EUROLYGA 2023

Š. Jasikevičius apie „Zenit“ naują braižą: „Su X. Pascualio atėjimu jie tikrai tampa didžiule jėga“

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius neturi kada ilgai džiaugtis antradienio pergale Eurolygos turnyre prieš Maskvos srities „Chimki“ komandą (96:85), kuriai vadovauja kolega Rimas Kurtinaitis. Jau ketvirtadienį (kovo 5 d.) žalgiriečių laukia kitas mūšis Rusijoje su Sankt Peterburgo ekipa „Zenit“, kuri išvakarėse rimtai priešinosi Maskvos klubui CSKA (78:86).

Zalgiris.lt nuotr.
Zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2020, 9:37 AM, atnaujinta Mar 4, 2020, 10:17 AM

„Zenit“ krepšininiams jau trejose rungtynėse vadovo naujasis strategas Xavi Pascualis ir jau yra pastebimas jo braižas.

Š.Jasikevičius pabrėžė, kad varžovas, nežiūrint jų užimamos paskutinės vietos, yra labai pavojingas ir „tampa didžiule jėga.“

„Pradėjo žaisti Xavi Pascualio krepšinį. Labai organizuotą, labai apgalvotą. Sakysime, pralaimėjo rungtynes „Bayern“ (68:77, vasario 27 d.), kur, sakyčiau, nelogiškas buvo pralaimėjimas. Kadangi susikūrė apie 20 laisvų tritaškių, kurių nepataikė. Ir tikrai matosi, kad viskas apgalvota, jų puolimas tikrai pagerėjo.

Xavi visą laiką garsėja, kaip žmogus turintis didelį skaičių opcijų kiekvienam žaidėjui. Todėl dabar, ko gero, (Austinas) Hollinsas pradeda blizgėti žalia jo. Jis vis dėlto sukuria jam progas mesti į krepšį.

Komanda tikrai pradėjo žaisti žymiai darnesnį puolimą. Gynyboje jie ir taip buvo visai neblogi. Trenerio Joano Plazzos laikais tikrai agresyviai gynėsi ir spaudė varžovus. Ir turi labai daug gerai besiginančių žaidėjų. Su X.Pascualio atėjimu jie tikrai tampa didžiule jėga.“

„Žalgirio“ treneris jau žino, kur yra „Zenit“ puolimo mašinos didžiausi privalumai ir turi schemą, kaip juos reikės neutralizuoti.

„Reikia susidėti prioritetus. Yra labai aiškiai sudėliota („Zenit“) komanda. Įžaidėjai yra tradiciniai. Įžaidėjai labiau žiūri ne tiek įmesti taškų, o kiek įvesti komandos draugus į visokias situacijas. Antrojoje ir trečiojoje pozicijose yra aibė metikų.

(Mateuzsas) Ponitka, kuris vienas čia mums nulėmė žaidimą (19 tšk., 70:82). Daugiau yra centravimo. Tiek (Gustavo) Ayono (208 cm, vid. po 12,6 tšk., po 5,4 atk. kam.), tiek (Willo) Thomaso (203 cm, po 10,4 tšk., po 4 atk. kam.). Ši komanda su vienu geriausiu Europos treneriu eis į priekį ir mūsų laukia didžiulis darbas.“

193 cm ūgio gynėjas A.Hollinsas į CSKA ekipos krepšį antradienį sumetė net 28 taškus (vid. po 10,5 tšk. per rungtynes).

„Jis yra metikas. Jam reikia, kad kažkas sukurtų progas. Ar tai (būtų) treneris su savo sistema, ar tai įžaidėjai, ar, sakykime, G.Ayonas iš centravimo, kuris tikrai yra geras pasuotojas.

Matosi, kad jis tikrai žaidžia aukšto lygio krepšinį. Kažkiek tai logiška. Atėjęs į Eurolygą turėjo laiko apsiprasti. Dabar ta antroji sezono pusė ir matosi, kad tie atėję įžaidėjai geriau jaučiasi Eurolygoje.“

„Zenit“ ir „Žalgirio“ rungtynės Sankt Peterburge kovo 5 d. prasidės 19.00 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.