EUROLYGA 2023

Eurolygos 28-asis turas: pasimetę „Žalgirio“ lietuviai, nenustygstantis A. Gudaitis ir 17 taškų užkeikimas

Per Eurolygos 28-ąjį turą visi Lietuvos krepšininkai kartu surinko vos 21 tašką, o rezultatyviausiai žaidęs Milano „Olimpia“ vidurio puolėjas Artūras Gudaitis pelnė 6 taškus.

Edgaras Ulanovas žaidė vangiai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas žaidė vangiai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
P.Jankūnas atkovojo 9 kamuolius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
P.Jankūnas atkovojo 9 kamuolius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 7, 2020, 10:19 AM, atnaujinta Mar 7, 2020, 10:42 AM

Abejas šią savaitę žaistas rungtynes praleido susirgęs Berlyno ALBA puolėjas Rokas Giedraitis.

„Žalgiris“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai per 44-ąjį trenerio Šarūno Jasikevičiaus gimtadienį paslydo lygioje vietoje. Žalgiriečiai ketvirtadienį iššvaistė didelę persvarą ir išvykoje po pratęsimo pralaimėjo Eurolygos autsaideriui Sankt Peterburgo „Zenit“ klubui 75:76.

Triuškinamai rungtynes pradėjusių Lietuvos čempionų mechanizmas puikiai veikė iki antrojo kėlinio vidurio, kuomet svečiai pirmavo 38:21. Tačiau per 14 minučių 38 taškus įmetusi Kauno komanda per kitas 31 minutę pelnė tik 37 taškus. Didžiausias užtemimas prasidėjo trečiojo kėlinio pabaigoje ir baigėsi ketvirtojo kėlinio pradžioje, kai šeimininkai įmetė 16 taškų be atsako ir išsiveržė į priekį 60:53.

Nors „Žalgiris“ išlygino rezultatą, o per pratęsimą vėl įgijo 5 taškų persvarą, iškovoti pergalės nepavyko.

„Žalgiris“ yra viena daugiausiai pratęsimų žaidusių Eurolygos komandų. Kauniečiai vasario pabaigoje per papildomas minutes nugalėjo Milano „Olimpia“ krepšininkus, bet per kitas trejas pratęstas rungtynes pralaimėjo Maskvos CSKA ir „Zenit“ (dukart).

Daugiau laiko aikštėse šį sezoną praleido tik Berlyno ALBA, kuri laimėjo dvejas iš penkerių pratęstų rungtynių (vieneriose ALBA rungtynėse buvo sužaisti du pratęsimai).

Ketvirtadienį „Žalgirio“ dvyliktukas buvo toks pat, kaip ir per kelerias praėjusias rungtynes. Jį sudarė penki užsieniečiai ir septyni lietuviai, tačiau Karolis Lukošiūnas visą mačą praleido ant suolo. Šeši žaidę Lietuvos krepšininkai pelnė vos penktadalį komandos taškų – 15 iš 75.

Edgaras Ulanovas įmetė 4 taškus, Artūras Milaknis – 3, Lukas Lekavičius, Paulius Jankūnas, Martinas Gebenas ir Rokas Jokubaitis – po 2.

Sankt Peterburgo komandoje žaidė trys rusai, bet į krepšį metė tik Andrejus Zubkovas (3 taškai). Antonas Ponkrašovas ir Jevgenijus Voronovas aikštėje praleido vos po kelias minutes.

„Žalgiris“ per 28 rungtynes iškovojo 12 pergalių ir dalijasi devintąja vieta su dar keturiomis komandomis: „Valencia“, Pirėjo „Olympiakos“, Milano „Olimpia“ ir Vitorijos „Baskonia“. Visai čia pat ir 11 pergalių pasiekusi Belgrado „Crvena zvezda“.

Šios ekipos per likusius šešis turus bandys išstumti iš pirmojo aštuoneto Atėnų „Panathinaikos“ (14 pergalių), „Chimki“ ir Stambulo „Fenerbahçe“ (po 13) klubus.

Kelialapius į atkrintamąsias varžybas užsitikrino penkios komandos: Stambulo „Anadolu Efes“ (24), Madrido „Real“, „Barcelona“ (po 22), Maskvos CSKA ir Tel Avivo „Maccabi“ (po 19).

Kitame ture „Žalgiris“ žais su viena Eurolygos lyderių „Barcelona“. Rungtynės vyks penktadienį (kovo 13 d.) Katalonijos sostinėje.

Šį penktadienį „Barça“ priėmė Miuncheno „Bayern“ komandą ir iškovojo devintąją iš eilės pergalę 83:80 (N.Mirotičius 28, C.Higginsas 16, K.Kuricas 13). Įdomu, kad „Bayern“, kaip ir „Žalgiris“, pirmavo 17 taškų skirtumu (trečiojo kėlinio viduryje), bet didelės persvaros neišsaugojo.

Legionieriai

Ketvirtadienį nuotaiką sau pataisė Artūras Gudaitis ir jo komandos draugai iš Milano „Olimpia“. Milano krepšininkai išvykoje po pratęsimo nugalėjo „Valencia“ ekipą 83:81 ir nutraukė penkių pralaimėjimų virtinę. A.Gudaitis prie pergalės prisidėjo 6 taškais.

„Olimpia“ beveik visus keturis kėlinius pirmavo, tačiau „Valencia“ paskutinėje atakoje išlygino rezultatą. Per pratęsimą vaizdas apsivertė aukštyn kojomis: Valensijos ekipa įgijo nedidelę persvarą, bet Milano krepšininkai, pasitelkę sąmoningas pražangas ir paskutinėmis sekundėmis sulaukę trijų paeiliui netaiklių šeimininkų baudos metimų, prisivijo, o Vladimiras Micovas paskutinę akimirką tritaškiu išplėšė pergalę.

Į Ispaniją keliavo ir Berlyno ALBA, tačiau Vokietijos komandos sudėtyje nebuvo Roko Giedraičio, kuris abejas šios savaitės rungtynes praleido dėl ligos. Berlyniečiai penktadienį po dramatiškos kovos pripažino Vitorijos „Baskonia“ pranašumą 72:73.

ALBA beveik visą laiką pirmavo, o trečiojo kėlinio viduryje įgijo šiame ture nelaiminga tapusią 17 taškų persvarą. „Baskonia“ užteko laiko, kad pavytų, o likus 3 sek. iki sirenos Mattas Janningas tritaškiu persvėrė rezultatą. Svečiai irgi dar surengė vieną ataką, tačiau Luke‘o Sikmos metimą blokavo Vitorijos ekipos kapitonas Tornikė Šengelija.

 

Trečiąjį iš eilės pralaimėjimą patyrusios Berlyno komandos sąskaitoje liko 9 pergalės. ALBA užima 16-ąją vietą ir lenkia tik „Bayern“ bei „Zenit“ klubus, kurie iškovojo po 8 pergales.

Lietuviai

Artūras Gudaitis. „Olimpia“ vidurio puolėjo aktyvumas liejosi per kraštus. Jis stumdėsi varžovų baudos aikštelėje, stengėsi padėti komandos draugams gindamasis, bet visus taškus pelnė iki pertraukos, o galiausiai nukentėjo pats, nes ketvirtojo kėlinio priešpaskutinę minutę turėjo palikti aikštę dėl penktos pražangos, kurią gavo varžovų aikštės pusėje statydamas užtvarą. Iki penktos pražangos A.Gudaitis žaidė 15 min., pelnė 6 taškus (2/2 dvitaškių, 2/4 baudų), išprovokavo 7 pražangas ir atkovojo 3 kamuolius. Jo vidurkiai – 7,3 taško, 4,4 atkovoto kamuolio ir 3,8 išprovokuotos pražangos.

Edgaras Ulanovas. Rungtynes puolėjas pradėjo labai prastai. Jis pražiopsojo A.Albicy manevrą, puldamas atsitrenkė į M.Ponitką ir jau antrą minutę buvo pakeistas. Vėliau ne viskas buvo blogai, tačiau E.Ulanovas pagyrimų nusipelnė nebent už pastangas lipti varžovams per galvas, bet ne už lipant per galvas pasiektą rezultatą. Jis pirmuosius taškus pelnė tik 37-ąją min. E.Ulanovas žaidė 34 min. (ilgiausiai šį sezoną), pelnė 4 taškus (1/4 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 2/2 baudų), atkovojo 7 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir išprovokavo 3 pražangas. Puolėjas pakartojo asmeninį sezono atkovotų kamuolių rekordą, bet nutraukė penkerių rungtynių, kuriose įmesdavo bent 10 taškų, virtinę. Jo vidurkiai – 8,3 taško ir 3,3 atkovoto kamuolio.

Artūras Milaknis. A.Milaknis antrąją minutę priverstiniu tolimu metimu pelnė pirmuosius rungtynių taškus, bet jau pirmojo kėlinio viduryje gavo antrą pražangą ir daugiau nepataikė nė karto. Jis žaidė 16 min. ir pelnė 3 taškus (1/4 tritaškių). Gynėjo vidurkis – 7,4 taško).

Paulius Jankūnas. Pirmajame kėlinyje savo baudos aikštelėje P.Jankūnas žaidė tobulai ir išmušė iš vėžių visą varžovų priekinę liniją. Vis dėlto per ant suolo praleistas minutes puolėjas pernelyg atvėso ir smarkiai stabdė „Žalgirio“ puolimą, o ir gindamasis nebesijautė tvirtai. Kapitonas žaidė 24 min. (ilgiausiai šį sezoną), pelnė 2 taškus (1/2 dvitaškių, 0/1 tritaškio) ir atkovojo 9 kamuolius. Jis pasiekė asmeninį sezono atkovotų kamuolių rekordą. P.Jankūno vidurkiai – 3 taškai ir 3,1 atkovoto kamuolio.

Lukas Lekavičius. Gynėjas visai nepajuto žaidimo ritmo ir nepataikė net savo firminių balionų. L.Lekavičius atakavo labai netaikliai, vienintelius taškus pelnė trečiojo kėlinio viduryje, o jo neapdairi pražanga likus 3 sek. iki pratęsimo pabaigos įteikė visus kozirius varžovams. L.Lekavičius per 24 min. pelnė 2 taškus (1/5 dvitaškių, 0/2 tritaškių), atliko 3 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 3 pražangas ir pats prasižengė 4 kartus. L.Lekavičius šį sezoną taip nerezultatyviai žaidė tik kartą, kai per pirmojo rato rungtynes su „Real“ klubu nepelnė nė taško. Jo vidurkis – 10,5 taško.

Martinas Gebenas. Trenerio sprendimas antrojo kėlinio pabaigoje įleisti M.Gebeną atrodė karštligiškas, bet vidurio puolėjas žaidė ramiai. Nors kalnų jis nenuvertė, bet ir duobės savo komandai nekasė. M.Gebenas per 6 min. pelnė 2 taškus (1/1 dvitaškio). Jo vidurkis – 3,5 taško.

Rokas Jokubaitis. Gynėjas žaidė tuo metu, kai komandai viskas klostėsi gerai (pirmojo kėlinio pabaigoje ir antrojo kėlinio pradžioje) ir atliko jam skirtas nedideles užduotis. R.Jokubaitis per 6 min. pelnė 2 taškus (1/1 dvitaškio, 0/1 tritaškio). Jo vidurkis – 2,2 taško.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.