatvyks į Lietuvą <br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 26, 2020, 8:32 PM, atnaujinta Feb 26, 2020, 8:33 PM

26 metų 208 cm ūgio lietuvis Eurolygoje per 17 minučių įmeta 7,3 taško, atkovoja 4,4 kamuolio ir renka 10,6 naudingumo balo. Jis pusę metų buvo praleidęs dėl kojos traumos ir žaisti pradėjo baigiantis 2019-siems metams.

Šio penktadienio Eurolygos rungtynės tarp Kauno „Žalgirio“ ir Milano „Olimpia“ ekipų įvyks ir nebus perkeliamos, jau antradienį skelbia eurohoops.net.

Kaip tikina portalas, Eurolyga apsisprendė nekeisti tvarkaraščio dėl Italijoje pratrūkusio koronaviruso viruso.

Pirmadienį Lietuvos sveikatos apsaugos ministerija ir Ekstremalių situacijų komisija paskelbė, kad šioms organizacijoms penktadienį Kaune vyksiančios rungtynės kelia didelį susirūpinimą, mat Italijoje ir Milane sparčiai plinta koronavirusas, tačiau galutinį sprendimą turėjo padaryti turnyro rengėjai.

Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos posėdyje buvo nuspręsta sprendimą dėl rungtynių rengimo patikėti patiems organizatoriams.

Eurolyga neatšaukė mačo, o „Olimpia“ klubo generalinis direktorius Christos Stavropoulos tik patvirtino, kad italai skrenda į Lietuvą.

„Kalbėjome su Eurolyga ir jie mums apie galimą rungtynių nukėlimą nebuvo jokios kalbos. Mes negirdėjome ir minčių palaukti“, – „La Repubblica“ cituoja Milano ekipos vadovą.

Kitą vertus, pranešama, kad Italijoje svarstoma galimybė atšaukti visas bent jau artėjančio savaitgalio rungtynes visose Italijos krepšinio lygose.

Italijos krepšinio federacijos vadovas Gianni Petrucci dar kalbėsis su sporto ministru ir tada ruošiasi pateikti oficialią informaciją.

Eurolyga pateikė savo oficialų pranešimą, kuriame kalbama apie situaciją dėl koronaviruso protrūkio Italijoje.

„Mes nuolat stebime situaciją glaudžiai bendradarbiaudami su italų klubais ir komandomis, kurios lankosi varžybose Italijoje. Taip pat sekame pasaulinės sveikatos organizacijos pranešimus ir atsižvelgiame į jos rekomendacijas.

Lyga ir ekipos dėlioja galimus planus esant ekstremaliems įvykiams, kad būtų reaguojama į kiekvieną potencialią situaciją.

Tačiau vis dar neaišku, ar kokia nors iš tų situacijų turės aktyvavimo procesą ir kaip tai galėtų tai atsiliepti Eurolygos ir Europos taurės turnyro komandoms, kurios yra iš Italijos ar turės žaisti Italijoje“, – tikino Eurolyga.

Italijos ministras pirmininkas Giuseppe Conte savaitgalį paskelbė, kad yra nukeliamos trejos sekmadienio „Serie A“ futbolo čempionato rungtynės.

Šeštadienį Italijoje jau užfiksuotos pirmosios aukos nuo šio viruso. Veneto regione 78-erių italas tapo pirmuoju europiečiu mirusiu nuo COVID-19 viruso.

Vėliau Lombardijos regione mirė užsikrėtusi moteris, pirmadienį – 84-erių vyras, o antradienį – dar trys žmonės.

Šiuose regionuose buvo atšaukti ne tik futbolo mačai, bet ir uždaromos visos viešosios erdvės.

Gyventojai perspėjami likti namuose. Duris užvėrė garsioji Milano katedra ir Venecijos bazilika, buvo atšaukti žymiojo Venecijos karnavalo renginiai.

Kauno ekipa penktadienio vakarą „Žalgirio“ arenoje pagal tvarkaraštį 20 val. privalo grumtis 26-ojo turo mače su italais. Kauniečiai su 10 pergalių užima 11-ąją vietą, o laipteliu aukščiau su 11 laimėjimų stovi Milano klubas.

Į rungtynes tarp „Žalgirio“ ir Milano ekipų visi bilietai buvo išparduoti prieš 3 savaites.

Milano klubui buvo rezervuoti 35 bilietai, tačiau Kauno ekipa oficialiai pranešė, kad prašys nevykti Italijos sirgalių į mačą Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.