EUROLYGA 2023

Panevėžyje neklupusiam „Lietkabeliui“ – skambus sustiprėjusių „Pieno žvaigždžių“ antausis

[[ge:lrytas:lrytas:13926224]]

„Lietkabelis“ patyrė pirmą pralaimėjimą savo žiūrovų akivaizdoje.<br> bclietkabelis.lt nuotr.
„Lietkabelis“ patyrė pirmą pralaimėjimą savo žiūrovų akivaizdoje.<br> bclietkabelis.lt nuotr.
„Lietkabelis“ patyrė pirmą pralaimėjimą savo žiūrovų akivaizdoje.<br> bclietkabelis.lt nuotr.
„Lietkabelis“ patyrė pirmą pralaimėjimą savo žiūrovų akivaizdoje.<br> bclietkabelis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-03-07 17:15, atnaujinta 2020-03-07 21:36

LKL čempionato 24-ojo turo rungtynėse šeštadienį antroje vietoje buvęs Panevėžio „Lietkabelis“ (16/8) siekė dar vienos pergalės namuose prieš septintoje vietoje esančias Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (8/16), bet gavo skambų antausį ir pralaimėjo 67:81 (17:16, 15:20, 12:28, 23:17).

Iki šių rungtynių „Lietkabelis“ buvo dar nepatyręs pralaimėjimo kartėlio savo žiūrovų akivaizdoje – laimėjo visas 11 rungtynių, bet įspūdinga serija nutrūko.

Panevėžiečiai dar dalyvauja ir FIBA Čempionų lygoje, tad LKL mačą žaidė neatsigavęs po pirmosiose aštuntfinalio dvikovos svečiuose su Saragosos „Casademont“ (67:76).

Šis pralaimėjimas panevėžiečiams itin skaudus, nes Vilniaus „Rytas“ namuose susitvarkė su Kėdainių „Nevėžiu“, o „Lietkabelio“ kluptelėjimas lėmė, jog vilniečiai pakilo į antrąją vietą. Iki tol „Lietkabelis“ du mėnesius karaliavo šioje pozicijoje.

Rungtynės. „Pieno žvaigždės“ pranašumą susikrovė trečiajame kėlinyje. „Lietkabelis“ atrodė pavargęs po rungtynių Čempionų lygoje – pro šalį skriejo tiek tolimi metimai, tiek lengvi metimai iš po krepšio. Tuo tarpu pasvaliečiai greitose atakose baudė namų komandą ir vienu metu įgijo net 20 taškų pranašumą (64:44).

Įspūdingas rungtynes „Pieno žvaigždžių“ gretose sužaidė Johnas Gillonas. Amerikietis dažnai bausdavo varžovus savo greičiu ir tik atkovojęs kamuolį užbaigdavo atakas. Įžaidėjas pelnė 34 taškus ir surinko 35 naudingumo balus. Tai yra antras rezultatyviausias žaidėjo pasirodymas šį sezoną.

Nemaloniu siurprizu „Lietkabelio“ treneriui Nenadui Čanakui tapo pasvaliečių naujokas Danielis Amigo. Vidurio puolėjas savo debiuto rungtynėse atseikėjo 11 taškų ir surinko 16 naudingumo balų.

„Lietkabelio“ gretose dviženklį naudingumą pasiekė tik Željko Šakičius. Kroatas pelnė 15 taškų ir surinko 19 naudingumo balų.

Panevėžiečių pralaimėjimą lėmė prastas pataikymas. Dvitaškius „Lietkabelis“ metė 52 proc. tikslumu, o tritaškiai krito labai retai – 24 proc.

Pirmoje rungtynių dalyje abi komandos demonstravo bedantį puolimą. Aukštą žaidimo tempą mėgstančios palaikyti „Pieno žvaigždės“ nesugebėjo pasinaudoti savo pagrindiniu ginklu – tritaškiais metimais. Pro šalį šaudė net tokie snaiperiai kaip Miha Lapornikas, o bendras komandos toliašaudės artilerijos rezultatas buvo 1 iš 12 tritaškių.

Gynyboje pasvaliečiai protingai spaudėsi po krepšiu ir vertė „Lietkabelį“ mesti kuo daugiau tritaškių. Bent pirmoje rungtynių pusėje tokia taktika pasiteisino – panevėžiečiai pataikė 5 iš 20 tolimų metimų.

Taiklių metimų stokojusią pirmą pusę iliustravo skaičiai švieslentėje po 20 minučių kovos – 36:32 pasvaliečių naudai.

Energijos stokojusiam „Lietkabeliui“ daugiausiai problemų kėlė Johno Gillono ir Pauliaus Petrilevičiaus duetas. Jie pelnė 16 ir 11 taškų, o J. Gillonas iki pertraukos pataikė 6 mestus metimus iš 7.

„Manau, kad esame šviežesni už Panevėžį, bet laikomės savo plano ir atliekame trenerio sugalvotus dalykus“, – varžovų išsekimą po dvikovos Čempionų lygoje pažymėjo Paulius Petrilevičiaus ir iškulniavo į rūbinę.

Po pertraukos „Cido“ arenoje prasidėjo „Pieno žvaigždžių“ siautulys. Įspūdingai varžovus surakinę pasvaliečiai per kėlinį „Lietkabeliui“ leido pelnyti tik 12 taškų, o patys atsakė 28 taškais.

Po tokio spurto ir įgyto 20 taškų pranašumo pasvaliečiai ketvirtajame kėlinyje atsilaikė nuo bandymų kilti lemiamam šturmui ir tapo pirmąja komanda, laimėjusia Panevėžyje šį sezoną.

Komentarai. „Sveikinimai Pasvaliui, jie buvo geresnė komanda. Aš prisiimu atsakomybę už pralaimėjimą, neparuošiau komandos. Nėra ką ir pasakyti daugiau“, – nedaugžodžiavo Nenadas Čanakas.

„Sveikinimai „Pieno žvaigždžių“ kolektyvui, smagi pergalė. Džiaugiamės ne tik pergale, bet ir tuo, kaip ji iškovota. Tikrai buvo nebloga gynyba. Jei išimti tris ar keturias ketvirtojo kėlinio minutes, kai leidome jiems pelnyti lengvų taškų, tai rungtynės labai vykusios gynyboje“, – kalbėjo pasvaliečių treneris Gediminas Petrauskas.

Užmojai. „Lietkabelis“ buvo pasiekęs geriausią rezultatą klubo istorijoje per 27 metus Lietuvos krepšinio lygoje.

Kitą savaitgalį „Lietkabelis“ žaisdamas su „Šiauliais“ galėjo siekti geriausio rezultato lygoje nuo 2011-2012 m. sezono – tą sezoną „Žalgiris“ namie žaidė tik 13 rungtynių ir visas jas laimėjo.

Tačiau vakar šie užmojai su trenksmu žlugo.

Absoliutus rekordas ir priklauso „Žalgiriui“ – 2003-2004 m. sezone kauniečiai laimėjo visas 23 namie žaistas rungtynes.

Rungtynių statistika.

Panevėžio „Lietkabelis“ (16/8) - Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (8/16) 67:81 (17:16, 15:20, 12:28, 23:17).

„Lietkabelis“: Željko Šakičius 15 (3/9 metimų, 6 atk. kam., 19 naud. bal.), Vytenis Lipkevičius 14 (3/11 tritaškių), Tomas Dimša 12.

„Pieno žvaigždės“: Johnas Gillonas 34 (10/11 dvitaškių, 3/5 tritaškių, 5/6 baudų, 35 naud. bal.), Paulius Petrilevičius 13 (6/9 metimų., 5 atk. kam.), Danielis Amigo 11 (7/8 baudų, 16 naud. bal.), Michaelas Bruesewitzas (15 atk. kam., 23 naud. bal.) ir Miha Lapornikas po 9.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.