EUROLYGA 2023

NBA svarsto, kaip išvengti konkurencijos: sezoną pradėtų gruodį, o baigtų rugpjūtį

Pastaruoju metu netrūksta svarstymų dėl naujovių NBA kalendoriuje. Siūlyta rengti atskirą turnyrą sezono viduryje, sutrumpinti reguliarųjį sezoną, o viena rimčiausių idėjų yra paslinkti visą čempionatą porą mėnesių į priekį ir taip išvengti kitų profesionalų lygų konkurencijos.

Siūloma, kad NBA čempionai paaiškėtų be birželį, o rugpjūtį.<br> Scanpix nuotr.
Siūloma, kad NBA čempionai paaiškėtų be birželį, o rugpjūtį.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2020, 11:44 AM

Pasak „Yahoo Sports“, tokį siūlymą pateikė „Atlanta Hawks“ prezidentas Steve'as Kooninas penktadienį Bostone vykusioje sporto analitikų konferencijoje.

„Šis klausimas yra aktualiausias dėl pajamų“, – ESPN sakė S.Kooninas.

Šiuo metu NBA pradeda savo sezoną spalio viduryje ir ir baigia birželį finalu. Jei būtų atsižvelgta į S.Koonino siūlymą, lygos sezonas prasidėtų po dviejų mėnesių gruodžio viduryje, o finalas vyktų rugpjūčio mėnesį.

S.Koonino teigimu, tai panaikins konkurenciją su daugeliu kitų profesionalių sporto lygų. Dabar lyga turi konkuruoti su NFL pirmuosius kelis sezono mėnesius, tuo tarpu gruodžio mėnesio startas niekaip nesikirstų su amerikietiškojo futbolo varžybomis.

Pasiūlymas leistų NBA užgriebti daugiau vasaros, kurioje šiuo metu JAV sporto pasaulyje dominuoja beisbolas su MLB varžybomis ir golfas su „PGA Tour“. O prasidedant NFL kovoms rudenį būtų laikas pasirengimui naujam NBA sezonui.

„Svarbiausias dalykas, kad mums nereikia išradinėti rato, kad padidintume reitingus, – sakė Kooninas. – Kartais pasitraukimas iš konkurencijos yra puikus būdas padidinti reitingus. Jei King Kongas yra prie jūsų durų, galite išeiti pro užpakalines duris užuot ėję per priekines ir kovoję King Kongu.

Daugybę kartų NBA sezono pradžioje mes konkuruojame su geriausiomis futbolo rungtynėmis, esame sutriuškinami ir mąstome, kodėl taip yra. Taip yra todėl, kad sezono pradžioje NBA tai nėra labai svarbu. Svarbu yra dabar ir todėl žmonės apie tai kalba.“

NBA svarsto daugybę galimų tvarkaraščio pakeitimų ir S.Koonino idėjos neatmetė.

„Mums tikrai nėra iššūkis persvarstyti kalendorių, – ESPN sakė NBA vyriausiasis viceprezidentas Evanas Waschas. – Svarstydami Steve'o idėją turime galvoti apie kitus akcininkus. Jiems patogiau būtų žaisti finalą rugpjūtį, o ne birželį, kai namų žiūrovų auditorija yra daug mažesnė.

Tačiau argumentas yra tas, kad tuo metu nebuvo daug aukščiausios kokybės turinio, o tai paaiškina, kodėl auditorija yra mažesnė. Mes esame atviri kalbėti apie tai. Jei sezonas vyksta nuo spalio iki birželio, tai nėra nepajudinamas stebuklas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.