EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ kapitonas P. Jankūnas įvardijo pralaimėjimo Sankt Peterburge priežastis: „Buvo chaosas“

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį netikėtai krito Sankt Peterburge – Lietuvos čempionas antrą kartą per šį Eurolygos sezoną nusileido „Zenit“ ekipai ir antrą kartą po pratęsimo – 75:76. Apmaudžiausiai, kad Rusijos ekipa jau nekovoja dėl galimybių prasibrauti į Eurolygos aštuoneto dvikovas ir atimtos iš žalgiriečių dvi pergalės gali skaudžiai atsiliepti turnyro finiše.

 Paulius Jankūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Paulius Jankūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

specialiai lrytas.lt iš Sankt Peterburgo (Rusija)

Mar 5, 2020, 10:44 PM, atnaujinta Mar 5, 2020, 10:52 PM

„Pirmaudami antrajame kėlinyje sustojome. Pirmos 15 minučių tikrai buvo geros, puolime viską pataikėme. Mes juos išmušėme iš ritmo, bet bet kai jie grįžo prie savojo žaidimo, jau jie fiziškai mus išmušė iš padėčių, nutraukė derinius, tai tuomet prasidėjo problemos.

Kažko neparuošėme, nepriėmėme kamuolio ten, kur turėjome priimti. Tai treneriai visas rungtynes akcentavo. Žaidimas buvo chaosas, nes nedarėme to, ką turėjome daryti“, – po rungtynių kalbėjo „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas.

Jis per 23 minutes pelnė 2 taškus, tačiau sugebėjo atsikovoti po krepšiais 9 kamuolius – tai yra naujasis jo šio sezono rekordas Eurolygoje.

Antrojo kėlinio viduryje „Žalgiris“ dar pirmavo 17 taškų persvara 38:21, tačiau iki ilgosios pertraukos „Zenit“ deficitą sumažino iki 4 taškų, o galiausiai rungtynės vyko taškas į tašką ir persikėlė į pratęsimą – 66:66. Per jį kauniečiai turėjo persvarą 71:66, bet jos neišlaikė ir pralaimėjo.

– Tas chaotiškas žaidimas ir išmušė kauniečius iš vėžių?

– Negaliu pasakyti, kad išmušė. Mes taip pat esame fizine jėga paremta ekipa, tačiau tam tikru momentu tas chaosas aikštėje turėjo įtakos galutiniam rezultatui.

– Trečiojo ir ketvirtojo kėlinių pradžiose „Žalgiris“ turėjo visišką taškų sausrą. Kodėl neveikė puolimas?

– Nežinau, gal jų gynyba, mūsų blogi sprendimai.

– Ketvirtame kėlinyje galėjote išplėšti pergalę. Koks buvo planas – mesti iš toli?

– Ne, turėjo žaidėjas veržtis po krepšiu. Kai tai nepavyko, teko improvizuoti.

– Po pralaimėjimo „Žalgiris“ turnyro lentelėje atsidūrė 11-oje vietoje. Ar ši nesėkmė gali stipriai atsiliepti pozicijoms turnyro lentelėje?

– Neskaičiuojame taškų, turnyrinių lentelių, nes jeigu pradėsi skaičiuoti, tai bus ir kitoms komandoms pralaimėjimų. Reikia žaisti rungtynes po rungtynių ir kuo mažiau žiūrėti į lentelę.

- Kuo „Zenit“ sugebėjo įveikti? Psichologija?

– Nemanau, buvo lygios rungtynės. Tai yra ekipa, kuri mėgsta fizinį žaidimą, taip ji žaidžia. Manau, pirmame kėlinyje su jais susitvarkėme, o po to – ne.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.